0850 li numaralar nasıl alınır, nedir ve nereye aittir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
0850 li numaralar nasıl alınır, nedir ve nereye aittir?
0850 li numaralar nedir ve nereye aittir merak ediliyor. 0850 li numaralar ile ilgili tüm bilgilere kolayca makalemizden erişebiliyorsunuz.

Bağımsız numaralar olarak da bilinen 0850 numara, özellikle de son dönemlerde bankaların kullanmaya başlaması ile birlikte çok daha fazla bilinmeye başladı. Adres ile bağlantılı olmayan bu numara için yalnızca internet bağlantısı yeterli olmakta. Bu bağlantı üzerinden VOIP santraline eklenmiş olan cihazlar sayesinde numara sorunsuz kullanılabilmektedir. Bilinenin aksine 0850 numaraları yurt dışındaki numaralardan değildir, aynı Türkiye’de bulunan alan kodları gibi ülkemizde kullanılmak adına hazırlanmış olan numaralardır. Bu numaraları almak söz konusu olduğu zaman ise pek çok kişi işlemlerin çok zorlu olacağını düşünebiliyorlar. Lakin aslında doğru adımlar takip edildiği zaman numaraları almak tahmin edilenden de kolay olacaktır.

Öncelikli olarak 0850 numara almak için bireysel mi yoksa kurumsal mı bir başvuru yapılması gerektiğine karar verilmesi gerekiyor. Yapılacak olan başvuruya bağlı olarak kişilerden istenilecek evraklar farklılıklar göstermektedir. Bu evrakların hızlı bir şekilde toplanmasının sonrasında ise gerekli yerlere teslim edilmelerinin ardından en fazla 3 4 gün içerisinde 0850 ile başlayan numara kişi ya da kuruma tanımlanmış olacaktır. 0850 ile başlayan numaraların birçok farklı avantajları bulunmakta. Bunların başında ise IP üzerinden hizmet verdiklerinden ötürü fiziki anlamda herhangi bir sınırlarının bulunmaması gelmekte. Yani kişi ya da kurumlar tek bir numarayı satın aldıktan sonra sahip olunan internet bant genişliğine göre yüksek kapasitede çağrı alınmaya başlanabilecektir.

Bunun tam tersi olan 444 ile başlayan numaralar kullanılmak istendiği zaman tanımlı olacak sabit hat sayısına göre çağrı alınır. Yani bu numaraya tanımlı 5 hat bulunuyorsa gelecek olan 6. çağrıda numara meşgule düşecektir. Ayrıca 0850 numaralar için kurulum, aylık sabit ücret ya da tahsis ücreti gibi ödenmesi gereken farklı kalemler bulunmaz. Yapılacak olan ücretlendirme yalnızca numarayı arayacak olan kişiyedir. Aranılacak olan numaraya dair kişiye yapılacak olan ücretlendirme ise operatöre bağlı olarak değişim göstermektedir. Geçmiş dönemlerde 444’lü numaralar için ödenmesi gereken ücret çok yüksek oluyordu ve bundan dolayı da özellikle kurumsal firmalar bu konuda zorlanabiliyordu. Şimdilerde ise 0850’li numaralar ile bu durum ortadan kalkmış oldu.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ne Zaman Çağrı Gelse Ya Banka Çıkıyor yada Online Alişverişlerden Gelen Telefonlar.Dolandırıcılarda Çok Kullanıyor Aman Dikkat Edin
 
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Ayrıca bu numaraları bazı web siteleri de geçici olarak bir kaç dakikalığına anlaşma yaparak üyelerine de tahsis edebiliyorlar.
Örneğin, arabasını satmak isteyen bir kişi özel telefonunu yayınlamak istemiyor olabilir.
Bu durumda telefonu gizli tutuluyor, görünürde 0850'li ve son rakamları görünmeyen bir telefon ilan ediliyor.
Kişiyi aramak isteyen o telefonun yanındaki bir butona basıyor ve son rakamlarda kısa bir süre görünür oluyor ve o telefonu arayan kişi arka planda ilan sahibine bağlanarak konuşabiliyor.
Güzel bir yöntem.
 


Üst Alt