Galaxy S3 Mini i8190 S3 Mini [Stock][1/2]●★FusionKat Rom●★ v4.0-V5.0-1 | S5 Stili Tadında

Sponsorlu Bağlantılar

ykpknl

ykpknl

Üye
Su sayfam bildirim cubugu orjinaldeki gbimii mesela resmlerde kiliy ekraninda kilit resminin altindan gorunuyo baska resm bde sarj olayi nasi kullanislimi stabilmi yenu guncellemeyi bekleyelimmi yoksa bunu yuklesekte memnun kalirrmiyz ??Bide wifi paylasimi calismiyo mu ??
 


meymenetli

Üye
cpu yerını kaybettım :D bulamıyom nerdeydi karıştırırken bulmuştum
teşekkürler bilgi için ama crossbrederda cok onemlı benım ıcın telefonu canlandırıyor resmen ama cokta gereklı degıl tabıkı
walla ben telefonda bişey çalışmayınca cinnet geçiriyorum. onun için bir turlu kendime kullanacak rom bulamıyorum. fazlamı kılım neyim diorum bazen... :D
Su sayfam bildirim cubugu orjinaldeki gbimii mesela resmlerde kiliy ekraninda kilit resminin altindan gorunuyo baska resm bde sarj olayi nasi kullanislimi stabilmi yenu guncellemeyi bekleyelimmi yoksa bunu yuklesekte memnun kalirrmiyz ??Bide wifi paylasimi calismiyo mu ??
Crossbreeder i kurmazsan muhtemelen çalışacaktır.
 
ykpknl

ykpknl

Üye
walla ben telefonda bişey çalışmayınca cinnet geçiriyorum. onun için bir turlu kendime kullanacak rom bulamıyorum. fazlamı kılım neyim diorum bazen... :D
Crossbreeder i kurmazsan muhtemelen çalışacaktır.
Onun telefona katkisi ne ?
 
ykpknl

ykpknl

Üye
Romu kullandnmi rom nasill ??
 

meymenetli

Üye
gayet başarılı ama işlemci ayarını bilmediğim için fazla uzun kullanmadım.
 
ykpknl

ykpknl

Üye
Nasil yani islemci ayari pek dern bilgim yok da kusura bakma :)
 

meymenetli

Üye
Alttaki gibi programlar var arkadaşım ve bu programlar romun telefon işlemci ve voltaj ayarını yapıyor..

ayrıntılı bir şekilde anlatım var bak mesela altta.. ama her romun değerleri farklılık gosterebiliyor...




Programı açtığımızda ilk bizi general ekranı karşılıyor. Bizde işte tam burada işlerimizi halledeceğiz. Solda yukarıda Voltage Control Extreme yazan yere tıklayarak profillerimizi oluşturup kaydedebiliriz yada gerekli profil düzenlemelerimizi yapabiliriz.

En aşağıda ise MİN ve MAX olarak belirtilmiş işlemci hızların ayarlamaları mevcut oradan istediğimiz ayarları sağa yada sola çekerek işlemci hızını ayarlayabiliyoruz.

Asıl iş ise burada. Biraz yukarıda 2 bölüm var bizim aklımızı karıştıran nedir ne değildir rom yüklerken karşımıza çıkıp genelde default olarak geçtiğimiz bölümler var bunları anlatmaya çalışalım. SoldaI/O Scheduler ve sağda CPU Governor bunların altlarında ise bir çok kısım var şimdi onları ele alalım.

I/O Scheduler
Görevi Nedir
- Disk gecikmelerini azaltmak
- İşlemlerde I/O isteklerine öncelik vermek
- Çalışan işlemlerin diskte oluşan bant genişliğini paylaştırmak
- Önemli isteklerin sonlandırılmadan görevine devam etmesini garanti altına alır.
1- Noop : İşlemciden gelen I/O isteklerini önce giren önce çıkar prensibi ile işleyerek ortalama bir kullanım sağlar kullanıcılara.

2- Deadline : İsteklerin yoğunluğuna göre I/O gecikmelerini en aza indirmeye yarar. Pek tavsiye edilmez çünkü derin uykudan çıkarken sorunlar yaratabiliyor.

3- CFQ : Amacı aslında isminde gizli I/O istekleri arasında bant genişliğinin eşit bir şekilde dağıtımını yapar. Kısacası istekler arasında hakkaniyetli bir sıralama yaparak dengeli bir performans sunar.4- BFQ : CFQ gibi değilde işlemleri zaman dilimlerine ayırırak istekleri karşılar. USB veri aktarımı ve HD video kayıt için en iyi seçimdir.

5- SİO : noop ve deadline karışımıdır. En az yük ile az ısınma önceliklidir. Taleplerde sıralama yoktur.

6- VR : Testler için idealdir. Ama istikrarsızdır. Hani bazen antutu testlerinde yüksek sonuçlar almak istiyoruz ya zamanlarda kullanıp işimiz bittiğinde tekrar eski haline getirmemiz iyi olacaktır.

Bunların performansa göre en iyi sıralaması şu şekildedir.

SIO> NOOP> Deadline > VR > BFQ > CFQ
Şimdide CPU Governos kısmına bir göz atalım.
Bu kısım işlemci frekansları ile ilgili aklınıza ne kadar soru geliyorsa yapan kısımdır.

1- Ondemand : Rom yüklerken genelde karşımıza seçili olarak gelir. İhtiyaç halinde en kısa zamanda işlemciyi maksimum seviyeye çıkararak telefonumuzu rahatlatır. İhtiyaç bittiğinde normal seviyesine gelir.

2- OndemandX : Ondemandla hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Ekran kapandığında maksimum 500 mhz hızına çıkabildiği için ondemanda göre daha batarya dostu olduğunu söyleyebiliriz.

3- Conservative : Ondemand gibi düşünelim ama onda olduğu gibi işlemciyi birden hızlandırmaz kademe kademe hızlandırır. Ondemanda göre daha az duyarlıdır.

4- İnteractiveX : OndemandX gibi uyku profili içerir yani ekran kapandığında hızı belirli sınırlar altında tutar. Daha pil dostudur.

5- Smartass : Daha iyi bir pil ömrü vaad ediyor. Tabi bunun yanında performanstan ödün veriyor.

6- SmartassV2 : İşlemci hızını o anki yüke göre ayarlıyor. Ekran kapalı ve açık kullanımlarda farklı frekanslar kullanarak daha iyi batarya performansı sağlıyor.

7- Lagfree : Ondemandla benzer özelliklere sahiptir. ana farkı daha iyi bir pil ömrü ve birden frekans atlamaları yapmaz. Eğer hız yükselmesi gerekiyorsa bütün frekanslara uğrayarak yukarı çıkar. Ne max nede min olur ortalardadır bu yüzden telefonda kasmalar daha az olur.

8- Brazilianwax : smatassV2 tabanlı olmasına rağmen aralarındaki bu daha performansa yatkındır ve daha çok pil tüketir.

9- Userspace : İşlemcı frekanslarının otomatik değilde bizim tarafımızdan yapılmasını sağlar.

10- Powersave : Adında anlaşılacağı gibi işlemci hızını minimumda tutarak batarya performansı sağlar. Ancak senselerde denemeyin çünkü çok kasar. Ancak AOSP larda uygun hızları ayarlayarak deneyebilirsiniz. Yada benim şarjınız azaldığı zaman aktifleştirin ben kullanırım.

11- Performance : Telefon sürekli ayarlanan maksimum hızda çalışır. Oyunlarda, Antutu sonuçlarında çok etkilidir. Gel gelelim ki bu tablonun acı yüzü ise bu kadar performans az pil.

12- Lulzactive : interactive ve smartass tabanlıdır. Bizim düzenleyebildiğimiz ayarları vardır. Alt tarafta kendine göre işler yapar ekran kapalı yada açık, oyun boşta gibi. XDA daki anlatan favorilerimden demiş.

13- İntellidemand : Akıllı ondemand diyebiliriz. GPU kullanımına göre farklı davranır. GPU yüklü ise ondemand gibi davranır. Rölantide ise pil tasarrufu için hızı düşürerek limitler arasına alır.

14- Badass : İşlemcinizi 1000 mhze kadar çalıştırıp sisteme yük geldiğinde birazdaha artırır baktı yine yetmedi bu sefer maksimum yapar. Tabi aradaki geçişler 3-4 sn olur.

15- Lionheart : Agresif bir performans ustasıdır. deadline ile birlikte kombine edilmesi tavsiye edilmiş.
16- LionheartX : smartass a ayar çekebildiğinizi düşünün.

17- Lazy : Ondemanda göre daha kararlı çalışarak işlemcinin frekans aralıklarında kalış süresini ayarlar. Ancak ekran kapalı iken hız düşürmediği için bazen sorunlara neden olabilir.

18- Pegasusq : Çift çekirdekli işlemcilerde daha iyi kullanılabilir. Ondemandın aksine yavaş yavaş frekansı artırır iş bittiğinde ise aniden frekansı düşürür buda azda olsa bataryada iyileştirme yapar.

Evet forumdaşlar gece saat 4 oldu ve son konuya geldim. Bu kadar şey var bunları nasıl kullanacağız. Aslında bunu öğrenmenin en iyi yolu deneme yanılmadır. Çünkü her kernel farklı tepkiler verebilir. Ama yine bu konuda denemiş olanların tavsiyelerinden bir kaç örnek vermeye çalışalım.

- Deadline ve Noop batarya performansı isteyenlere hitap eder. Ondemand ve Pegasusq ile iyi sonuçlar elde edilebilir. Yalnız yukarıda da belirttiğim üzere Deadline ile derin uykudan uyanırken sorun yaşayıp bataryayı çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden Noop daha iyidir.

- VR performanstır ama sıkıntıdır. Her türlü governorla kullanılabilir. İşiniz bittikten sonra eskiye dönün ama.

- Sio belkide içlerinde en iyi I/O dur. Buna kısaca batarya+performans diyebiliriz. Ondemand, SmartassV2, İntellidemand, Pegasusq iyi kombine edilir. Düzgün bir kombine sonucu batarya süresinde iyileşme görülecektir.

- CFQ ve BFQ seçenekleri Pegasusq, Ondemand, Lionhearth ile en iyi uyum ve performansı sağlar.

Örnek Kombinasyonlar

Noop ve Deadline
Pegasusq + Deadline = Batarya uyku modundan çıkmayabilir.
Pegasusq/ondemand + noop = Batarya

SİO
SmartssV2 + Sio = Batarya benim için önemli değil diyorsanız çok iyidir.
Pegasusq + Sio = Performans
Ondemand + Sio = Performans+ Batarya
intellidemand + Sio = Batarya lag oluşabilir.

CFQ
Lulzactive + Cfq = Batarya
Ondemand + Cfq = Performans
Pegasusq + Cfq = Batarya

Önemli: Bu işlemler sırasında telefonunuz donabilir, ısınabilir, kilitlenebilir, yavaşlayabilir. Böyle durumlarla karşılaşırsanız hiç endişelenmeyin telefonunuzu kapatın tekrar açın ve ayarları değiştirin. Hiç olmadı en fazla rom yükleyip yada firmware yükleyerek düzeltirsiniz. Misal Sensation için söylüyorum performanslı kullanacağım diye 1900 lerde kullanmayın. Yüksek hızlara alıp performance gibi birde telefon şarda takılı olup kurcalamayın zaten performace kullanıyorsun telefon daha çok ısınabilir. buradaki her madde bütün kernellerde olacak diye bir şart yok.
 
ykpknl

ykpknl

Üye
Hmmm saoll peki romu oneriyomusun yukliyimmi sence ?
 

meymenetli

Üye
hangi rom yuklu suan sende
 
firat1231

firat1231

Üye
cynogenmod 11 kıtkat var s3mini'm de ilk baslarda hıc bı sıkıntı yoktu. fakat son 1 aydır sarjı hemen bıter oldu. %40 a gelınce kapanıyo telefon. sızce bu rom' dan mııdır ? yoksa bataryada
 
ykpknl

ykpknl

Üye
cynogenmod 11 kıtkat var s3mini'm de ilk baslarda hıc bı sıkıntı yoktu. fakat son 1 aydır sarjı hemen bıter oldu. %40 a gelınce kapanıyo telefon. sızce bu rom' dan mııdır ? yoksa bataryada
Romdandr byuk ihtimal guncel surumu indir bastan yukle duzelebilir
 

meymenetli

Üye
Ne bliym yenilik ister herkezz bnde oleyim yanii :) bde tamamen turkcemi rom ayarlar bolumu ingilizce gorunuyo resmlerde
bi normal ayar bolumu var birde setting var s3 tarzı 4.3 surumundeki gibi... denemek istersen guzel rom ama dediğim gibi en sağlamı her zaman en orjinalidir..
 
ykpknl

ykpknl

Üye
bi normal ayar bolumu var birde setting var s3 tarzı 4.3 surumundeki gibi... denemek istersen guzel rom ama dediğim gibi en sağlamı her zaman en orjinalidir..
Yaa aslndaa bn cm 11 kullaniyodum fazlasyla memnundum ondan ama sarj olayi bni cok rhatsz etti bi cozumu olsa drek o roma gececem hc teretdutsuz :D
 

meymenetli

Üye
Ne bliym yenilik ister herkezz bnde oleyim yanii :) bde tamamen turkcemi rom ayarlar bolumu ingilizce gorunuyo resmlerde
ben sammobilden suan I8190XXANC2 stok romun black editionunu yukluyorum suan yeni çıktıgını gordum siyah muhabbetini merak ettim mesela :D

 
  • Beğen
Tepkiler: theeternal
ykpknl

ykpknl

Üye
ben sammobilden suan I8190XXANC2 stok romun black editionunu yukluyorum suan yeni çıktıgını gordum siyah muhabbetini merak ettim mesela :D

Yeni rommu varmiss yaa su saydam bildirim cubunu verseler yeterr bde link atsan bzde dnesek :)
 

meymenetli

Üye
Yeni rommu varmiss yaa su saydam bildirim cubunu verseler yeterr bde link atsan bzde dnesek :)
linki ekledim zaten arkadaşım..
 
  • Beğen
Tepkiler: ykpknl


Üst Alt