FireFox Eklentileri | 2

Sponsorlu Bağlantılar

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
FireFox Eklentileri | 2



gTranslate


Sadece bir iki tıklamayla birlikte karşınıza çıkan farklı dillerdeki kelimeleri bir diğer dile çevirmeye ne dersiniz? Firefox için geliştirilen gTranslate ile bir kelime ya da cümlenin başka bir dilde çevirisini yapmak istediğinizde yapmanız gereken tek şey bu eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatmak ve ilgili kelimeyi sağ tıklayıp Translate'i seçmek.

Download :



Right-Click-Link

Bazı zamanlar web sitelerini dolaşırken linklerin yani web sitesi bağlantılarının eksik verildiğini fark etmişsinizdir. Örneğin MaxiCep - Türkiyenin En İyi Mobil Yaşam Platforumu yerine sadece maxicep ya da maxicep.com ile karşılaştığınızı düşünün. İşte bu tip durumlarda ayrıca klavyenize davranmanız ve ilgili adresi adres çubuğuna yazmanız gerekir. Oysa bu eklenti sayesinde bu tip bir uğraşa girmenize hiç gerek yok. Eklentiyi kurduktan sonra bu tip bir metni seçtikten sonra sağ tıklayın ve 'Open ...' ı seçin. Bu adımdan sonra ilgili adresin yeni bir sekme altında açıldığını göreceksiniz.

Download :



Context Search

Bilindiği gibi Internet Explorer ve Firefox başta olmak üzere birçok web tarayıcısı dahili arama çubuklarıyla dikkat çekiyor. Böylece kullanıcılar ayrıca Google ya da Live Search'e girmeden de web tarayıcıları üzerinden arama yapabiliyorlar. Ancak bunun içinde klavyenizi kullanmanız ve ilgili arama kriterini elinizle yazmanız gerekiyor. Oysa bu eklenti ile bu problem de ortadan kalkıyor. Çözüm ise gayet basit: Aramak istediğiniz ilgili kelimeyi sayfa içerisinden seçiyor ve farenizle sağ tıklayarak 'search for ...' seçeneğini kullanıyorsunuz.

Download :



FireShot

FireShot isimli bu eklentiyi kurduktan sonra artık Firefox'ta herhangi bir yere sağ tıkladığınızda FireShot'ı seçerek ister ilgili sayfanın resmini çekin, isterseniz bu sayfayı doğrudan yazıcınıza gönderin, ya da bu sayfayı doğrudan e-posta ile bir arkadaşınıza gönderin. Tüm bunları yapmanız için tek gereken şey sağ tıklamak ve FireShot2ı seçmek.

Download :



Open Image In New Tab

Open Image In New Tab ile web sitelerinde karşılaştığınız herhangi bir resim ya da fotoğrafı yeni bir sekmede tek tıklamayla açabilirsiniz. Bunun için ilgili resme sağ tıkladıktan sonra Open Image In New Tab'ı seçmeniz yeterli.

Download :



Next Tab

Next Tab isimli bu eklenti ile herhangi bir web sayfasında karşılaştığınız linki ister yeni bir sekmede, isterseniz yeni bir pencerede açın. Seçim tamamen size kalmış.

Download :



MouseZoom

MouseZoom, bulunduğunuz web sayfasının görünümünü isteğinize göre büyültmenize ya da küçültmenize yardım ediyor. Eklentiyi kurduktan sonra ilgili sayfada farenizin sağ tuşunu basılı tutarken farenizin tekerleğini (scroll'unu) sayfayı büyütmek için ileriye, küçültmek için geriye doğru çevirin.

Download :


Devamı...
 
  • Beğen
Tepkiler: atakan10, aydan_1, nakres59 ve 2 diğerleri


berkobey

Üye
saol hacı
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Güzel paylaşım, 4 tanesini ekledm, deneyeceğim.
Devamını da bekleriz.

O kadar çok add on var ki, insan denemeye fırsat bulamıyor. Ama deneyen olduğu zaman da çok yararlı oluyor :)
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim... :)
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
302
PALA.
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
926
ömer talat katı
Buğra
Cevap
3
Görüntüleme
1K


Üst Alt