PC üzerinde Pocket PC Kullanmak İstermisiniz (Windows Mobile) emülatörü

Sponsorlu Bağlantılar

Nazy

Nazy

Üye
    Konu Sahibi
PC üzerinde Pocket PC Kullanmak İstermisiniz (Windows Mobile) emülatörü



Windows üzerinde Windows Mobile/Pocket PC çalıştırmak için istiyorsunuz. Ya da son çıkan Windows Mobile 6.0 sürümünü denemek istiyorsunuz. İşte size çözüm: Microsoft Device Emulator.

Microsoft Device Emulator, uygun Emulator Image'ini de yüklediğinizde Windows üzerinde Windows Mobile ve Windows Mobile Standart işletim sistemlerini çalıştırabilmenizi sağlıyor. Böylece yazılımları Pocket PC'nize yüklemeden deneme fırsatınız oluyor.

Peki bu Windows Mobile emülatörü nereden indirilir, image'ler nereden bulunur?

Öncelikle Microsoft Device Emulator 2.0 Standalone Version'u indirmemiz gerekiyor. Ardından giderek istediğimiz image dosyasını indiriyoruz. Windows Mobile 6.0 Professional versiyonunu indirmek için listeden "0409\Windows Mobile 6 Professional Images (USA).msi" satırını bulup yanındaki download düğmesine basmamız gerekiyor. Bu dosya 180 MB büyüklüğünde.

Her iki dosya da setup dosyaları, tek yapmanız gereken adımları takip etmek. Kurulumları tamamladıktan sonra Başlat menüsünden Windows Mobile 6 SDK isimli menüyü kullanarak emülatörü çalıştırabilirsiniz. US English alt menüsünden Professional ya da Professional VGA'yı seçerseniz emülatör çalışacaktır (Elbette diğerlerini de deneyebilirsiniz, örneğin Professional Square QVGA'yı seçebilirsiniz -Windows Mobile tabablı Treo'ların ekranları bu tiptedir).



Şimdi biraz ayar yapalım. Öncelikle File menüsünden Configure maddesine tıklayıp ayarlar penceresini açalım. Buradan Shared Folder alanına gidip bir paylaşım klasörü belirleyelim. Artık bu klasör File Explorer'da Storage Card olarak gözükecektir. Buradaki dosyaları emülatörden açabilir, .cab uzantılı kurulum dosyalarını çalıştırabilirsiniz. Emülatörden ekran görüntüsü alabilmek isterseniz Host Key'i Left Alt yapmalısınız. Böylece Alt+Print Screen tuş kombinasyonu çalışacaktır.


Emülatör halen çalışırken Başlat | Windows Mobile 6 SDK | Tools menüsüne girip Device Emulator Manager'ı çalıştırın. Burada listelenmekte olan ismi sayılardan oluşan bir madde göreceksiniz. Sağ tıklayıp Cradle seçeneğine tıklayın. Partnership sorarsa Guest Parnership seçeneğini seçin. Neleri senkronize edeyim derse, hiçbir şeyi etmemesini söyleyin. Bu yazı Mobil Yazılar'dan alınmıştır.

Tebrikler, artık her şeyiyle çalışan bir Windows Mobile emülatörünüz var.
 
  • Beğen
Tepkiler: bahaDR06, erkangunes26, fatihozgur ve 1 kişi daha


esmer-im

esmer-im

Üye
kardeş internete bağlanmıyor
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
cok saol nazy kullanıyorum bunu ben
 
esmer-im

esmer-im

Üye
ya internete girmiyo beee sölesenize
 
sefine

sefine

Üye
sağol windows smartphone için de kurulum açıklaması yapabilirmisin kişisel gayretlerimle bir yere varamadım yok sdk mış yok visual studio muş bilmediğim programları istiyor visual studio 3.5 gb hafıza istedi ne yapacağımı şaşırdım teşekkür ederim
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Teşekkürler.
 

ikazcı

Üye
Bu yazı sitesine ait bir yazıdır. Navy'i emek hırsızlığı yaptığı için kınıyorum. Site moderatörlerinden de emek hırsızlarını takdir etmemelerini, aksine bu duruma karşı önlem almalarını rica ediyorum.:megafon::bann:
 

fatihozgur

Üye
ben türkçe image ı yüklüyorum bi deniyim yazarım sorun olursa
 

alekocan

Üye
İkazcı'ya katılıyorum. En azından kaynak göstermesi gerekirdi. Fakat bunun yapmamış kendi çabası gibi sunmuş. Çirkin bir hareket.
 
yb1

yb1

Üye
katılıyorum kaynak olarak göstermesi iyi olabilirdi
 
Oglcn554

Oglcn554

Üye
Türkçe sürümü var ama standart ve professional arasında ne farklar var
 


Üst Alt