Püf Noktası Google Play Store'den Uygulama İndiremiyorum [Çözüm]

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google Play Store'den Uygulama İndiremiyorum [Çözüm]
Merhaba arkadaşlar bu konumda sizler için google play store mağazasından uygulama indirememe sorunu için internette bulunan çözümleri bir araya getireceğim.
Eğer sizde cihazınız üzerinden google play mağazasını açtıktan sonra herhangi bir oyun veya uygulamayı indirmek için tıkladığınız zaman hata alıyorsanız yada uygulama indiriyor gibi görünüyor fakat indirmiyorsa bu konuda bulunan işlemleri yapın.
Bu konuda google play indirmeme sorunu için birbirinden farklı bir kaç yöntem anlatacağım.

Google Play Store'den Neden Dosya İndiremiyorum ?

Bunun farklı sebepleri olabiliyor. Yüklediğiniz özel bir custom rom buna sebep olabilir ( eksik gapps paketi yüklemesi sonucunda bazı google uygulama ve dosyalarının cihazınızda eksik olmasından kaynaklı )
Yada cihazınızın internet bağlantısında yaşanan sorunlar ( wifi veya mobil veri kaynaklı sıkıntılar )
Google hesabınız ile ilgili sıkıntılar ( senkronize sorunu gibi )
Cihazınızda yeterli alan yoksa ( 1gb veya daha fazla boş alan gerekmektedir ) bu gibi sorunlar yüzünden google play üzerinden dosya indiremeyebilirsiniz.


Yöntem 1

Ayarlar menüsüne girin ve uygulamalar kısmından İndirme Yöneticisi isimli uygulamayı bulun ve devre dışı ise aktif hale getirin. ( Eğer indirme yöneticisi devre dışı ise google play mağazasından indirme yapamazsınız )

Yöntem 2

Ayarlar menüsünden depolama bölümüne girin ve dahili veya harici hafızanızda en az 1gb boş alan olduğundan emin olun. ( Eğer cihazınızda yeterli alan yoksa mağazadan herhangi bir indirme yapamazsınız )

Yöntem 3

Ayarlar menüsünden uygulamalar kısmına girin ve Google Play Hizmetler uygulamasını seçin ve ön bellek & veri temizle butonlarına basın.

Yöntem 4

Ayarlar/uygulamalar kısmından google play mağazasını bulun ve seçerek veri temizleme yapın.

Yöntem 5

Ayarlar/uygulamalar kısmından google play hizmetler bulun ve devre dışı bırakıp ardından tekrar aktif hale getirin.

Yöntem 6

Eğer cihazınızda custom recovery yüklü ise bu adresten cihazınıza uygun gapps paketini indirerek recovery menüsünden flaşlayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: bveo1990, Tek Bilgin ve Mesut Aktaş

Misafir - 126632

Allah razı olsun 3. yöntem işe yaradı
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt