Tavsiye Kutusuz faturasız garanti belgesiz telefon almak (Yardım)

Sponsorlu Bağlantılar

okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Kutusuz faturasız garanti belgesiz telefon almak (Yardım)
Günaydın değerli maxicep kullanıcıları. Bir sorum olacak. Huawei Mate 7 2. El dükkandan almayı düşünüyorum. Dediklerine göre takas yolu ile almışlar cihazı tabi ama biz bunu bilemeyiz. Mate 7'nin kutusu faturası garanti belgesi yokmuş. Avea'dan alınmaymış. Imei kodundan bakılarak garanti kapsamına giriyormuş. Cihaz çok temiz duruyor. Çok cazip bir fiyata anlaştım. Ne yapmam gerek? Nasıl satış sözleşmesi düzenleyebilirim?
 


3onur5

3onur5

Üye
satın aldığın kişiden imzalı kağıt yada kimlik fotokopisi al
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Faturası, kutusu ve garanti belgesi olmayan ürünü garantiye alırlar mı?
 
3onur5

3onur5

Üye
Faturası, kutusu ve garanti belgesi olmayan ürünü garantiye alırlar mı?
2 yıl önce blackberryımı turkcell e vermiştim garanti belgesi ve kutu istediler ama şimdi nasıl işliyor bilmiyorum
 
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisi olan birileri acil yardım etmeli
 
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Kutu veya fatura şart cihazın belge tarihi bitse bile o cihaz icin bir senettir
fatura veya kutusu yoksa telefoncular bile almıyor şahsen biz almıyoruz.
diyelimki garantisi var faturası nerde? peki ya kutu?
Kişiyi tanımıyorsan hic riske girme ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay ve 3onur5
skylinegti

skylinegti

Üye
Almanı tavsiye etmem çalıntı cihaz olabilir, garanti konusuna gelirsek imei ile garantiye verilebiliyor doğru ama şahsen ben olsam almazdım...
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler yardımlarınız için. Cihazı almaktan vazgeçtim çünkü cihazın hangi bayiden alındığını bilmiyorlar.
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Almanı bende tavsiye etmem bende bir kere bu hatayı yaptım satana kadar canım çıktı.
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Garanti hadi neysede kutusuz asla ve asla almam!
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
En cok sevdigim kullanıcı, hata yapmadan önce danışanıdır ;)
Herkes bu şekilde hareket etse kimse parasını cöpe atmaz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve okan_okay
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler, hepiniz çok değerlisiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı ve ilyas_0177
Peocawe

Peocawe

Üye
Aslında şans meselesi. Ben kutusuz, garantisiz, faturasız çok cihaz kullandım. Defalarca takasa girdim. Başımın ağrıdığı zamanlarda oldu ama yine 'şans'ıma geri iade ettiklerimde oldu, elimde kalanlarda oldu. Şuan garantili kutulu faturalı nexus 4 kullanıyorum ve içim çok rahat. Para var, sıkıntı çıksa bile sonra yenisini alırım diyorsan dünyanın sonu değil sonuçta. Benim gibi öğrenci isen, paran kıymetliyse hiç bulaşma. Ağrımayan başı ağrıtmaya hiç gerek yok. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
okan_okay

okan_okay

Üye
    Konu Sahibi
Bugün gittim Note 4 aldım. Gayet temizdi. Kutusu faturası her şeyi tamdı bende bulunan Note 2'yi ona takas olarak verdim. Üstüne para koyarak Note 4'ü aldım. Orijinal flip cover ile 1600 liraya geldi (Note 2 dahil değil). Adama sordum herhangi bir sıkıntısı var mı diye adam bana hiçbir sıkıntısı yok dedi. Kontrol ettim şöyle bi sıkıntı göremedim, peki dedim aldım. Eve geldim baktım beyaz ekranın altı ekranın 2/5 lik kısmında kalan bölüm sarı renkteydi, şok oldum. Meğerse güneş ışığının altında belli olmuyor. Yani ekranı hasarlı mal sattılar. Gittim dükkana dedim siz bana hasarlı ürünü kusursuz diye sattınız, bu telefonu geri alacaksınız. Dediler yok size sattığımızda bir sıkıntı yoktu. Test ettik kör gözlerine gösterdim resmen sarı ekranı, yine de inanmadılar. Her Note 4 böyle dediler. Dedim her note 4 böylde değil efendim siz insanları kandırıyorsunuz, böyle devam ederseniz iş büyüyecek paramı ve telefonumu verin gideyim dedim. Bana dedilerki 90 lira keseriz ama . Bende bi güldüm istemsiz. :)Dedim hayır kardeşim kesmeyeceksiniz, hem bana hasarlı ürün satıyorsunuz hemde benden iade bedeli olarak 90 lira istiyorsunuz. Dedim yok öyle bir dünya. Telefonu şuanda geri alacaksınız dedim. Dediler beraber Samsung mağazasına gidip soralım bu hasar mı normal bi şey mi diye bende tamam gidelim dedim ama Samsung mağazasındaki elemanı satın almadıkları ne malum diye düşündüm ben. Dedim hayır efendim Media Markt'a gidiyoruz. Gittik oradaki arkadaşlara sorduk bu ekran normal mi diye, hayır dediler. Oradaki teşhir ürünleri ile karşılaştırdık, onlarda da az bir şey sararma vardı ama bana satılan telefon çok fazla sarıydı. Sonra Samsung'a gittik beraber baktılar, güvenmesemde servise gitmesi gerek dediler. Telefoncu şok, telefoncu iptal. Sonra parayıda telefonuda geri aldım. Buda bugünkü başarısız telefon alım satım maceram. Sizde 2. el telefon alırken her koşulda ne olursa olsun kimseye güvenmeyin ve sözleşme imzalatın. Sonra da telefonu en son noktasına kadar kontrol edin. Benim yaptığım hatayı yapmayın..
 
Son düzenleme:
Peocawe

Peocawe

Üye
Bugün gittim Note 4 aldım. Gayet temizdi. Kutusu faturası her şeyi tamdı bende bulunan Note 2'yi ona takas olarak verdim. Üstüne para koyarak Note 4'ü aldım. Orijinal flip cover ile 1600 liraya geldi (Note 2 dahil değil). Adama sordum herhangi bir sıkıntısı var mı diye adam bana hiçbir sıkıntısı yok dedi. Kontrol ettim şöyle bi sıkıntı göremedim, peki dedim aldım. Eve geldim baktım beyaz ekranın altı ekranın 2/5 lik kısmında kalan bölüm sarı renkteydi, şok oldum. Meğerse güneş ışığının altında belli olmuyor. Yani ekranı hasarlı mal sattılar. Gittim dükkana dedim siz bana hasarlı ürünü kusursuz diye sattınız, bu telefonu geri alacaksınız. Dediler yok size sattığımızda bir sıkıntı yoktu. Test ettik kör gözlerine gösterdim resmen sarı ekranı, yine de inanmadılar. Her Note 4 böyle dediler. Dedim her note 4 böylde değil efendim siz insanları kandırıyorsunuz, böyle devam ederseniz iş büyüyecek paramı ve telefonumu verin gideyim dedim. Bana dedilerki 90 lira keseriz ama :). Bende bi güldüm istemsiz. Dedim hayır kardeşim kesmeyeceksiniz, hem bana hasarlı ürün satıyorsunuz hemde benden iade bedeli olarak 90 lira istiyorsunuz. Dedim yok öyle bir dünya. Telefonu şuanda geri alacaksınız dedim. Dediler beraber Samsung mağazasına gidip soralım bu hasar mı normal bi şey mi diye bende tamam gidelim dedim ama Samsung mağazasındaki elemanı satın almadıkları ne malum diye düşündüm ben. Dedim hayır efendim Media Markt'a gidiyoruz. Gittik oradaki arkadaşlara sorduk bu ekran normal mi diye, hayır dediler. Oradaki teşhir ürünleri ile karşılaştırdık, onlarda da az bir şey sararma vardı ama bana satılan telefon çok fazla sarıydı. Sonra Samsung'a gittik beraber baktılar, güvenmesemde servise gitmesi gerek dediler. Telefoncu şok, telefoncu iptal. Sonra parayıda telefonuda geri aldım. Buda bugünkü başarısız telefon alım satım maceram. Sizde 2. el telefon alırken her koşulda ne olursa olsun kimseye güvenmeyin ve sözleşme imzalatın. Sonra da telefonu en son noktasına kadar kontrol edin. Benim yaptığım hatayı yapmayın..

geri alabilmene sevindim. geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: okan_okay
kanat_58

kanat_58

Üye
Geçmiş olsun kotu bir tecrübe olmuş ama sonuçta geri alabilmissin
 

g_320941

Elimde Gm8 var telefonun hic birseyi yok alırlar mı?
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt