HTC ROM YÜKLEME YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

Sponsorlu Bağlantılar

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
    Konu Sahibi
HTC ROM YÜKLEME YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN
HTC ROM YÜKLEME


Selamlar;

Bu yazımda htc cep telefonlarına orjinal *IMG.zip dosyası nasıl yüklenir onu anlatmaya çalışıcam.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var HTC android cep telefonlarında 2 adet yazılım vardır. İlki orjinal yazılımdır. İkincisi orjinal olmayan yazılımdır.

Birinci orjinal yazılımlar tek parça olup içinde Bootla birlikte tüm partionları bulundurur. İkinci yazılım şeklinde ota gibi yüklenir ve bunun içinde recovery kısmına farklı bir recovery yazılı ile değiştirmek gerekir. Bizim için şu an da orjinal yazılım ilgilendirdiğinden ikinci yazılımı uzun uzun anlatmayacağım.

Orjinal yazılımları heryerde bulamayabilirsiniz. Ruu veya zip olarak internetten temin edebilirsiniz. Ruu dosyalarını bilgisayar üzerinden ileri ileri diyerek yükleyebilirsiniz. .zip dosyalarını pc üzerinden veya hafıza kartından yükleyebilirsiniz.

Şimdi M8 elimizde cihaz olduğunu var sayarak işe başlayalım.

Telefonu kapatalım ve ses kısma + power tuşu ile açalım. Karşımıza hboot menüsü gelecek.



Burada M8 den sonra ki kısım bizim dosya ismimiz yani uzantımız olacak bu cihaz M8_UL buna göre flash bulucaz ve radio kısmıda bizim yazılımı yüklemede en hassas kısmımız, radio 1.14.21331931 bulacağımız bu dosyanın bir altı, aynısı veya bir üstü olabilir bunun dışında yazılım yüklemesinde hata verir.

Benim elimdeki dosya 0P6BIMG_M8_UL_K444_SENSE60_MR_HTC_Europe_3.28.401.6_Radio_1.21.21331147A1.19_2G_20.63.4196.01_release_398024_combined_signed_2_4.zip Görüldüğü üzere dosyam zip dosyası yani ister hafıza kartından ister usb den yükleyebilirim. Başta model id sonrasında model ve kıta bellirtilmiş. Bu yazılım lolipop yazılımı ve radio da bir üst, yukarıdaki kitkat sürümü hemen yükleme işlemine geçelim.

(Yüklemeye geçmeden en önemli hususlardan bir tanesi de cıd kilidi yani ülke kilidi, bir diğeride s-on yani yazılım güvenliğinin açık olması. Eğer bunu yapabiliyorsanız indirdiğiniz dosyada sadece yukarıda belirttiğim özellikte olması gerekmekte eğer farklı ülke ve yazılım güvenliği açık olan bir cihaza yazılım atmak malesef mümkün olmayacaktır. Bunun için elimdeki s-off kart ile cihazı süper cid ve s-off yapıyorum böylelikle yazılımı rahat rahat alacak ve istediğim ülkenin yazılımını atıcam s-off yapıldığında bu şekilde olacak.)



Bu görüntüyü başka yerden aldım. O nedenle cihazımın içindeki ülke kilidi Türkiye HTC__M27 olduğundan elimdeki dosya ile özleşiyor o nedenle direk yüklemeye geçicem.

Elimdeki dosyayının üstene tıklıyacağım F2 tuşuna basıcam isim değiştiemek için ve ismini 0P6BIMG.zip olarak değiştireceğim yani uzantılarını silicem, elimde flash dosyam hazır.

Hafıza kartından yüklemek.

Hafıza kartının kök dizinine 0P6BIMG.zip dosyasını direk atıyorum. Hafıza kartını telefona takıyorum. Kapalı durumda olan cihazımı ses kısma+power ile çalıştırıyorum. Hboot menüde açıyor ve sağ üstte ince uzun bir cizgi çıkıyor ve ilerlemeye başlıyor. Yazılım uyumlu ise hemen yükle pozisyonuna geçiyor ve yüklemek için ses yükseltme çıkmak için başla tuşa basın uyarı geliyor, ses yükleme ile onayladıktan sonra yükleme işlemi bitene kadar bekliyoruz en son bitince power tuşu onayı istiyor.

Pc üzerinden yükleme

HTC driver İndirmek için

fastboot adb driver İndirmek için

Adb ve fastboot İndirmek için

indirdiğimiz driver dosyalarını bilgisayarımıza kuruyoruz. htc fastboot driver spl.zip dosyasını herhangi bir yere açıp klasöre giriniz ve 0P6BIMG.zip dosyasını klasöre taşıyınız.



Aynı klasör içinde klavyeden shift tuşuna sabılı tutup mause’dan sağ klik yapınız ve Komut penceresini burada aç diyerek cmd yi başlatın.



fastboot komutlarıyla yazılım yükleme sırası ile giriniz.

fastboot devices

fastboot oem rebootRUU

fastboot flash 0P6BIMG.zip

fastboot reboot

Bu komutlardan sonra cihazınıza yazılım yüklenmiş olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Android Market ve Sıgsauer


efsane123

efsane123

Üye
denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum?
 

vsdvolkan01

Üye
KARDESIM UZUN UZUN ANLATMISSIN aLLAH RAZI OLSUN BIR KELIME BIR HARF YANI COK ZAHMET EDEREK YAZMISSIN ISIN GUCUN RASGELE
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
489
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Cevap
8
Görüntüleme
2K
gonyalı


Üst Alt