Xperia Z2 açılmıyor kırmızı ışık yanıp sönüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

kererm23

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z2 açılmıyor kırmızı ışık yanıp sönüyor.
en baştan başlıyorum.Bu telefon 2-3 telefoncuya gitmiş masraflı olur demişler vb.
Önceden kırmızı ışık belirsizce yanıp sönüyor arada bir ekrana şarj ikonu falan geliyor pc algılamıyordu.Sonra ben bu micro-usb kısmının yanında bulunan kırmızı tuşa basılı tuttum hiçbir değişiklik olmadı ama çıkarıp taktığımda ışık kırmızıyken mavi oldu ve pc telefonu gördü(tam olarak olmasada bildirim falan geldi) sonra sony pc companiona girdim yazılımı onar dedim onarım başarılı dedi.Ama telefon yine açılmıyor eskisi gibi nerdeyse.Ekrana sarj ikonuda gelmiyor artık.Sonra çıkardım baktım telefonun arkasına bataryanın kablosu çıkmış.taktım onu yerine bu kez pc tamamen görmeye başladı aygıt kurulumu yapılıyor falan.Flashtooldan baktım gerçekten de görüyor telefonu ama ekranda hiç bir tepki yok sadece kırmızı ışık sürekli yanıyor .(eskiden garip bi şekilde yanıp sönüyordu)Açmaya çalıştığımda ekrana hiç bir şey gelmiyor ama sarj yok şeklinde kırmızı ışık yine yanıp sönüyor.Ses açma ve power tuşuna basılı tuttum titredi.O kırmızı tuşa bastığımda da 3 kez titredi bu sefer.Nedir arkadaşlar sorun? nasıl çözebilirim.Buraya kadar okuduysanız teşekkürler.
bu arada mavi ışık yanarken flashtool da flash modunda yazıyordu.En son işlemlerden sonra normal olarak gördü usb debugging disabled.Device vb. dedi
 


goldmobile

goldmobile

Üye
Flash Tool ile yazılım tam kuruluyormu?
 
ysff1453

ysff1453

Üye
Bende de benzer sorun var. Siz çözebildinz mi ? Merhaba arkadaşalar. Z2 Telefonumun ekranı kırılmıştı. Ekranı söktüm ve arka kapağı açtım. Pili sökeyim derken tornavida pile mi değdi bir şey oldu. Bataryadan bir küçük duman çıkar gibi oldu. Ekran olmadığı için önceden ledler yanıyordu. Ama bu batarya çıkışlarına tornavida değmesinden sonra telefon açılmıyor ışıkları yanmıyor. Şarja taktığımda sadece kırmızı şarj ışığı yanıp sönüyor. Telefonuma ne olmuş olabilir?
 
arslan3332

arslan3332

Üye
Geçmiş olsun bu şekilde telefonun ne durumda olduğunu anlayamayız işin içinde batarya gibi tehlikeli konu var daha fazla cihazla oynamadan işi profesyonel birine bırakmanızı tavsiye ederim
 
ErnGndz

ErnGndz

Üye
Beyler batarya soketinin alt sol çaprazında minik bir, konnektör mü ne var telefona akımı normal dağıtan birşey olsa gerek, yanmış yada görevini yapamıyor, sorun ondan kaynaklanıyo, ıslatıp felan taktıysan soketi.
Kısaca ana kartında sıkıntı konnektörü yada kartı değiştirceksin, yazılımla ilgili değil. Kesin bilgi.
 


Üst Alt