Apple, Mac için işlemci tasarlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Apple, Mac için işlemci tasarlıyor
Teknoloji dünyasında fırtına gibi esen Apple, her sene yeni modellerini sunuyor ve en büyük gelir kalemi de iPhone adındaki akıllı telefon modelleri olmakta. Geçtiğimiz sene iPhone SE ve sonrasında da iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri pazara sunulurken, 2016 son çeyrekte firma iPhone satış rakamları ile akıllı telefon pazarının en çok satan firması oldu.



Apple ayrıca iPad tablet modelleri, iPod Touch adındaki taşınabilir multi medya cihazlarını da sunarken, ayrıca PC segmentinde de iMac ve Macbook olarak kişisel bilgisayar modelleri de sunmakta.

Apple, mobil cihazlarında kendi işletim sistemini kullanırken, ayrıca ARM tabanlı Apple A serisi yonga setlerini de kullanmakta. Son olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'da Apple A10 yonga setine yer verilmişti.

Diğer taraftan Mac modellerine gelecek olursak eğer, bu cihazlarda da firma kendi işletim sistemini kullanırken, işlemci olarak ise Intel tarafından geliştirilmiş işlemcileri kullanmakta. Bloomerg'e göre Apple, Mac modellerinde kullanılmak üzere ARM tabanlı işlemciler geliştiriyor. Böylece firma şu anda cihazlarında yer alan Intel işlemcilere göre özellikle de güç tüketimi tarafında daha da ileriye gitmeyi amaçlıyor.

Bloomberg, yeni işlemcilerle Mac cihazların uykuda bile gelen emailleri kontrol etme ya da güncellemeleri yükleme becerilerine sahip olacak.

Apple, geçtiğimiz sene TouchBar içeren Macbook Pro'yu sunarken, bu cihaz ARM tabanlı ve Touchbar görevlerini kontrol eden T1 işlemci ile gelmişti. Firmanın yeni işlemcisinin ise benzer ama çok daha kapsamlı geleceği ifade ediliyor.
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Düşük işlemci modelleriyle yüksek hızlara ulaşmayı başarıyor.
 
bilişimcii

bilişimcii

Üye
Başaracağı belli bir şey. Süper sonuçlar çıkıyor.
 


Üst Alt