Opel arabalarındaki arıza işareti anlamı nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Opel arabalarındaki arıza işareti anlamı nedir?
Opel arabalarda arıza panelinde görülen arıza işaretlerinin anlamı nedir merak ediliyor. Bizde sizlere makalemizde Opel arıza ışıkları ile ilgili detaylı bilgiler sunduk.

Akü Şarj Uyarı Lambası: Akü resminin içinde bulunan artı ve eksi işaretleridir. Araç harekete devam ederken bu lamba yanarsa bir arıza ile karşı karşıyasınız demektir. Hemen gereksiz elektrik ile çalışan donanımları kapatıp, yetkili bir servise uğrayın.

Arka Sis Lambası Göstergesi: 3 adet düz çizgi üzerine çizilmiş kavisli bir çizginin yer aldığı lamba şeklidir. Araçta arka sis lambalarının kullanıldığı anda yanar.

Buzlanma Uyarı Lambası: Sürüş sırasında dışarıdaki havanın dört derece ya da dört dereceden az olması durumunda yanan uyarı lambasıdır. İkaz göstergesinde altıgenden çıkan çizgi halinde kristaller yer alır. Hava sıcaklığının düşük, buzlanma tehlikesinin yüksek olduğu anlamını taşır. Bu ikaza özen gösterip, gerekli tedbirleri hemen almalısınız.

Denge Sistem Göstergesi: Minik bir araç resminin arkasından çıkan dalgalı küçük çizgiler yer alır. Araç denge sistemi ikaz veriyorsa sürekli yanıyor veya hiç yanmıyorsa yetkili servise başvurarak sorunu çözmelisiniz.

Düşük Yakıt Seviyesi Uyarı Lambası: Bu göstergenin uyarı vermesi yakıt almanız anlamına gelirken, benzinlikte yakıt alınan pompa şeklinin ikaz lambasında kullanıldığını da söyleyebiliriz.

Emniyet Kemeri Hatırlatma Sistemi: İnsan şeklindeki resmin üzerinden geçen çapraz ipin kullanıldığı göstergenin uyarı vermesi durumunda emniyet kemerinizi takınız. Sesli ve ışıklı uyarı veren sistem, güvenliğiniz için tasarlanmıştır.

Far Göstergesi: Göz resminin üzerinde bulunan çizgi ile ifade edilen ikaz göstergesi, araçta farların kullanıldığı durumlarda yanar.

Güç Aktarım Sistemi Uyarı Lambası: Tırtıklı olarak yuvarlanmış şekil içine yerleştirilmiş ünlem işaretinin yer aldığı uyarı lambası güç aktarma sistemini ifade eder.

Hava Yastığı Uyarı Lambası: Aracı çalıştırdığınız sırada hava yastığı uyarı lambası yanmıyor, sürekli yanıyor veya bir yanıp bir sönüyorsa araç sistemi devre dışı kalmış olabilir. Bu durumda aracınızı en yakın yetkili servise götürmelisiniz.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler
 


Üst Alt