Google Chrome eklenti silme yada kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Google Chrome eklenti silme yada kaldırma işlemi nasıl yapılır?
Google Chrome'da bulunan bir eklenti kaldırma yada silme işlemi nasıl yapılır merak ediliyor. Google Chrome eklenti kaldırmak yada silmek ile ilgili detaylar makalemizde yer alıyor.

Android işletim sisteminde olduğu gibi açık kaynak kodlu olan Google tarafından üretilen Google Chrome tarayıcısıda eklentiler kullanılır. Özellikle son zamanlarda internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu Google Chrome tarayıcısı kullanmaktadır. Google arama motoru üzerinden stabil olarak kullanılabilen Google Chrome diğer tarayıcılara göre biraz daha avantajlı ve hızlı diyebiliriz. Google Chrome üzerinde Google Play store tarzı bir uygulama yada mağaza sistemi bulunmaktadır. Bu mağaza üzerinde kullanabileceğiniz birçok uygulama,oyun yada tema bulunmaktadır. Bu temaları ise Google Chrome üzerinden bir tık ile indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Google Chrome üzerinden eklentileri kaldırmak gayet basit bir işlemdir. Yani birkaç tık ile yüklediğiniz eklentileri kaldırabilir ve farklı eklentiler yükleyebilirsiniz. Özellike bazı eklentilere bu konuda çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu eklentiler harici olarak yani mağaza üzerinden indirmediyseniz kötü amaçlı olabilir ve kişisel bilgilerinizi çalınabilir.

Bir uzantıyı Google Chrome’dan kaldırmak için:
-Chrome’u açın.
-Diğer’i Diğer tıklayın.
-Diğer araçlar ardından Uzantılar’ı seçin.
-Kaldırmak istediğiniz uzantının yanındaki Kaldır Kaldır simgesini tıklayın.
-Kaldır’ı tıklayın.
-Bir uzantının Chrome araç çubuğunda simgesi varsa bu simgeyi sağ tıklayıp Chrome’dan kaldır’ı seçebilirsiniz.

Sağ bölümde bulunan kırmızı ile işaretlenmiş bölümde çöp kutusu işareti ile yüklediğiniz eklenti ve uzantıları silebilirsiniz. Eklentileri sildikten sonra ise Google Chrome tarayıcınızı kapatınız ve yeniden başlatınız.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Tşkler
 


Üst Alt