Windows 7 sayı tuşları çalışmıyor, neden? (Çözümü)

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 7 sayı tuşları çalışmıyor, neden? (Çözümü)
Windows 7 işletim sistemlerinde sayı tuşları çalışmıyorsa yapılması gereken nelerdir merak ediliyor. Windows 7 sayı tuşu çalışmıyor ise çözümü makalemizde yer alıyor.

Windows’un 8 işletim sistemindeki hataların kullanıcıların başına bela olması ile birlikte pek çok kullanıcı, eski sürüm olan Windows 7’ye dönmeye başladı. Windows 10’un çıkması ile birlikte, kimileri firmanın bu son sürümüne geçerken, kimileri bunun da hatalı bir yazılım olabilir düşüncesi ile geçiş yapmadı, kalanların bazılarında ise tuş takımındaki çalışmama sorunu ortaya çıktı.

Hemen sebebini söyleyelim. Eğer Numlock tuşunun yanıp sönmesine rağmen, tuş takımı çalışmıyorsa, büyük olasılıkla fare sayıları açıktır. Bunun çözümü çok kolay, denetim masasına gidin ve ardından, Fare dosyasını açın. Hemen karşınıza “Fare Sayıları” gelecek, buna tıklayın ve bu bölümün yanındaki kutucuktaki onay işaretini kaldırıp, kaydedip kapatın. Sorun düzelecektir. Bu sorun Numpad bölümünde yani klavyenizin hemen sağ bölümündeki kare hane içine sığdırılmış sayılar için geçerlidir. Eğer yukarıda bulunan sayı takımı çalışmıyorsa, bunun için yapmanız gereken şey FN tuşuna basılı tutup, F11’e basmaktır. Sonrasında sorun büyük olasılıkla düzelecektir.

Eğer Asus marka bir bilgisayara sahipseniz, atskosd driverini kurmak da çözüm olabilir. Ancak, yumarıdaki iki farklı çözüm yolunu deneyip, sonuç alamadıysanız bu çözümü deneyin. Ancak bunu da asus marka bilgisayar sahiplerine öneriyoruz. Ancak bu driver kurulumu tam bir çözüm değildir, hatta mecbur kalmadıkça bu yöntemi denememenizi de öneriyoruz. Çünkü piyasada, bu adı taşıyan bir program var, Asus’un kendi resmi sitesinden indirilen ile sorun halletmeye gitmelisiniz.

Sorun büyük olasılıkla, fare tuşlarını kaldırdığınızda düzelecektir. Ancak, tüm yöntemleri denemenize rağmen sorun çözülmediyse, tavsiyemiz farklı bir klavye takıp tekrar deneyin. Sorun devam ederse, klavyenin girişini değiştirin. USB klavye kullanıp, tekrar denemenizi öneriyoruz.

Sorunu çözmenize rağmen sık sık tekrar ederse, size Windows 10 kurmanızı öneriyoruz. Windows 7’de bazı mevcut hatalar bu soruna sebebiyet verebilmektedir. Windows 10 ile büyük oranda, donanımsal sorunlar çözüldü. Ancak yeni bir işletim sistemi kurmak istemiyorsanız, kullandığınız bilgisayarınızın bazı ek driverlarını kurarak sorunu çözme yoluna gidebilirsiniz. Bunun için, bilgisayar adı xx klavye driver şeklinde aratıp, resmi internet sitelerinden kurulum yapmanızı öneririz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Değerli


Üst Alt