Zor Yıllar İŞTE BU OKUNUR OKUYUNUZ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Zor Yıllar İŞTE BU OKUNUR OKUYUNUZ
Biz 6 yıldır Türkiye Kupası'nı alamıyorduk; Onlar 29.. Biz 10 yıldır Avrupa'da kupa alamıyorduk; Onlar 104..

Bugüne Galatasaraylı bir büyüğümünden "Galatasaray 3 sezondur şampiyon olamıyor, Galatasaray 6 yıldır Türkiye Kupası'nı alamıyor, Galatasaray 10 yıldır Avrupa'da kupa alamıyor.. Ben buna başarızlık diyorum, ya siz?" mesajını alarak başladım…

Bir kısmımızın "başarısızlığı" ifade ederken kullandığımız kıyas hep Fener..

Düne kadar biz 3 yıldır şampiyon olamıyorduk; Onlar 4..

Biz 6 yıldır Türkiye Kupası'nı alamıyorduk; Onlar 29..

Biz 10 yıldır Avrupa'da kupa alamıyorduk; Onlar 104..

.."Her doğruyu söyleme ama her söylediğin doğru olsun"cu bir yaklaşımın eseri bu görüşler bir açıdan doğruları ifade ediyor etmesine ama aynı zamanda pek çok eksiklik taşıyor..

Peki bugünün gerçeklerinde ne yazıyor? Buyrun; tekrar bilip çoğu zaman görmezden geldiklerimizi tekrar gözden geçirelim, anımsayalım…

Son 8 yılda sadece 2 defa ilk 2'e girebilmişiz.. Oynanmış olan sezonların % 25'inde.. Peki ya bu 8 sezondan önceki 7 yılda ise kaç defa ilk 2'de yer almışız? 5'i şampiyonluk olmak üzere tam tamına 7 kere.. Yani % 100'ünde..

Son 11 yılda kaç defa kupayı alabilmişiz? Sadece 1 kez.. Başarı oranımız % 9…. Peki ya bu 10 sezondan önceki 11 yılda ise kaç defa kupa bizim olmuş?.. Tam 5 kere..% 50…

Bu seneye gelelim.. Ligi ilk 5'te bitiren takımlarla oynadığımız 10 maça bakalım… Kaç kere yenilmişiz? Tam tamına 8… Fenerbahçe, Bursaspor, Gaziantep, Trabzonspor ve Beşiktaş'tan sezon boyunca aldığımız puan toplamı kaç peki? Sadece 4.. Bu 5 rakibe kaptırılan puanlar ise toplamda 25…. Daha da garip olanı tepedeki 5 takıma 25 puan kaybettiğimiz 9 maçı da kazanmış olsak bile lig ikincisi Trabzonspor'un 5 puan gerisinde yer alarak yine Şampiyonlar Ligi vizesi alamıyor oluşumuz..

Bugün geldiğimiz noktada son 4 yılda çalıştığımız teknik direktör sayısı 7.. Sezon başına nerdeyse 2 hocamız olmuş.. Alınıp zararına satılan, oynatılamayan oyunculara hiç girmiyorum..

Fatih Hoca 1996'da Milli Takımı ilk kez Avrupa Şampiyonası'na götürdükten sonra takımın başına geçtiğinde durum bugünkü kadar olmasa da yine parlak değildi.. Önceki 2 sezonda yine ligi ilk 2 içinde bitirememiş ama Ulubatlı Souness sayesinde kupayı rakibin elinden sökerek almıştık..

Zor Yıllar

Hoca gelmiş, tarih tekrar yazılmış idi…

Bugün gelinen noktada

- Yeni stat
- Yeni başkan
- Yenilenmiş ve hem bizi özleyen hem de bizim özlediğimiz hoca
- Eskimiş ve yaşlanmış ve takımdan gönderilmesi gereken pek çok oyuncu
- Alınacak yeni bir Taffarel/Mondragon
- Yeni Ümit/Ergün/Hasan/Hakan olma yolunda transfer edilmesi gereken değerler ile

"yeniden" bir yol ayrımındayız…

Son 10 günde yaşadıklarımız ve hızlıca atılan adımlar tünelin ucundaki ışığı gösterdi bize.. Tekrar, güçlenerek çıktığımız bu yolda yakın geçmişten ders alarak ve bilhassa "ne yapmamamız" gerektiği konusunda dikkatli olarak yeni/yepyeni başarılara yelken açacağımıza inancım sonsuz..


herşeyi anlatır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt