Zombilerin İstilası İçin 5 Bilimsel Sebep (Bölüm 2)

Sponsorlu Bağlantılar

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Zombilerin İstilası İçin 5 Bilimsel Sebep (Bölüm 2)
3- Gerçek Rage Virüsü

Nerde görmüştük?
28 Gün Sonra - 28 Hafta Sonra

Peki bu nedir?
Filmde, insanları beyinsiz birer ölüm makinesine çeviren şey bir virüstü. Gerçekte ise, beyinde oluşabilen bazı problemler aynı şeye sebep olabiliyor. Bunlar tabii ki bulaşıcı olmuyorlar. Ancak deli dana hastalığını hatırlarsınız. İneklerin omurgasına ve beynine saldıran bu virüs hayvanı beyinsiz bir saldırı makinesine dönüştürüyordu!

Ve insanlar böyle bir hayvanın etini yediklerinde ise...

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Deli dana virüsü insanlara bulaştığında buna Creutzfeldt-Jakob hastalığı diyorlar ve belirtileri şunlar:

- Yürüyüşte değişiklik.
- Halüsinasyonlar.
- Kordinasyon problemleri (tökezlemek veya düşmek gibi)
- Kas seyirmeleri ve spazmları.
- Sürekli artan sayıklama ve akıl rahatsızlığı problemleri.

Hastalığa oldukça nadir rastlanıyor (tabii ki sandığımız kadar nadir olmayabilir) ve etkilenenlerin insanları ölümüne kovaladıkları ile ilgili bir bilgi yok (Henüz!).

Ancak bazı hastalıkların ve virüslerin Rage virüsüne benzer etkilere sahip olması bize şunu kanıtlıyor: Hergün Deli Dana ya da benzer bir hastlaığın evrim geçirip insanları zombilere çevirmesi oldukça muhtemel!

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Şu an beyinsiz bir insanın durduk yere şiddet uygulamaya kalkması oldukça uzak ve anlamsız bir olasılık olarak görünebilir ancak bunun tek bir beyin kimyasalı (serotonin) ile gerçekleşebileceğini söylesek? Farelerde yapılan deneylerde farelerin kapalı kafeslerde birbirlerine delirmişçesine saldırdıkları görülmüştür.

Yani Rage virüsü için ihtiyacımız olan tek şey deli dana hastalığına ek olarak beynin bir tek kimyasalı bünyesine almasını engellemek! Ve dünya 28 Gün Sonra'dakinden farksız bir yere gelecektir...

Yani belki de adını Süper Deli Dana hastalığı koyacakları bir hastalığın kan yolu ile bulaştığını ve bir hastalıkla başka canlılara aktarıldığını düşünün. İşte size bir ısırıkla aktarabileceğiniz Rage türü bir virüs...

Tıpkı filmdeki gibi, tek bir ısırıkla en kötü zombi türüne dönüşebilirsiniz.

Peşinizden koşabilecek, hızlı bir zombi!

2- Nörojenez

Nerde görmüştük?
Dünyanın pekçok yerinde yapılan araştırmalarda...

Peki bu nedir?
Kök hücre araştırmaları ile ilgili birşeyler duymuşsunuzdur mutlaka. Temel olarak kök hücreler ölü hücrelerin yerini alabilecek joker-vari hücreler. Olayı bizim gibi zombilere bağlayabilecek taraf ise şu: bu hücreler ölü beyin hücrelerini oluşturmakta da kullanılabilir.

Konunun nereye gittiğinin farkındasınız değil mi :)

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Tıp sizi beyin hasarı dışında pekçok durumda kurtarabilir. Organlarınızı çıkartabilir, bunları makineler ya da başka organlar ile değiştirebilirler ancak beyniniz öldüğünde artık dönüş yoktur değil mi?

Artık öyle olmak zorunda değil! Beyin travması geçirmiş hastaların beyinlerini yeni hücrelerle tekrar eski haline getirmeyi yapabiliyorlar. Hatta bu hastalar tekrar kalkıp gezebilecek hale gelebiliyorlar.

şimdi bunu ölü bir bedenin çürümesini engelleyerek, belki yapay bir kalp ve beyin ile vücut fonksiyonlarını sürdürecek durumda tutmak ile birleştirin. Çok uzun sürmediği sürece ölüleri geri getirebilmemiz mümkün olacak!

Bu harika bir haber değil mi? Reanimasyonla (işlemin adı bu) ilgilenen laboratuarlarınsa konuyla ilgili birkaç sıkıntısından bahsedelim. Beyin ölmeye dışarıdan içeriye doğru başlıyor. Dış katman, korteks, sizi insan yapan kısım. Böylece geriye sadece çok temel hareketleri yapmanızı sağlayacak ve temel içgüdüleri koruyacak kısım kalıyor.

Korteks hayatta kalmanız için gerekli değildir. Sizin yürümeniz, yemek yemeniz için beyin kökünüz yeterlidir. Tavukların başları kesildikten sonra etrafta dolanabilmelerini böyle açıklayabiliyoruz, bu arada başı olmadan en uzun süre hayatta kalma rekoruna sahip tavuk tam 18 ay kafasız yaşamış :)

Yani sonuç olarak, beyin hasarı olan bir hastayı alıp beyin kökünü, kök hücre yöntemi ile tekrar oluşturursanız, elinizde bilinçsiz bir şekilde ortalıkta dolanan bir insan olur. Düşüncesi veya karakteri, olmayan bu insanların sahip oldukları tek şey temel içgüdüler ve dürtülerdir.

İşte tam da aradığımız şey bu değil mi? Gerçek yaşayan ölüler bazı laboratuar deneylerinin sonuçları olarak orada bir yerlerde dolanıyorlar!

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Düşünün... Dünyadaki tüm yasalar der ki tüm haklar ve sorumluluklar ölüm ile sona erer. Bedava iş gücü olarak kullanmak üzere beyinsiz köleler yapmak için tek gereken yeterli kaynağa ve ihtiyaca sahip birileri!

Birinin bunu denemesi için ne kadar süre geçmesi gerekiyor bilmiyoruz. Ancak yaşayanlara insan muamelesi yapmayanların ölüleri kullandığını öğrendiğimizde, şaşırmayacağımız kesin!

Nanobots

Nerde görmüştük?
Michael Crichton'ın Av(Prey) isimli romanında, PS2 oyunu Nano Breaker'da.

Peki bu nedir?
Nanobotlar kendilerini kopyalayan, siz farkında bile olmadan herhangi birşeyi inşa edebilen ya da yıkabilen mikroskopik robotlardır. Bu teknolojiye günümüzde çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bilimadamları bir noktada nanobotların insanlığın sonu olacağının farkındalar ama bunun nasıl olacağını merak ettikleri için yaptıkları işe son veremiyorlar :)

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Bilim küçük silikon bir çipi bir virüse bağlayarak, ilk nano-cyborg'u yarattı bile. Buldukları ilk şey de, cyborgların bünyelerinde bulunduğu canlı öldükten aylar sonra bile yaşamaya devam ettikleri oldu. Araştırmaların ilk aşamalarında ile nano teknoloji ile uğraşan bilim adamlarının bir zombiyi yaratmaya ne kadar yaklaştıklarına bakın. Yaptıkları işi (dünyanın sonunu hazırlamak) iyi biliyor olmalılar :)

Araştırmalara göre, bir on yıl içerisinde beyninize girip hasarlı nöron bağlantılarını yeniden kurabilecek nanobotlar yapılabilecek. Evet, nanobotlar zihninizdeki kopuk bağları birleştirirken ne ters gidebilir ki?

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Birgün beyninizde nanobotlar olacağını garanti edebiliriz. Bunların siz öldükten sonra da çalışmaya devam edecektir. Yani beyninizdeki çürüyen hücrelerin yerini alıp sizin kaslarınızı ve eklemlerinizi kontrol edebilirler ve bunu tüm vücudunuz çürüyene dek yapabilirler.

Nanobotlar kendilerini çoğaltabilecek şekilde programlanacaklardır ve vücudun sahibinin ölümü onun da ölümü olacak demektir. Kendi varlıklarını sürdürebilmek için kendini yeni bir bedene aktarmak isteyecektir. Bu yüzden nanobot zombisi sağlıklı bir kurban bulup ısırmak isteyecek ve kan yoluyla aktarılan nanobot yeni yuvasında düzeni tekrar ele geçirmek için çalışmalarına başlayabilecektir. Yeni kurbanına geçen nanobot bu canlının korteksini devre dışı bırakıp beyin kökü ile birlikte kontrolü ele alabilecektir. Böylece dünya sürekli genişleyen beyinsiz insanlar ordusu ile dolacaktır.

Kimseyi paniğe sürüklemek ya da komplo teorisi oluşturmak için bunu söylemiyoruz. Ancak gelecekte birgün kontrolden çıkmış nanobot salgınlarının insanlığın sonu olabileceği aşikar!
 
  • Beğen
Tepkiler: KinG CrazY, xmustx ve BrainHacker


İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Bir aralar bilgisayarlar bizi ele geçirecekti ne oldu? :D
 
  • Beğen
Tepkiler: BrainHacker, karayel90 ve OttomaN TigeR
muratvemine

muratvemine

Üye
Tesekkurler fkt sacma geldi bna
 
UpOneTR

UpOneTR

Üye
:hmmm
 
0MG90

0MG90

Üye
T Virüsü nerede? Ölümcül Deney'de boşuna mı oldu herşey:nono:
 
BrainHacker

BrainHacker

Üye
Ben pc yi tanıdıgımdan beri yani 7 8 yaşlarımda hep kendi kendini geliştiren yazilimlar yapilacagını hayal ediyorum. Emin olun yaparlar.
Bu şekilde değil robota dönüşüp bizi esir felan alacaklardı :ehe
Ona bakılırsa 2 sene önce kıyqmet kopcaktı :ehe explorermi kullanıyo kıyamet :ehe
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Ben pc yi tanıdıgımdan beri yani 7 8 yaşlarımda hep kendi kendini geliştiren yazilimlar yapilacagını hayal ediyorum. Emin olun yaparlar.Ona bakılırsa 2 sene önce kıyqmet kopcaktı :ehe explorermi kullanıyo kıyamet :ehe
:birak:
 
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Vampir virüsüde varmış. Ben ondan bulaştıracağım kendime.
 
0MG90

0MG90

Üye
Nanobotlar şu an Revolution dizisinde vardı sanırım ismi o muydu bilmiyorum ama konusu daha farklı elektriği emiyorlar.
 

Alesta18

Üye
Ama insanlar bence kendi kendini yok edecek
 
Marcooo

Marcooo

Üye
Okumadım
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
18 Ay Tavuk Başı Olmadanmı Yaşamış Yalandır Yem Nasıl Yiyecek Ya Akıl Var Mantık Var
 
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
okumadım ama haklısın :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan


Üst Alt