Zilhicce ayı

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Zilhicce ayı
ZİLHİCCE'NİN İLK 10 GECESİ KILINACAK MÜHİM BİR NAMAZ VE TARİFİ

Hüseyn ibnü Ali (Radıyallahu Anhüma) 'nın, babası Ali (Radıyallahu Anh) 'dan rivayetine göre, Rasulullah (Salllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

"Zilhicce'nin onu girdiği zaman ibadette gayretli olun, çünkü o günler Allah-u Te'ala'nın faziletli kıldığı ve gecesinin hürmetini gündüzünün hürmetine eş yaptığı günlerdir. Her kim 10 gecelerden birinde, gecenin son 3'te 1'i kaldığında 4 rekat kılar, her rekatta 1 Fatiha suresi, Birer kere Felak ve Nas suresi, 3 kere İhlas Suresi ve sonra da Ayetel-Kürsi okur ve bunu her rekatta tekrar eder, namazını bitirince ellerini kaldırarak:

Arapça :

[Sübhanezilızzeti velceberut. Sübhanezilgudreti velmelekut. Sübhanellahilhayyillezi lêyemut. Lê ilêhe illê hüve yühyî veyümît vehüvehayyüllêyemüt. Sübhanellahi rabbilıbêdivelbilêd. Velhamdülillahi hamden kesîran tayyibemmübâraken alê külli hâl. Allahüekberu kebîrâ. Rabbünê cellecelêlühü vegudratühü biküğlli mekên. ]

Türkçe Anlamı :

[İzzet ve ceberut (ululuk ve büyüklük) sahibini tesbih ederim. Kudret ve melekut (güç ve eşsiz mülk) sahibini tesbih ederim. Hiç ölmeyecek diri olan Allah'ı tesbih ederim. Ondan başka ilah yoktur. O diriltir ve öldürür. Kendisi hiç ölmeyecek tek diridir. Kulların ve yurtların Rabbi olan Allah'u tesbih ederim. Her halükarda bol, tertemiz ve bereketli tüm hamdler Allah'a mahsustur. Allah her şeyden çokta büyüktür. Rabbimiz'in celali ve kudreti(nin eserleri) her mekanda (meydana çıkmakta)dır.]

der, daha sonra dilediği şeyle dua ederse şüphesiz bu kimseye haram olan Beytullah'u haccetmiş, Nebi (Salllallahu Aleyhi ve Sellem) 'in kabrini ziyaret etmiş ve Allah yolunda cihat etmiş kimseler kadar sevap ihsan edilir. Bu kişi Allah-u Te'ala'dan ne isterse mutlaka kendisine verilir. Bu namazı 10 gecenin her birinde kılarsa Allah-u Te'ala onu Firdevsi Ala'a yerleştirir. Kendisinden her günahı siler ve ona (bir munadi tarafından:) '(Geçmiş günahların silindi) amel işlemeye yeniden başla.' denilir."

Namazın kısaca tarifi nasıldır? Hangi sureler okunur?

Zilhicce'nin ilk 10 gecelerinin her birinde kılınacak 4 rekat namaz;

1. rekatında : 1 Fatiha + 1 Felak + 1 Nas + 3 İhlas + 1 Ayetel Kürsi oku
Kaynak: Habibe Ayvacı
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman ve TheNightMare.


gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Zilhicce ayı son günü bugün
Yani hicri yıl sonu
Sene sonu duasını okuyalım
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Bugün akşam olmadan önce sene başı duasını okuyalım.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar



Üst Alt