Zekayı Geliştirmenin 10 Önemli Noktası.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
    Konu Sahibi
Zekayı Geliştirmenin 10 Önemli Noktası.
1- Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız, "volta atmayı" deneyebilirsiniz.


2 - Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor. Önemli kararlarınızı açık havada, kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz?


3- Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor. Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip, kullanabilirsiniz. Sözlük okuyabilirsiniz. Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz.


4- Zihinsel jimnastik /antrenman yapın. Bunun için çeşitli bulmacaları çözebilirsiniz. Satranç gibi akil
Oyunları oynayın. Yatkınsanız, meditasyon, yoga gibi zihni dinginleştiren teknikler üzerinde çalışın.


RUTINDEN KURTULUN


5 - Rutin olarak tekrar ettiğiniz davranışlardan vazgeçin. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer elinizle ta$iyin, evinize başka bir yoldan gidin. En azından bir günlüğüne televizyon kumandasını kullanmadığınız elinizde tutun.


6 - Entelektüel zevklerinizi geliştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş antolojisinden birkaç cümle okuyun. Beyninizi kaliteli cümlelerle besleyin!

7 - Her gün güzel bir resme veya fotoğrafa bakmaya çalışın. Estetik alginiz, gördüğünüz estetik şeyler kadar gelişir.


8 - Sevdiğiniz bir müziği bir sure gözleriniz kapalı dinleyin. Beyin otoriteleri tarafından klasik müziğin zekâya 7 puan ekleyebildiği iddia edilmektedir.


9 - Günde aklınızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkındaysa, hayatiniz da ona göre şekillenir. Unutmayın, kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda da onu çoğaltırsınız.


10 - Bir konu hakkında düşünürken, nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin. Düşünmek üzerine düşünmek, beyin ve düşünce kapasitesini artırır.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı, 35 TC 1923 ve tguzel7


kezban yenge

kezban yenge

Üye
Teşekkürler.Günde bir matematik testi yeterlidir
 
acuxx

acuxx

Üye
teşekkürler
 
Jitou

Jitou

Üye
teşekkürler güzel konu
 
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
    Konu Sahibi
:rica: arkadaşlar:)
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt