Zabıta Memuru Rüşvetten Tutuklandı

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Zabıta Memuru Rüşvetten Tutuklandı


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde görevli zabıta memuru N.S., rüşvet aldığı iddiasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. M.K. adlı esnaftan rüşvet aldığı gizli kamerayla belgelenen zabıtanın bugüne kadar aynı kişiden 6 bin lira rüşevet aldığı iddia edildi.


BAŞKAN AKAYDIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıtasındaki rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusuyla başladı. Mart ayında belediyeye ulaşan ve zabıta memuru N.S.'nin bir esnaftan para aldığı görüntülerin yer aldığı CD üzerine soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili soruşturma yürüten Teftiş Kurulu Başkanlığı, raporunda zabıta memurunun rüşvet aldığının açık şekilde kanıtlanmakta olduğunu yazdı.


"SAĞOL AĞABEY, BİZİ İDARE ETTİN"


Teftiş Kurulu Başkanlığı, gerek tarafların ifadesi ve görüntüleri incelemesinin ardından konuyla ilgili kanaatine raporda şu şekilde yer verdi: "Zabıta Dairesi personeli N.S.'nin M.K. isimli vatandaştan 'Sağol ağabey, bizi idare ettiğin için' diyerek para alması sonrasında, M.K.'nın başka bir tezgah açmasına ilişkin konuşmaları M.K.'nın ifadesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir işyerinin önünde dondurmacılık yapabilmek için N.S.'ye rüşvet verdiğini beyan etmesiyle birlikte değerlendirildiğinde, N.S.'nin M.K.'dan görev ve yetkisi gereği yapması gereken bir işi yapmamak üzere rüşvet aldığı kanıtlanmaktadır."


GİZLİ KAMERAYA ALINDI


M.K.'nın gömlek cebindeki gizli kamerayla çekildiği tahmin edilen görüntülerde, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın yanındaki çay ocağında M.K.'yı gören zabıta N.S., boş bir odaya giriyor. Arkasından aynı odaya giren M.K., "Sağol N. ağabey bizi idare ettiğin için" diyerek 50 TL ve 20 TL'den oluşan bir miktar parayı uzatıyor. Dışarıyı kontrol ederek parayı alan zabıta memuru N.S., rahat bir şekilde "Çay, kahve ne içersin?" diye soruyor. Çaylar söylenirken, sigarasını yakan N.S. ile M.K. arasında bu sırada yeni tezgah yeri için bir pazarlık başlıyor. İkili arasında yeni tezgah yerine ilişkin konuşmalar şöyle gelişiyor: Gizli kamerayla çekilen, kamera tarihinde 2009 yazan fakat 2011 yılında geçen görüşmeye ait 2 dakika 28 saniyelik görüntüler zabıta memuru N.S.'nin, "Ben Y.'yi çağırayım o zaman" diyerek odadan çıkmasıyla sona eriyor.


RÜŞVETTEN TUTUKLANDI


Olaydan neredeyse 2 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan şikayete bağlı olarak başlatılan soruşturma çerçevesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı, raporunu 22 Mart'ta hazırlayarak Başkan Mustafa Akaydın'a teslim etti. Başkan Akaydın ise 25 Mart'ta rapora ilişkin olur vererek 1 Nisan Pazartesi günü konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İhbar üzerine N.S. hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde geçen perşembe günü nöbetçi mahkemeye sevk edilen zabıta memuru N.S., rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.
 

Benzer Konular



Üst Alt