Yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar neden oluşur

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yüzdeki çizgiler ve kırışıklıklar neden oluşur
Doğru zamanda doğru tedavi ile kırışıklıkların oluşmasını önlemek en azından geciktirmek hiç de zor değil..



Yaşlanma Nedir?
Yaşlanma, ilerleyen zamanla ortaya çıkan kompleks bir olaydır.Gerçek yaşlanma genler ile planlanan doğal,fizyolojik bir durumdur. Çevresel etkenler olmasa bile bu süreç oluşmaktadır. Beslenme ve diyet, su, lipidler, sigara ve alkol kullanımı, genetik faktörler, hormonlar, stres, uykusuzluk, güneş ışınlarına maruziyet bu süreci etkilemektedir.

Yüzdeki Çizgiler Neden Oluşur?
Cilt,vücudun en geniş, aynı zamanda güzelliğin dışa vurulduğu en önemli organıdır. Üstteki tabaka(epidermis) koruyucu tabaka olarak aslında vücudun su ve ısı kaybını kontrol eder. Kullanılan kozmetik kremler daha çok bu tabakaya etkilidir. Alttaki tabakanın (dermis) temel yapısını oluşturan kollajen lifler, hyaluronik asit ve mukopolisakkaritler zamanla azalır. Elastik lifler yapısal olarak bozulur.Yüz hareketleri de çizgi ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bizim için cilt yaşlanmasının geciktirilmesinde dikkat edilecek en önemli husus güneş korunmadır. Biliyoruz güneş ışınlarına aşırı maruziyet ya da solaryuma sık girilmesi fotoyaşlanma dediğimiz, kuru, lekeli, canlılığını yitirmiş, kırışıklardan zengin bir cilt görünümüne neden olur. Güneş ışınları cildi kurutur, orta derideki kollajen yapıya zarar verir. Tabi kanserojen özelliğini de unutmamak gereklidir.

Kremler Yüzdeki Çizgileri Yok Edebilir mi?
Kremler ister kollajen içersin, isterse farklı yapıda olsun, yalnızca cilt yüzeyinde etkilidir. Cildin alt tabakalarına yeteri kadar geçemezler. Bu nedenle hiçbir krem bu kaybı gideremez. Sadece cildin su kaybını azaltarak derinin yumuşak ve esnek görünümünü sağlarlar.

O Zaman Ne Yapalım?
Cildin nemlendirilmesi, ciltteki birtakım rahatsızlıkların giderilmesi ve güneşten korunma amacıyla dışardan kozmetik veya tıbbi ürünler kullanırken, cilt kırışıklıkları ve
yaşlanma belirtileri için de daha etkili yöntemlere başvuralım. Alın, gözçevresi, kaş çatma çizgileri, dudak üstü ve gülme çizgileri vs, botox ve dolgu maddeleriyle tedavi
edilebilir. Bunların dışında cildin kalitesini artıran, sıkılaştıran, dolaşımını düzenleyen, kollajen yapısının yenilenmesini sağlayan, ince kırışıklıkları ortadan kaldıran, zamana karşı koyan mucizevi yöntem olan yüz mezoterapisine değinelim.

MEZOTERAPİNİN TARİHÇESİ
Bilindiği üzere mezoterapi Fransa kaynaklı bir tedavi şekli olup, yaklaşık olarak 50 yıldan beri uygulanmaktadır. Fransa'da ortalama onbeş bin hekim tarafından uygulanmaktadır. Kelime anlamı olarak orta deri tedavisi demektir. Yani kremlerin ulaşamadığı
seviyede tedavi sağlamaktadır. İşlem birkaç mm'lik iğnelerle, yüz mezoterapisinde genellikle tabanca yardımıyla, hazırlanan ilaçlar enjekte edilir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
İşlem ağrılı olmayıp,mezoterapide kullanılan ilaçlar genellikle bitkisel ve doğal orijinlidir.
Yüz mezoterapisinde işlemden önce uyuşturucu bir krem sürülür. Ortalama yarım saat kadar sonra mezoterapiye başlanır. Bir tabanca yardımıyla hazırlanan maddeler ,çok düşük dozlarda enjekte edilir. İşlem ağrısız olup, yaklaşık 20 dakika kadar sürer. Kullanılan maddeler, dolaşımı arttıran, ciltte kollajen sentezi oluşturan, cildi gençleştiren maddelerdir, ihtiyaca göre hekim tarafından belirlenir. Seanslar önce haftalık olarak başlanır, 4 seans haftada bir uygulandıktan sonra, 2-4 seans on beş günde bir, daha sonra ayda bir olmak üzere hekim ve kişinin işbirliği sonucu kararlaştırılır. Aynı gün banyo yapılmaz. Ciltte sosyal yaşantıyı etkileyecek, morarma ve benzeri görüntü oluşmaz. Kişi işine gidebilir, faaliyetlerine aynen devam edebilir. Her yıl kürler
şeklinde yöntem devam ettirebilir, kürlerde seans sayısı düşük tutulur.

Bunun yanısıra düzenli olarak peeling uygulamalarıyla cilt kalitesi artırılabilir. Gençlerde glikolik asit peelingiyle sivilceler ve izleri kolaylıkla tedavi edilirken, pürüzsüz, gergin, sıkı ve kaliteli bir cilt elde edilmiş olur. Peeling aynı zamanda ince kırışıklıklar lekeler ve siyah noktalar için de çok faydalıdır. Peeling uygulamalarında güneş korumaya özellikle dikkat edilmelidir. Son zamanlarda dolgu maddesi olarak sıkça kullanılan hyaluronik asidin yüz, boyun ve el üzerindeki kırışıklıklarda kullanılan,hem kırışıklıkta çok faydalı hem de cildi nemlendiren özel bir ürünü de dermatologlar tarafından cilt içi enjeksiyon olarak uygulanmaktadır.
Gençlerde peeling ve güneş koruma yeterliyken,yaş ilerledikçe daha kapsamlı uygulamalar gerekmektedir. Yerçekimine bağlı sarkmalarda ise lifting yapan kozmetik ürünler ve yüz mezoterapisi önerilirken estetik cerrahi tedavinin yerini alamayacakları da unutulmamalıdır.

Dr. Belma Bayraktar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt