Youtube'dan şok açıklama!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Youtube'dan şok açıklama!



Youtube'a erişim engelleme uygulamasının kaldırılması ile ilgili beklenmedik bir gelişme ortaya çıktı.

Biraz önce Youtube'un Türkiye temsilcisi olan ajanstan emailime gönderilen açıklama durumun düşünüldüğü gibi olmadığının ve daha da karmaşık bir hal alabileceğinin sinyallerini içeriyor.
Youtube yetkililerinden gelen açıklama şöyle:
"Türkiye’de bazı kullanıcıların YouTube’a tekrar erişebildikleri bilgisini aldık. Bu gelişmeleri inceliyoruz. Türkiye’de kapatmaya neden olan videoların siteden kaldırılması YouTube tarafından değil, üçüncü bir parti tarafından mevcut ‘otomatik telif hakları şikayet’ uygulamamızı kullanılarak kaldırılmıştır. Bu şikayetin telif hakları politikamıza uygun olup olmadığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir."

PİŞMİŞ AŞA SU KATMAK
Bu açıklamayı okuyunca çok şaşırdım. Tam sorun çözülüyor hatta bu durum belki diğer yasaklı siteler için de bir ışık yakar derken Youtube yetkililerinin aslında hiç de uzlaşmaya varmak gibi bir niyetleri olmadığını hissettim.

Açıkçası şu an bir vatandaş olarak kızgınım çünkü herkesin sadece kendi açısından baktığı bu durum içinde, işin gerçek muhattabını yani mağdur bırakılan kullanıcıyı düşünen yok.
Tarafların dün ve bugün atılan bu olumlu adımlara sahip çıkmasını beklerken bu durum tam da "Pişmiş aşa soğuk su katmak" atasözünün hayata geçirilmiş hali gibi oldu.

AL SANA BİR KAYA NEREYE DAYARSAN DAYA
Tam da neyse en azından bu "çok önemli" konu artık zaten yoğun olan memleket gündemimizi meşgul etmeyecek derken, Youtube'un bu attığı adım (yoksa yaptığı nanik mi yazsaydım?) durumu iyice saçma ve vahim bir hale getirdi.

Şimdi biz Youtube sorunun bir süre daha devam edeceğine mi yanalım, yoksa varlığından bile daha önce haberimiz olmayan bir şirketin Atatürk'ün görselleri üzerinde hak sahibi olabilmesine mi?


(alıntıdır HT)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt