Yıldırımdan Hakan Şükür sürprizi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
Yıldırımdan Hakan Şükür sürprizi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Birinci Süper Futbol Ligi'nin yayın haklarının toplu pazarlandığı havuz sisteminden ayrılmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını, ancak Anadolu kulüplerinin mevcut sistemi son dönemde yıprattığını söyledi.

İstanbul Lisesi Spor Etkinlikleri Haftası çerçevesinde düzenlenen panele katılan Aziz Yıldırım, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, liseye gelişte kendisini karşılayan öğrencilere de esprili bir şekilde, ''Zor sorular sormayın. Sonra dayanamam konuşurum'' dedi.

Özellikle, son dönemde 4 büyük kulüp ile diğer kulüplerin arasını açan havuz sisteminde gelir dağılımı konusuna değinen Yıldırım, şunları söyledi: ''Son seyahatimde büyük İtalyan kulüplerinin yetkilileriyle görüştüm. Orada her kulüp kendi maçını ayrı pazarlıyor. Milan ile Juventus'un yıllık yayın geliri 70 milyon avro, düşen Atalanta'nın ise 7 milyon Avro. En üst takımlarla sondaki takımlar arasında büyük gelir farkı var. Ama bizde durum bu kadar değil. Ankara'da yapılan Kulüpler Birliği Genel Kurulu'nda 13-14 kulüp birleşip yeni kararlar almışlar ve Futbol Federasyonu'na da baskı yaparak uyguluma yoluna gitmişler. Bu yanlış. Bize de danışmaları gerekirdi. Biz performansa göre gelir dağılımı yapılmasından yanayız. Şimdi hiçbir şey yapmadan herkes para alacak. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Kendi hatalarının bedelini ödüyorlar. Büyük kulüpler yaşayacak ki onlar da yaşasın. Büyük kulüplere sattıkları oyunculardan zamanında büyük paralar kazandılar. Ama hiçbir yatırım yapmadılar. Demek ki para her şey değil. Bizim havuz sisteminden çıkmak gibi bir düşüncemiz yok. Ama böyle giderse Anadolu takımları kendileri bu sistemi bozacaklar. Yarın 4 büyük kulüp maçlarını yayınlatmazsa ki böyle bir hakkımız var, o zaman maçlarını kimseye satamazlar.''

''BAŞARI İÇİN MALİ YAPI ÖNEMLİ''

Yıldırım, Fenerbahçe olarak hedeflerinin Avrupa'da başarılar kazanmak olduğunu belirtirken, başarı için de güçlü bir mali yapının en önemli unsur olduğuna değindi.

Türkiye'deki başarının 7 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu anlatan Aziz Yıldırım, ''Avrupa'da da başarılı olmalıyız. Daha ileri gideceğiz. Bunun için de tabii ki güçlü bir mali yapı önemli. Ayrıca Yönetim Kurulu'nun sadece danışılacak bir yapıya sokmak istiyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde Sabancı Holding, Koç Holding gibi büyük bir yapıya sahip olacağız. Bu kapasitemiz var'' diye konuştu.

Transfer çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Yıldırım, basında adı geçen Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'la ilgilenmediklerini ve teknik direktör Daum'un raporu çerçevesinde genç oyuncuları transfer listelerine aldıklarını söyledi.

''HAKAN ŞÜKÜR'ÜN MİLLİ TAKIMA ALINMASINDAN YANAYIM''

Hakan Şükür'ün Milli Takım'da yer almamasının yeniden eleştirilerin odağına oturduğu son dönemde fikrinin sorulması üzerine ise Yıldırım, ''Hakan Şükür, Galatasaray ve (A) Milli Takım'ın başarılarına katkı sağlamış önemli bir oyuncu. Milli Takım'a alınmamasında Fenerbahçe'nin parmağı var dendi. İlgisi yok. Alınmasından yanayım. Kararı veren Ersun Yanal'dır. Olumlu ve olumsuz karşılığı görecek de odur'' dedi.

''ALT YAPIYA YABANCI HOCA''

Yıldırım, bir öğrencinin, ezeli rakipleri Galatasaray'ın alt yapıdan daha başarılı futbolcular çıkarttığını ve Avrupa Şampiyonu olan 17 Yaş Altı Genç Milli Takım'da da önemli oyuncularının bulunduğunu söylemesi üzerine, ''Alt yapı konusunda bir başkan olarak ben de rahatsızım. Yeni bir yapılanma içerisine gireceğiz. Yurt dışından bir hocayı alt yapımızın başına getireceğiz ve bir sistem oluşturmasını isteyeceğiz. Biz hep eski futbolculara genç oyuncuları teslim etmişiz ama onlar da o eğitimi almamışlar. Belli bir yerden ileri gidemiyorlar. Dışardan eğitimci de getireceğiz.

''İSTİKRARDAN YANAYIZ''

Öğrencilerin, özellikle Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu eleştiren sorularını artması üzerine başkan Yıldırım, ''Futbolda her şey unutulur, yalnızca şampiyonluklar kalır. Kimse nasıl futbol oynadığınıza bakmaz. Tabii ki kötü oynamaya devam edeceğiz demiyoruz. Eksiklerimizi biliyoruz. Ama Biz istikrardan yanayız. Başkanlığımın ilk yılında eğer ben Pendikspor hadisesi olduğunda görevimi bıraksaydım, Fenerbahçe bu tesislere kavuşamazdı. O zaman üyelerimiz bana destek oldu. Biz de Daum'u desteklemeliyiz. 2 yıl daha burada. Bu süre içinde de hepimiz ona destek olacağız. Yoksa göndermek kadar kolay bir şey yok. Ama bu yanlış. Daum'la başarıyı yakalayacağız'' şeklinde konuştu.

SERHAT'IN SIKINTISI DAUM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Belçika'nın Anderlecht kulübüyle prensipte anlaştığı haberleri çıkan Serhat Akın'ın kafasının karıştırıldığını söyledi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, Serhat Akın'ın takımda kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, bu oyuncuyla ilgili yapılan görüşmeleri ayrıntılı olarak anlattı.

Yönetici Mahmut Uslu'nun pazar günü kendisine gelerek Serhat'la görüşmelerde bulunduğunu ve maddi konularda küçük bir fark kaldığını ilettiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: ''Ben de ona istediği rakamı verebileceğini söyledim. Bugün için imzası olacak dendi. Sonradan Belçika'nın Anderlecht takımının talip olduğu ortaya çıktı. Kendisini aradım ve konuştum. 'Gitmek istiyorsan önemli değil ama hocana söyle. Ona göre kadro yapısını oluşturacaktır' dedim. Söz verdiğini ve kalacağını belirtmesine karşın daha sonra menajeri olan dayısı aradı ve sıkıntının Daum olduğunu, forma giyememekten koktuğunu söyledi. Bunun için ise söz veremeyeceğimizi, çalışması gerektiğini ifade ettik. Serhat'ın gitmesi o kadar önemli değil. Verilen sözler önemli. Bugün de bize imza atabilir ama yakın çevresi kafasını karıştırıyor olabilir.''

''RÜŞTÜ'YÜ İSTİYORUZ''

Aziz Yıldırım, bir öğrencinin, ''Barcelona, Rüştü'yü kampa çağırmış. Fenerbanhçe'de kalacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Rüştü, Barcelona'nın sporcusu ve takım kampına çağırılması doğal. Kazakistan maçı sonrası görüşeceğim. Hem Daum, hem de ben kalmasını istiyoruz. Şartlar uygun olursa anlaşacağız. Ama bir yerli kaleci daha alacağız'' dedi.

''HOOİJDONK KONUŞMAMALIYDI''

Fenerbahçe'den ayrılan ve gitmeden önce de teknik direktör Christoph Daum hakkında ağır eleştirilerde bulunan Hollandalı futbolcu Pierre Van Hooijdonk'la ilgili ise Yıldırım, ''Konuşmaması gerekirdi. Yaşananları Daum'da anlatmaya başlasa, onunla ilgili olumsuz şeyler mutlaka çıkacaktır. Dışarıda bunları konuşmaması gerekirdi. Yadırgadım biraz'' diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, erkek basketbol takımına yeni sezon için daha kaliteli oyuncular transfer edip şampiyonluğa oynayacaklarını kaydederken, bayan basketbol takımını da güçlendireceklerini sözlerin ekledi.
 


seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
VOLKANNNNN!!!!!!!!
unuttular adamı yaa!
simdi rustu için nerde is 3 milyon $ para wercekler!
 
massut

massut

Üye
Originally posted by .ıl[ uluc ]lı.@Jun 9 2005, 04:02 PM
Rustu kalsin ve GS BJK maclarindaki formunu korusun...
[post=]Quoted post[/post]​
Sen süpersin kardeşim aramıza hoş geldin :oke:
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
hakanın alnmaması dogrudr takım genclestrilmeye calısıo!
we de hic bir teknik direktor tukurdugunu yalamamalıdr.Cunku onun karzmasından yer!
kaleciler 40 ına kadar oynayablr!
ama rustu kendine olan ozguwenini yitrdgi bu durmda!
 

schweppes

Üye
hakan bence cimbomda oynamaya devam etsin
 

.ıl[ uluc ]lı.

Üye
Originally posted by van_hoijdonk@Jun 9 2005, 04:30 PM
Ben şuanda hakanın alınması taraftarı değilim...



Çünkü 33-34'ten sonra futbolcular alınmamalı bence..
[post=]Quoted post[/post]​

Rustu 32 az kalmis....

Bence alinmali tecrube katiyorlar takima...

En az 1 tane dunya kupasi gormus adam olmasi lazim..
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
bulent war yeter!
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bülent şuan fazlalaık.Ne oynuyor ne başka bişey yapıyor.Sadece kulubede otuyuror.Ne faydası var ?
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
bole buyuk futbolcuların yararları cok buyuk dur aslında onların sozu dnlenir!Hele kemk kadro aynı jenerasyondaysa moral acısndan yukseltiolar!
 
massut

massut

Üye
tecrübe şart bence 8)
 
mavizeybek

mavizeybek

Üye
Originally posted by van_hoijdonk@Jun 9 2005, 05:34 PM
Yaw 40 yaşına girmiş adamı napacaz milli takımda..!!!
[post=]Quoted post[/post]​
yaw abi sana demin katılmıştım ama adamın yaşı değil oynadığı oyun önemli sen hiç yunanistan maçına dikkat ettin mi? ordan kendini teknik direktör zannaden bir adam diyor hakan şükürü taktik icabı oyuna almıyoruz ondan sonra gidiyorlar 1.90 lık yunan savunmasına yandan ceza sahasına orta yaparak gol atmaa çalışıyorlar adamın taktik anlayışına bakın bence ersun hoca kendini reklam yapmak için hakanı kadroya almadı siz ukraynada şevşenko(artık orjinali nasılsa)ya bakın birde adam kaç yaşında takımı nerdeyse tek başına kurtarıyor yani neymiş yaşa değil oyuna bakılıyormuş.
buarada bana hakan şükür gibi kaç tane yaşayan efsane gösterebilirsiniz :nono:
 

the_patriot

Üye
shearer 35 yaşında ingilitere nin menajeri arkasından köper gibi koşuyor , ama istemiyor
costacurta 40 yaşında milli takımda
maldini 36 yaşında o da aynı
ferrara 39 yaşında mili takımda bu seneye kadar
school 35 yaşında milli takımda
figo 33 vieri 32 von hoijdonk 36 o da bu seneye kadar milli takımdaydı alex gibi
 
mavizeybek

mavizeybek

Üye
Originally posted by the_patriot@Jun 9 2005, 06:35 PM
shearer 35 yaşında ingilitere nin menajeri arkasından köper gibi koşuyor , ama istemiyor
costacurta 40 yaşında milli takımda
maldini 36 yaşında o da aynı
ferrara 39 yaşında mili takımda bu seneye kadar
school 35 yaşında milli takımda
figo 33 vieri 32 von hoijdonk 36 o da bu seneye kadar milli takımdaydı alex gibi
[post=79751]Quoted post[/post]​
işte olaylara bakmasını bilen bir göz daha :oke:
 

the_patriot

Üye
ben hakan şükürü yaşlı olduğu için değil zaten hakan şükür 25 yaşındayken bile ben istemiyordum o adamı, o hakan şükür 100 ortadan 1 tane gol atacak diye
süper yetenekli birçok golcümüzün önünü kesti, örnek: oktay,ahmet dursun,serhat,mustafa özkan,zafer biryol ve daha niceleri bir adam için 100 oyuncu feda edilmez, yazıktır böyle yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız
 
Roy

Roy

Üye
Originally posted by the_patriot@Jun 9 2005, 06:47 PM
ben hakan şükürü yaşlı olduğu için değil zaten hakan şükür 25 yaşındayken bile ben istemiyordum o adamı, o hakan şükür 100 ortadan 1 tane gol atacak diye
süper yetenekli birçok golcümüzün önünü kesti, örnek: oktay,ahmet dursun,serhat,mustafa özkan,zafer biryol ve daha niceleri bir adam için 100 oyuncu feda edilmez, yazıktır böyle yaparsanız sonuçlarına katlanırsınız
[post=79767]Quoted post[/post]​
katılmamak elde değil.
 
mavizeybek

mavizeybek

Üye
ya bakın bu olabilir ben sizden sadece düşüncelerinizi destekleyecek somut değerler istiyodum. mantılı gibi gözüküyor ama yine de tartışmaya açık bir konu ama ben yine de hakan şükürün oynaması taraftarıyım ;;) aynı zamandada yukarıdakki şahıs bu konuda haklı gibi duruyor
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Ama Hakan'a alternatif olarak bu şartlarda kim olabilir.. ?
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Şu anda Türkiye'de hakan'a alternatif yok ..!!
 

the_patriot

Üye
Originally posted by BeRdOşH@Jun 9 2005, 11:30 PM
Şu anda Türkiye'de hakan'a alternatif yok ..!!
[post=80106]Quoted post[/post]​

ne diyorsunuz kastettiğiniz şey ne ?
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Hakan gibi bir futbolcudan bahsediyoruz.. ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt