Yıl başı kutlaması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
xclark

xclark

Üye
    Konu Sahibi
Yıl başı kutlaması
hicri 1434 yilimiz kutlu olsun ve hayırlara vesile olur inş.

Ve ayrıca yeni yıla yine bir vahşetle giren gazzeye Allahtan yardım diler kafir ısrailede Allahtan Kahhar ismi celilesiyle onları kahretmesini acizane niyaz ederim.Kelimelerle daha nasıl ifade edilir bilmiyorum bu ısrail selametle
 


paradox07

paradox07

Üye
Amin kardeşim cümlemizin :)
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Öcelikle açtığın konu için teşekkürler kardeşim...

Hicri yılbaşının tüm islâm Âlemine barış, huzur, getirmesi duası ile...

Ama dildeki dua fiili duaya dönüşmedikçe, Müslümanlar ezilmeye, açlığa ve sefilliğe devam ediyor. Bu konuda hicret bize en büyük ders olmalı.
Peygamber efendimiz Muhammed (s.a.v) Mekke'den medeniyyeti kuracağı Medine'ye hicret etmeden önce, Mekke'deki tüm imkanları kullandı.
Her anını tebliğ ile geçirdi, müminlere hicret emri verilince tereddütsüz tüm mallarını bırakıp Medine ye gittiler. Yani islama bağımlılık sadakattaki nokta..

Biz ve diğer ülkedeki müslümanlar ne kadar sadığız davamıza acaba, islamı yaymak için ülkemizdeki tüm imkanları kullandık mı?

Bırak mallarımızı terkedip başka ülkelere hicret etmeyi, rızk endişesi ile işyerinde namaz kılmamıza izin verilmediği için O işi terkedebildik mi?

Kalplerimizdeki cürufları, midemizdeki haramları, üzerimizdeki şirk örtüsünü atıp, tertemiz bir kalbe ve bedene hicret edebildik mi?

Biz ne zaman bu gafletlerden kurtulabilirsek işte o zaman israil kahrolur, Amerika mahvolur..

Bizler dil ile yaptığımız dua ile bir nebze rahatlıyoruz ama, Bizim kahrolsun dememizle olmuyor. Allah c.c bu işi bizim yapmamızı emrediyor.
Hz. Adem ile birlikte insanlığı yeryüzündeki halifeleri, yani yeryüzünü Allah adına mamur etmek, düzene koymak için yarattı. Demekki yeryüzünde bir düzensizlik varsa onu düzenleyecek olan da yine Eşref-i mahluk olan insandır...
 
xclark

xclark

Üye
    Konu Sahibi
çok güzel tespitler üstad ellerine sağlık fakat bunu faaliyete geçirmek için bilinçlenmek gerek bununda en etkili yolu medya fakat medyada onlardan taraf olunca bu nimetten yine mahrum kalıyoruz, ama şuda gercekki bunun sebeblerınden biri de ceddıne kin güden bir nesilin meydana gelmesi ve onlara karşı yapılan zulümlere ses çıkarmayan bir toplum olması sebebiyle bu gibi nimetlerden mahrum kalıyoruz ayrıca nimetten mahrum kalmaklada yetinmeyip Allah birde terör belasını üzerimize saldı, bunlar hep kendi elimizden kazandığımız şeyler bakalım daha başka ne gibi musibetlerle yüz göz olucaz
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Aslında bunun yolu medyadan değil, Bireyden başlıyor...

Bizler önder olarak Resulullah s.a.v. görüyorsak, tebliğ üslubunu da ondan öğrenmeliyiz.

Öncelikle peygamberliği verilmeden önce Muhammed-ül Emin idi, Hicret edeceği gece kendisini öldürmeye gelen 12 müşrikten 4 ünün Peygamber efendimizde emaneti vardı ve Efendimiz bu emanetleri geri verilmek üzere Hz. Ali'ye bırakmıştı..

Yani can düşmanının bile kendisine güvendiği bir Peygamber..

Peki bizler ne kadar güveniliriz,
Gelelim tebliğ irşad sıralamasına, ilk olarak eşi Hz. Hatice annemiz..
Demekki önce aile.
Sonra Hz. Ali,
Aileden sonra yakın akraba ..

Hz. Ebubekir,
daha sonra dost ve arkadaşlar...

Demek ki kendimizi değiştirmeden ailemizi değiştiremiyoruz, Aile değişmeden Akraba, komşular ve dost arkadaşlar değişmiyor..

İslâmın güzelliğini üzerimizde taşıyabilirsek, işte o zaman kıvılcımı yaktık, tohumu attık demektir, daha sonrası Allah'ın izniyle kendiliğinden gelir.
Yeterki biz gayreti bırakmayalım...
 
xclark

xclark

Üye
    Konu Sahibi
inşallah
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

halukgta
Cevap
1
Görüntüleme
407
DarkredBlue61
Cevap
1
Görüntüleme
505
Marco Laren
Doğuş Pertez
Cevap
32
Görüntüleme
2K
kadikoy


Üst Alt