Yerli operatörler 3Gyi bekliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yerli operatörler 3Gyi bekliyor
Turkcell ve Telsim Genel Müdürleri, 3 Nesil’le birlikte verilecek hizmetler için Telekomünikasyon Kurumu’nun lisans vermesini bekliyor.

Dünyada mobil iletişimde yeni bir çığır açan 3. Nesil haberleşme sistemi (3G), Türkiye’de de interaktif oyunlardan video konferanslara, görüntülü görüşmelerden televizyon ve radyo yayınlarına birçok yeniliği cep telefonu abonelerinin hizmetine sunacak. Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar ve Telsim Genel Müdürü Mehmet Taşaltın, GSM sektöründeki yeni teknolojileri ve Türkiye’de cep telefonu pazarındaki artışın önünde bulunan engelleri değerlendirdi.

TURKCELL CEPHESİ

Turkcell Genel Müdürü Akpınar, Türkiye’deki cep telefonu operatörlerinin yüksek vergilerden şikayet ettiği, cep telefonu abone sayısının büyük bir hızla arttığı anımsatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine, Türkiye’nin makro ekonomik gerçeklerine dikkati çekti. Türkiye’nin cep telefonu aboneliğindeki yüzde 55’lik penetrasyonun (artış hızı) Avrupa’da yüzde 120’lere ulaşan ülkelerle karşılaştırılmasının doğru olmayabileceğini ifade eden Akpınar, benzer ekonomik yapıya sahip ülkelerle kıyaslama yapıldığında Türkiye’deki artış hızının daha geride olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, vergilerden dolayı bir ölçüde dizginlendiğini ifade eden Akpınar, abonelerin ayda konuştukları dakika oranlarına bakılmasının daha yararlı olacağını kaydetti. Akpınar, “Türkiye’de bunun da yakından izlenmesi lazım. Türkiye’de aylık konuşma 65-70 dakikadır. Bu rakam Avrupa’da 170-200 dakika, ABD’de 300 dakikalardadır. Burada makro ekonomik gerçekleri dikkate almak lazım ama vergilerin de çok önemli bir etkisinin olduğunu yaptığımız denemelerde çok iyi hissediyoruz ve altını çiziyoruz” diye konuştu.

Akpınar, 3G diye adlandırılan yeni teknolojilerin Türkiye’de cep telefonu aboneliğinin artışında etkili olacağını zannetmediğini söyledi. Akpınar, 3. jenerasyon servislerin üst düzey, öncü ve teknolojiye meraklı kullanıcılardan başlayarak zaman içinde aşağıya doğru yayılacağını dile getirdi.

TELSİM CEPHESİ

Telsim Genel Müdürü Taşaltın ise aynı konuyu değerlendirirken, cep telefonu kullanımında vergilerin yüksekliğine rağmen bir zorunluluk bulunduğunu, bugün haberleşmenin insanların vazgeçemediği bir ihtiyacıhaline geldiğini, bu nedenle vergi ne kadar yükselse de haberleşmekten vazgeçilemeyeceğini söyledi.

Haberleşmede hızın önem taşıdığını ve bu nedenle cep telefonunun tercih edildiğini dile getiren Taşaltın, Türkiye’deki cep telefonu aboneliğindeki artışın yüksek olduğunu ancak kullanım miktarının istenilenin seviyeye ulaşmadığını ifade etti. Taşaltın, “Vergi yüksekliği söz konusu olmasa, operatörler fiyatlarını daha aşağıya çekeceklerdir. Vergiden elde edilen farkı doğrudan müşterisine yansıtacaktır. Müşteriler daha az parayla daha fazla konuşmuş olacaktır. Bu, daha fazla kullanımdan daha fazla karlılığa neden olacaktır” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Akpınar, yeni nesil haberleşme teknolojisinin vatandaşların hayatında ne gibi kolaylık sağlayacağını anlatırken, Turkcell’in vizyonunun kişilerin ve kurumların hayatını zenginleştirmek ve kolaylaştırmak olarak belirlendiğini, bu nedenle vatandaşın hayatını kolaylaştırmayı çok önemsediklerini ifade etti.

Geniş bant mobil teknolojiler sokağa arz edildiğinde, özellikle kurumlarda hızlı data iletişiminin ne gibi faydalar getireceğinin bilindiğini, bu teknolojilerle ticari ve sınai hayatın hızlanacağını, verilere mobil dünyada çok hızlı ulaşılacağını kaydeden Akpınar, şunları söyledi:

“Dünyada göreceli rekabet avantajına bizim de kurumlarımız da kavuşacak. Video konferans yapabilmek, birçok endüstrinin insanın cebine açılan kapıdan geçebilmesi, bir televizyon altyapısını buraya kurabilmek çok önemlidir. Televizyonu kurarken hangi yayını, hangi saatte izlemek istiyorsanız onu o anda izleyebilmenin fırsatını da verebilen bir teknolojiyi cepte tutabilmek çok ilginç bir teklif. Bunun yanında interaktif oyunlardan video konferanslara, ikili videolu görüşmelere kadar birçok yeni servisin hayatımıza geldiğini, hayatımızı zenginleştirdiğini ve kolaylaştırdığını göreceğiz.”

AKPINAR: LİSANS BEKLİYORUZ

Akpınar, Türk halkının bu teknolojinin nimetlerinden ne zaman yararlanabileceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, “2006’da lisansların verilmesi konusu Sayın Ulaştırma Bakanı ve Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri tarafından dile getirildi. 2006’da eğer lisans ortamı yapılandırılırsa biz 2007’de bu servisleri halka arz etmeye başlarız”dedi.

TAŞALTIN: DENEMELER SÜRÜYOR

Telsim Genel Müdürü Taşaltın ise 3G sisteminin cep telefonundan daha fazla veri sağlamaya yarayan bir mobil iletişim sistemi olduğunu söyledi. Bu sistemle ilgili Telekomünikasyon Kurumu tarafından henüz lisansların verilmediğini ancak testlere izin verildiğini anımsatan Taşaltın, kendilerinin de denemelerini sürdürdüklerini belirtti.

Bu teknolojiyle kullanıcıların yüksek hızlı veri imkanından yararlanabileceğini, daha çok e-devlet ve e-ticaret uygulamalarının mobil teknolojilerle kesiştiği noktalarda bu teknolojinin daha yakından hissedileceğini ifade eden Taşaltın, ses kalitesinin de biraz daha artacağını kaydetti.

3G teknolojisinin getireceği yeniliklerden birisinin de cep’ten görüntülü görüşme yapabilme imkanını anımsatan Taşaltın, bu noktada mutlaka bir cazibe oluşacağını ancak ne kadar yaygınlaşacağı konusunda müşterilerin tercihin belirleyici olacağını vurguladı.

Ntvmsnbc
 


ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Türkiye'de operatörlerin 3G teknolojisini desteklemediği için telefon alırken hep 3G önümüze engel oluyordu, artık oda olmayacak.

3G'nin ne olduğunu bilmeyenler için ve unutanlar için ne olduğunu yazalım :

3G nedir ?

Çok yakında mobil teknoloji yaşamımızı birçok farklı yönden etkileyecek ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacak. Multi-medya alımı ve gönderiminden makineler arası haberleşmeye kadar birçok mobil hizmetten yararlanabilmek için 3G bir katalizör görevi görecektir. Ayrıca, birçok gelişmiş hizmete istediğimiz noktadan ve istediğimiz zaman ulaşmamıza fırsat verecektir. Böylelikle, kablolarla sınırlanmış bir dünyadan, sabit bağlantı noktalarından ve düşük bağlantı hızlarından kurtulmuş olacağız.

3G, yüksek hızlı radyo erişimi ve IP-bazlı servisleri güçlü bir ortamda, bir araya getiriyor. IP teknolojisi için bu alanda büyük bir adım atılmıştır, çünkü IP paket bazlıdır ve böylelikle kullanıcılar sürekli olarak İnternete bağlı kalabilmektedirler. Kullanıcıların, veri alıp göndermedikleri sürece herhangi bir ücret ödemeleri de gerekmemektedir. Ayrıca, IP'nin çevirmeli ağ bağlantısına ihtiyaç duymaması, İnternete erişimi çok daha hızlı ve kolay bir hale getirmektedir; bu sayede birkaç saniye içerisinde İnternetten dosya indirebilir ve tek bir tıkla şirketinizin bilgisayar ağına bağlanabilirsiniz.

3G, 2 Mbit/s'e kadar ulaşabilen erişim hızlarıyla çalışan geniş bantlı radyo haberleşmesi sunmaktadır. Günümüzün mobil şebekeleriyle karşılaştırıldığında, 3G, şebeke kapasitesinde büyük bir artış sağlayacaktır. Böylelikle operatörler, daha fazla sayıda aboneye çok daha gelişmiş servisler sunabilecekler.
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Avea uyuyor mu ? :vur:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
3G'li tel almaya başlar artık millet.. :ehe:
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
gecen gün bi kanalda gördüm bu 3g olayının resmi olarak kullanıma girmesine en az 2 yıl oldugunu sölediler :wacko: yukardada sölenildigi gibi daha 3g lisansı hiçbi operatorde mevcut diil :noo: lisansın alımından sonra ise altyapı calısmalarının başlaması bitmesi bu süreyi bulur diolar ama bilemiorum benim icin farketmez hatta sadece ses,i tercih ederim babam nerde oldugumu goruntulu olarak bilmesede olur yani sırf bu sebepten ewime webcam almıyorum ben :D
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Originally posted by Gokhan43@Nov 17 2005, 05:30 PM
Avea uyuyor mu ? :vur:
[post=210568]Quoted post[/post]​

Avea seyirci kalmayı tercih ediyor galiba yoksa burada yazardı.
 

ysn89

Üye
Harbi ya Avea yok... Ben de sevinmiştim
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Turkcell telsim olsa nolacak yine en az 1-1.5 yıl..
 

metintekin

Üye
işte turkcell farkı. ama en az 1 sene daha bekleyecez
 
goldcrusher

goldcrusher

Üye
1.5 yıl nedir ki goz acıp kapayıncaya kadar gecer
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Evet ben 1.5 sene sonra öss'ye girecem çok kısa bi süre..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt