Yeni Yila Kadar 10 Türk Filmi Vizyona Girecek

Sponsorlu Bağlantılar

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Yila Kadar 10 Türk Filmi Vizyona Girecek
Yeni Yila Kadar 10 Türk Filmi Vizyona Girecek

Son yıllarda Türk filmleri Hollywood'a meydan okuyor. 4 milyon izleyiciyi aşan 'Kurtlar Vadisi Irak'ın rekoru hâlâ kırılamasa da yapımcılar umutlu. Yıl sonuna kadar tam 10 Türk filmi vizyona girecek. 2008'in ilk yarısının filmleri de hazır. Birbirinden iddialı 4 filmin çekimlerine şimdiden başlandı.

Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de konuk oyuncu olarak rol aldığı filmde, siyasetin yüksek temposundan yorulan ve soluk almak amacıyla firar eden cumhurbaşkanının halkın arasına karışması konu ediliyor. First Lady ve cumhurbaşkanından oluşan bu VIP firar ekibine, bir de hayat kadını eklenince işler karışıyor.
Yapımcı: Cemil Çetin Yönetmen: Zeki Alasya Oyuncular: Zeki Alasya, Ayla Algan, Derya Baykal, Şahap Sayılgan, Yeliz Yeşilmen

Yaşamın Kıyısında
Cannes Film Festivali'nde Fatih Akın'a 'En İyi Senaryo' ödülünü getiren film Hamburg, Bremen, İstanbul, Karadeniz kıyıları ve Trabzon'da çekildi. Almanya ve Türkiye'de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkilerinin anlatıldığı filmde, 6 insan, 6 biyografi, 6 hayatın öyküsü yazgısal bir şekilde iç içe geçiyor.
Yapımcı: Corazon Film Yönetmen: Fatih Akın Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Patrycia Ziolkowska, Tuncel Kurtiz, Yelda Reynauld

Avrupalı
Avrupa Birliği sürecinde tartışılanları, yaşananları, birleşme sonrasında yaşanacak çelişkileri ve doğal durum komedilerini anlatan film, kaçınılmaz manzaraları da gösteriyor. Batılı olma halinin, iki anlaşıyın, iki kültürün tam ortasında yaşayan Türkler acaba nereli? Bu sentezin ve kimlik arayışının bol kahkahalı anlatımı.
Yapımcı: Muhteşem Tözüm Yönetmen: Ulaş Ak Oyuncular: Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu, Sema Öztürk, Aydemir Akbaş

Sıfır Dediğimde
Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünde okuyan Aslı, bir gün çok sevdiği sanat tarihi hocasından antika değerinde orijinal bir kitap ödünç alır. Aslı, kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Aslı çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak bir şey hatırlamamaktadır. Tedavisi için tek yol vardır, hipnoz!
Yapımcı: Şakir Sarı- Gökhan Yorgancıgil Yönetmen: Gökhan Yorgancıgil Oyuncular: Oktay Kaynarca, Hazım Körmükçü, Semih Sergen

Anka Kuşu
'Anka Kuşu'nun, Robert Zemeckis'in 'Mesaj' ve Wachowski Kardeşler'in 'Matrix' üçlemesinin paralelinde bir öyküsü var. Türkiye'nin yakın dönemindeki politik olaylar üzerine eğilen filmde, çektiği filmlerle pek çok önemli festivallerden ödül almış genç bir yönetmenin yaratılışı kavrama sancısı anlatılıyor.
Yapımcı: Mesut Uçakan Yönetmen: Mesut Uçakan Oyuncular: Yalçın Dümer, Kenan Bal, Kaan Girgin, Cansu Şahin, Rahmi Dilligil, Ceren Öztürk

Yumurta
Yusuf üçlemesinin son filmi olan 'Yumurta', annesinin ölüm haberini alan Yusuf'un kasabadaki çocukluk evine dönmesiyle başlar. Bakımsızlıktan harap düşmüş evde onu genç bir kız beklemektedir. Yusuf bu akrabadan habersizdir. Birlikte kurban kesimi için yola çıkarlar. Kurbanla birlikte Yusuf'un kaderi de değişecek mi?
Yapımcı: Semih Kaplanoğlu Yönetmen: Semih Kaplanoğlu Oyuncular: Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy

Semum
Canan ve Volkan Karaca çiftinin yeni aldıkları büyük bir eve taşınmalarıyla başlayan filmde, her şey çok iyi giderken bir gün Canan'a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. Semum, kendisine hedef olarak Canan'ı seçmiştir.
Yapımcı: Hasan Karacadağ Yönetmen: Hasan Karacadağ Oyuncular: Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren

Ulak
Zamansız ve mekansız film; bir mesihin gelip kendilerini kurtaracağına inanan çocukların beklentileri etrafında gelişiyor. Bu beklentiyi de aniden köye gelen Zekeriya'nın anlattığı hikayeler destekliyor. 'Ulak' gerçeğin peşine düşen, gerçeği takip eden bir hekimin geçmiş çağlara ait intikam hikayesi...
Yapımcı: Şükrü Avşar Yönetmen: Çağan Irmak Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler, Şerif Sezer

Kabadayı
Meşhur kabadayılardan Ali Osman, eski günlerine veda etmiştir. Beklenmedik bir anda eski aşkının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat, sevgilisi Karaca ile bir barda çalışmaktadır. Karaca'ya yıllardır aşık olan mafya üyesi Devran ise kızı geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Tabii Ali Osman da...
Yapımcı: Mine Vargı Yönetmen: Ömer Vargı Oyuncular: Şener Şen, Rasim Öztekin, İsmail Hacıoğlu, Aslı Tandoğan, Kenan İmirzalıoğlu

Bana Şans Dile
İçe kapanık lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyanır ve dünyayı değiştirmeye karar verir. Okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alır. Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister. Anlatılan hikayelerden yola çıkılan film 2001 yılında çekildi.
Yapımcı: Muhteşem Tözüm Yönetmen: Çağan Irmak Oyuncular: Deniz Uğur, Melisa Sözen, Nilgün Belgün, İsmail Hacıoğlu

Janjan
'Janjan, yoksul ve mütevazı Anadolu kasabasında yaşayan genç ve zararsız bir delidir. Evinde barındığı Murtaza Efendi, ömrünün son demlerinde başlık parası olarak arazisini verip köyden genç ve çok güzel bir kızı eş olarak alır. Ancak Murtaza Efendi kızı sokağa çıkarmamaktadır ve onu rahatlıkla görebilen tek kişi Janjan'dır.
Yapımcı: Aydın Sayman Yönetmen: Aydın Sayman Oyuncular: Berk Hakman, Selen Seyven, Çetin Öner, Levent Yılmaz, Aykut Oray

Cennet
Filmde, 7 yaşında bir trafik kazasında annesini kaybetmiş ve bir daha da hiç kimseyle iletişime geçememiş olan 29 yaşındaki zeka özürlü Can'ın öyküsü ele alınmış. Geniş bir hayal gücü olan Can'a kendi kurduğu cennetinden çıkıp akıllı bir yetişkin olabilme şansı verilir. Can'ın hikayesi masalsı bir üslupla anlatılıyor.
Yapımcı: Biray Dalkıran Yönetmen: Biray Dalkıran Oyuncular: Engin Altan Düzyatan, Zeynep Pabuççuoğlu, Mehmet Birkiye

2008 filmleri de hazır

Türk sinemaseverler 2008 yılında da, Türkfilmlerine doyacak. 2008'in ilk aylarında 4 yenifilm vizyona girecek.

* Yönetmen Berrin Dağçınar'ın ilk sinema filmi olmaözelliği taşıyan ve sesli olarak çekilen 'Sacayağı', 29 Şubat2008'de gösterime girecek. Zeki Alasya, Tarık Pabuçcuoğlu,Zeynep Eronat, Haldun Boysan, Hakan Boyav, Suzan Aksoy,gibi isimlerin rol aldığı filmde, Balıkesir'in Gömeç ilçesindekendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üçailenin öyküsü konu ediliyor.

* 'Araf' ın yönetmeni Biray Dalkıran imzasını taşıyan 'Cen-net', 4 Ocak 2008'de izleyiciyle buluşacak.

* Hande Ataizi ile Pelin Batu'nun başrolleri paylaşacağı'Masum Kadınlar'ın çekimlerine Ekim ayındabaşlanacak. Yönetmen İrfan Tözüm'ü 11 yıl sonrasetlere döndüren 'Masum Kadınlar' 7 Mart2008'de vizyona girecek.

* Çağan Irmak'ın 'Ulak'ı ise 8 Şubat2008'de izleyicisi ilebuluşacak.
 


Üst Alt