Yeni Civice yeni motor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Civice yeni motor
Akıllı VTEC sistemine sahip olan motor, ilk çalışma ve hızlanma esnasında en üst seviyedeki gücü sağlamak için supab zamanlamasını en etkili olacak şekilde değiştiriyor. Seyir esnasında ise emme subabının kapanma zamanını geciktirerek yakıt ekonomisini arttırıyor. Bu sistem sayesinde motorun 2.0 lt performansına ulaştığı, yakıt tüketiminin 1.5 lt’lik bir motorun tüketim değerlerine indiği iddia ediliyor.
Geleneksel motorlarda, normal seyir şartlarında hava-yakıt karışımının emilme miktarını kontrol etmek amacıyla kelebek kısmen kapalıdır. Bu esnada emme manifoldunda oluşan dirençten dolayı emme kayıpları meydana gelir. Bu da motor verimliliğinde kayıplara yol açar. Oysaki i-VTEC motor, normal seyir koşullarında bile hava-yakıt karışımının emme miktarı kontrolü için emme subabının kapanmasını geciktirerek gaz kelebeğinin açık kalmasını sağlıyor. Bu şekilde emme kayıpları % 16 azaltılmış oluyor.
Gaz telinin kullanılmadığı ve gaz pedalı hareketlerini elektromekanik bir şekilde motora ileten “Drive By Wire” adlı sistem, subap zamanlaması değişirken, gaz kelebeğinin yüksek hassasiyet içerisinde kontrolunu sağlıyor. Bu sayede sürücüye yumuşak bir sürüş performansı sunulurken, tork dalgalanmalarından etkilenmemesi sağlanıyor. Belirli devir aralıklarında maksimum torku elde edebilmek için kullanılan, değişik uzunluğa sahip emme manifoldları ve pistonları soğutmak için, genelde performans motorlarında kullanılan, yağ jetleri diğer yenilikler arasında bulunuyor. Tüm bu gelişmelerle yeni motor yüksek bir performans sunuyor. Maksimum gücü 140 HP ve maksimum torku 174 Nm olan motor, manifolddan hemen sonra yerleştirilen iki odalı katalitik konvertör ve yüksek hassasiyete sahip hava-yakıt oranı kontrolu sayesinde de, düşük emisyon değerlerine ulaşmayı başarıyor.
 


doukan1989

Üye
bu degerler 1.6 motor icinmi quattro ??:?"
 
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Evet arkadaşım bu değerler 1.6 VTEC motor içindir. ;;)
 

ibrahimcay1

Üye
saol quattro walla....

okuyalım ögrenelim...
 

doukan1989

Üye
çok iyi değerler öyleyse. Honda bu yapar yani ne diyeyim :D
 

ibrahimcay1

Üye
aynen...

al bnedende o kadar yani...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt