Yeni Audi S4 Satışa Sunuldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Audi S4 Satışa Sunuldu


Audi'nin 4.2 litrelik silindir hacmine sahip 344 HP güç üreten V8 motoruyla donatılmış ve quattro çekiş teknolojisine sahip S4 modeli, yenilenen yüzüyle Türkiye'de de satışa sunuldu. İlk olarak 2002 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan 344 HP’lik motorlu S4, artık daha sportif kostümü ve yenilenen agresif bakışlı yüzüyle 2006 model yılının start almasıyla birlikte ülkemize de ithal edilmeye başlandı. Doğuş Motor tarafından tek donanım paketiyle ve opsiyon listesiyle pazarlanan S4 her iki karoser seçeneğiyle de sipariş edilebiliyor. S4’ün sedan karoserli versiyonu 112 bin 710 Euro; station wagon karoserli versiyonu olan S4 Avant ise 115 bin 542 bin Euro’luk anahtar teslim fiyatına sahip.
A4 model yelpazesinin mevcut kaslı yapısına ek olarak araca önde daha büyük hava girişlerini de içinde barındıran S logolu yeni tip ızgara, standart donanımda yer alan xenon-plus farlar ( hem kısa hem uzun farlarda xenon aydınlatmalı), titanyum kaplama yan aynalar, daha geniş tasarlanmış marşpiyeller, çift ağızlı ikiz egzoz çıkışları, bagaj kapağındaki S4 logosu ve bagaj kapağı üstündeki küçük spoyler eklenmiş. S4 Avant da ise bagaj kapağının üstünde benzer karakteristikte gizli bir spoylere yer veriliyor. 235/40 ebatlarındaki lastiklerin yer aldığı 18 inçlik Avus tasarımı S Serisi dökme alüminyum jantlarla da aracın görünümü zenginleştirilmiş. Ön tekerleklere entegre edilmiş olan 345 mm’lik hava soğutmalı diskler ise fren sisteminin performansı hakkında rahatlıkla gözle görülebilecek kanıtı oluşturuyor. Imola Sarısı, Parlak Kırmızı, Moro Mavisi gibi mevcut gövde renklere ek olarak Sprint Mavisi, Fantom Siyahı ve Derin Yeşili gibi üç yeni sedefli renk seçeneği eklenmiş.
Kabin içinde ise gösterge tablosu gri zeminli tasarlanırken, deri ve üç kollu sportif direksiyon simidi, alüminyum kaplamalar ve Recaro tarafından üretilmiş spor ön ve arka koltuklar, iç mekanda bolca kullanılmış S logosu ile bütünlük sağlıyor. İç mekan dekorunun en önemli unsurlarından koltuklar kumaş ve deri kombinasyonu kaplı olarak satın alınabiliyor. Bununla birlikte siyah ya da gümüş renkte Alkantara/deri döşeme gibi yeni sunulan kırmızı dışında siyah ve gümüş renklerinde İpek Napa olarak da koltuk döşemeleri isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor. Yeni model de siyaha alternatif olarak gümüş renkli tavan döşemesi de sunulan bir başka değişiklik olarak göze çarpıyor.
S4’ü elbetteki diğer A4 modellerinden ayıran en önemli etken ise 4.2 litrelik V8 motor. Aracın kaputunun altındaki motor bölümüne sığdırılabilmesi için kam mili kısaltılan güç ünitesinin 195 kg’lik ağırlığı, eski nesil S4’te kullanılan bi-turbo beslemeli 2.7 litrelik V6 motora denk geliyor. 7000 d/d’de 344 HP güç üreten motor, 3500 d/d’de 410 Nm tork üretiyor. Direksiyonda kumanda kollarıyla kontrol edilebilen 6 vitesli tiptronic şanzımanla donatılarak ülkemize ithal edilen S4, 5.8 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını (S4 Avant: 5.9 sn) tamamlıyor. Elektronik olarak sınırlandırıldığı için 250 km/s’lik son hıza erişebilen S4 ve S4 Avant, 100 km’de 12.3 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine sahip
 


Gokhan43

Gokhan43

Üye
Gayet güzel.

Ayrıca 4.2 Motor :wacko:
 

MobiLe_ManiA

Üye
gökancım bide wergisini düşünsene bunun......
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Onu düşünmek istemiyorum. :wacko:
 
goldcrusher

goldcrusher

Üye
harbi yaa ne wergi wardır bunda haa :ah:
 

MobiLe_ManiA

Üye
hehe....bencede e bide şöle yakıt sponsoru buldukmu iş biter abi:D
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
mükemmelllll
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt