Yazılım Mühendisliği Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fedlkamp

Üye
    Konu Sahibi
Yazılım Mühendisliği Hakkında
merhaba arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama birşey merak ettim, bu yazılım mühendisliği işinde para varmı, meslek zormu & eğlencelimi? bilgilendirirseniz çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler :)
 


Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Kolay meslek yok, hele de yazılım.

Eğer sen hayatını buna adamak istiyorsan ve bu işten ekmek kazanmak istiyorsan çok çalışman lazım.Özel sektöre bulaşmanı tavsiye etmem ve işini severek yaparsan başarıya ulaşabilirsin.Aslında özel sektörde iyi kazanç sağlarsın ancak çok yorulursun ve kendine pek vakit ayıramazsın. :)

Eğlenceli kısmı sana kalmış.Mesela virüs işiyle uğraşırsan kulağın çok çınlar.Tabi bu en eğlenceli kısmı değil.Aslında virüs üzerinden de para kazananlar var ama ne kadar helal kazanç olur orası muamma. :)

Eğer sen bu işe şimdilik bir başlangıç yapayım diyorsan, önce İngilizce'yi biraz geliştirmen lazım.C# öğrenmeye çalış, Türkiye'de en çok aranan yazılım dili.Eğer birşeyler üretebilirsen hemen bir kursa yazıl ve derslerini aksatma.Severek ve isteyerek yaparsan muhakkak birşeyler elde edersin.
 
accman

accman

Üye
nacizane ben de bişeyler söylemek isterim Veysel abinin sözü üzerine..
Bu konu tamamen sana kalmış kardeşim ben de bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim..Okulda konuşuyoruz hocalarla,büyüklerimizle..iş tamamen bize bağlı..yalnız şunu unutmamakta gerek çok fazla rakip var bu meslekte..bilmiyorum ben mi öyle düşünüyorum da iyi biyere gelebilmek için çok fazla olaya hakim olmak gerekiyor..yeni yazılım dilleri çalışmaları var yükseklisans seviyesinde anlatılan öğrencilerin de fikirleriyle emekleriyle gelişen..o çalışmalar sonuç verdiğinde en karlı çıkacaklar o dili ilk örenenler olacakmış..yani hocamın söylediği bu..
ama göründüğü kadar kolay değil gerçekten.. soyut kavramlar üzerinde çalıştığın için ileri aşamalar biraz uğraştırabiliyor..şimdilik gözlemlerim bunlar..
 

fedlkamp

Üye
    Konu Sahibi
çok sağolun =) peki maaşı ne kadar ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt