Yaşamınızdaki sonbaharın tadını çıkarmalısınız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
♦Janer♦

♦Janer♦

Üye
Yaşamınızdaki sonbaharın tadını çıkarmalısınız
Menopoz sıkıntıları sadece bedensel değildir; aynı zamanda duygusal niteliği de vardır. Kimse yaşamının değiştiğini görmek istemez. Eğer bir kadın her şeyini güzelliğine bağlamışsa, ya da, kendini sadece anne figürü olarak görüyorsa, bu dönem onun için gerçekten çok çetin geçebilir.
Her ne kadar annelik yaşla bitmese de, doğurganlık biter. Bu kimliğe ihtiyaç duyan kadınlar elli, hatta, altmış yaşında yapay döllenmeyle çocuk sahibi oluyorlar. Diğerleriyse, bir dizi estetik ameliyatla yüzlerini gerdiriyor, yağlarını aldırıp, saç ektiriyor, ya da, benzer önlemlerle yaşlılıkla savaşmaya çalışıyorlar. Bu kadınlar kendilerine sadece görünümleri için değer verildiğini hissederler ve yaşlanma süreci başladığı anda buna karşı savaşırlar. Asıl korktukları şey, güzelliklerini yitirdikleri anda “görünmez” olmak, yani fark edilmemektir. Hayatları boyunca güzellikleriyle her kapıyı açacaklarına inanan kadınlar vardır. Eh, şöyle bir geçmişe baktığımız zaman gerçekten de insanların güzelleri daha kolay kabul ettikleri doğrudur. Genel olarak, bu durum gençlikte daha önemlidir. Ne var ki, insan olgunlaştıkça dış görünüşün her şey olmadığını, kişinin gerçek değerinin fiziksel güzelliğe bağlı olmadığını anlar. Çok arkadaşı olan, toplum etkinliklerinde çalışan kadınlarla, aile bağları kuvvetli veya, meslek sahibi olan kadınların yaşlılıkla daha kolay başa çıktıkları gözlenmiştir. Yoğun bir iş hayatı süren kadınların çoğu olgunlaşmanın onlara, doğru karar vermelerinde çok yararlı olduğuna inanır. Hatta, yaşlanmak yüzünden hızlarını kesmeyi kesinlikle istemezler.
Ama asıl acı olan aklını gençlikle bozmuş, kimlik bunalımında olan kadınların yaşamlarının sonbaharını doya doya yaşayamamalarıdır. İlkbahar ve yazın kendilerine özgü nasıl güzellikleri varsa, sonbaharım da vardır. Sonbaharı yok saymaya çalışmak başka bir mevsimin sunduğu güzellikleri yok saymak demektir.
Sonuç
Menopoza girerken vermeniz gereken birçok karar var. Bu kitabın yazılma amacı, üstünde düşünmeniz gereken bazı konuları ortaya koymaktır. Hiçbir şey yapamadımsa bile, size hormon takviyesi tedavisi ve olası diğer seçenekleri araştırmanız için gerekli bilgileri sunduğumu umarım.
Menopoz çok doğal bir olaydır. Bir felaket olarak algılanmamalıdır ve zaten, çoğu kadın da bu süreci sorunsuz atlatmaktadır. Sizin de bu kadınlardan biri olduğunuzu ve yaşamınızın bu dönemini benim kadar ilginç ve heyecan verici bulacağınızı umarım. Karşıma çıkacak ilk köşeyi döndüğüm zaman beni nasıl bir serüvenin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum. Hâlâ New York maratonunu koşmak istiyorum ve hâlâ sevgi dolu bir kalbim ve kullanabileceğim dünya kadar enerjim var; Bir sonraki tepeye tırmanmak için can atıyorum. Siz de böyle hissetmelisiniz!
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Sağolasın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
740
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
550


Üst Alt