Yanal, görevden alınmaya isyan etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Yanal, görevden alınmaya isyan etti
Görevden alınan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'ü kadro dışı bırakmasından, görevden alınmasına kadar hemen her konuda açık ve net konuştu.
23 Haziran 2005 08:47

"Getirsinler bu iki hocadan birini Mili Takım’ın başına. Sonra da Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yürekleri varsa. İspanya'ya gitmediğim için görevden alınıyorum. Böyle bir şey var mı?"

VE beklenen oldu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın sözleşmesi feshedildi. Dün akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ile Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, 2 saatlik bir görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaptılar ve "Mevcut sözleşmenin karşılıklı olarak" feshedildiğini açıkladılar.

Bu görüşme öncesi Başkan Levent Bıçakcı tarafından İstanbul'a çağrılan Ersun Yanal dün öğle saatlerinde uçakla İzmir'den, İstanbul'a geldi. Federasyonun sözleşmesini feshedeceğini haberleri için Hürriyet'e konuşan Yanal, "İspanya'ya gitmediğim için görevden alınıyorum. Böyle bir şey var mı? Hangi Milli Takım hocası bugüne kadar Akdeniz Oyunları'na gitmiş ki" dedi.

Yanal, ortaya çıkan yeni krizle ilgili olarak şunları söyledi;

"2002 yılında bu takımı gençleştirmek için bir kampanya açılmıştı. Biz de göreve geldik ve bunu gerçekleştirdik. Bunun arkası da gelecekti. Şimdi ortaya bir takım şeyler atıyorlar. Daha önce de, "o futbolcuyu, bu futbolcuyu niye almadın" diye kaos yaratmışlardı. Bir Yunanistan maçı sonrası neredeyse ipimi çekeceklerdi. Oysa Yunanistan takımını benim kadar kimse tanıyamazdı. En az 30 kez izledim onları. Oynadığımız futbol kötü müydü? Bütün hünerlerimizi ortaya koyduk ama gol olmayınca olmuyor bazen. Öyle bir maçtan sonra bile eleştirildim.

6-0'lık Kazakistan maçından sonra soyunma odasını görmeniz gerekirdi. Futbolcular, "Sen varsan biz de varız. Hiç merak etme sonuna kadar arkandayız" diyerek tek tek bana sarıldılar.

İspanya'ya gitmeyeceğimi Davut Dişli'ye söyledim. Yıprandım, yorgunum, müsaade edin dedim. Bu olayı bu kadar büyütmeyi hiç anlayamıyorum. Yardımcımı gönderdim, kaldı ki tüm futbolcuları izledim tanıyorum hepsini. Ben de insanım ve benim de dinlenmeye tatile ihtiyacım var. Eğer beni beğenmiyorlarsa çağırırlar git derler. Bu tür şeylere hiç gerek yok. Bu yapılan normal bir davranış değil, adamlık değil bu. Haydi, Mustafa Denizli ya da Fatih Terim'i Mili Takım başına getirsinler ve sonra da, Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yürekleri varsa. Şu anda İspanya'ya gitsinler baksınlar, olimpik milli takımların başında hiçbir A Milli Takım antrenörü var mı yok mu? Ayıp ediyorlar, çok büyük ayıp ediyorlar."

Yanal, "Federasyon sizi görevden almadan istifa eder misiniz" sorusuna, "Ben niye istifa edeyim" yanıtını verdi.

İşte yazılı açıklama:

Sürekli destek için teşekkürler

Dün akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ve Levent Bıçakcı ortak bir yazılı açıklama yaptılar. Bıçakcı açıklamada, "Kararımızı karşılıklı anlayış, ve dostluk çercevesinde aldık" derken, Yanal, "Son derece medeni bir şekilde, dost olarak ayrıldık. Sayın Başkan'a görevde bulunduğum sürece bana gösterdiği yakın ilgi ve sürekli destek için teşekkürlerimi sundum" dedi.

Tazminatının çoğundan vazgeçti

AYLIK 72 milyar lira maaş alan Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, 6 aylık maaşını peşin aldı ve sözleşmesini feshetti. 4 Nisan 2008'e kadar sözleşmesi bulunan Yanal, görevden alındığı taktirde, hiçbir takımda görev almadığı sürece mukavelesinde yer alan aylık 72 milyar lirayı sözleşme sonuna kadar almaya devam edecekti. Ancak dünkü görüşme sonrası Yanal 6 aylık maaşını (432 milyar TL) tazminat olarak almayı kabul etti.

Başkan bugün yetki alacak

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın görevine son veren Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün acil bir toplantı yapacak. İstanbul'daki üyelerle biraraya gelecek olan başkan Levent Bıçakcı'nın bir bilgilendirme toplantısı yapacağı ardından da yönetim kurulundan "Teknik Direktör için tam yetki" alacağı öğrenildi.

Telefon mesajıyla uyarıldılar

YANAL'IN görevine son verildiği haberini Asbaşkan Şekip Mosturoğlu medyadan önce yönetim kurulu üyelerine duyurdu. Üyeleri tek tek arayan Mosturoğlu, sözleşmenin feshedildiği haberini duyururken, telefonu kapalı olan yöneticilere kısa mesaj geçti; "Size ulaşamadım. Zor durumda kalmayın. Hocanın sözleşmesini feshettik"

Böyle ayrılmamalıydı

MİLLİ Takım Menajeri Can Çobanoğlu, Ersun Yanal'ın sözleşmesinin feshedildiğini öğrenince, "Benim bu konularda yorum yapmam uygun değil. Ancak 1.5 yıldır birlikte çalıştığım silah arkadaşımızla yollarımız ayrıldı. Tabii bu üzücü. Fatih Terim'i ve Mustafa Denizli'yi başarılarla Milli Takım'dan uğurlamıştım. Şenol Güneş, dünya 3.'lüğü apoleti ile ayrıldı. Uzun yıllar görev yaptığım Milli Takım'da bir teknik direktörle bu şekilde yollarımızın ayrılması beni üzdü" dedi. (İlhan Söyler / Hürriyet)


GÖZLER FATİH TERİM de

Yanal gitti, gözler Fatih Terim'de
Ersun Yanal'ın görevine son veren Futbol Federasyonu, milli takımın başına Fatih Terim'i getirmek istiyor. Terim kabul etmezse alternatif 5 isim var. Peki Terim kabul eder mi?
23 Haziran 2005 06:59


Terim’e ara formül
Dünya Kupası elemelerinde kalan 3 maç için Fatih Terim'i göreve getirmeyi planlayan Futbol Federasyonu, deneyimli teknik adamın teklifi kabul etmemesi durumunda, Mustafa Denizli, Mircea Lucescu, Luis Van Gaal, Guus Hiddink ve Aykut Kocaman'la görüşecek.

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın görevine son verilmesinden sonra gözler Fatih Terim'e çevrildi. Federasyondan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Başkan Levent Bıçakcı ile Yanal'ın arası hiçbir zaman iyi olmadı. Açıkcası Bıçakcı, Yanal'ı hiç istemedi. Yanal'ın arkasında sadece Davut Dişli ve Serdar Güzelaydın durdu. Bıçakcı şimdi ilk teklifi Terim'e götürecek" dedi.

Cevabı bekleniyor

G.Saray'dan ayrıldıktan sonra, "Artık Türkiye'de çalışmam" açıklamasını yapan Fatih Terim'in, fedarasyonun teklifine nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Tecrübeli hocanın bu açıklamasının ardından teklifi kabul etmesiyle oluşabilecek tepkilerden çekineceğini düşünen federasyon bir ara formül geliştirdi. Buna göre Fatih Terim, Dünya Kupası elemelerinde kalan 3 maç (3 Eylül: Danimarka/ 7 Eylül: Ukrayna (D)/ 12 Ekim: Arnavutluk) için göreve çağrılacak. Üç maç sonunda Terim'li Milli Takım Dünya Kupası finallerine katılma hakkı elde ederse, tecrübeli hoca ile 5 yıllık bir mukavele imzalanacak.

Ancak Terim'in teklifi kabul etmemesi durumunda Mustafa Denizli, Mircea Lucescu, Luis van Gaal, Guss Hiddink ve Aykut Kocaman'a teklif götürecek.


Hürriyet'ten Fatih Altaylı'nın yazısı:

Fatih Terim kabul etmez

BEN bu satırları yazarken henüz görüşme gerçekleşmemişti ama dün Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı’nın Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal’ı görevden alacağı söyleniyordu.

Yerine düşünülen isim ise gazetelere göre ‘Fatih Terim’di.

Bence Terim tercihi son derece doğru. Milli takımların başına geçirilebilecek iki yerli hocadan biri Terim, diğeri ise Denizli.

Ancak bence Terim bu görevi kabul etmeyecek.

Çünkü ben bu konuyu Terim’le iki gün önce konuştum.

Aslına bakarsanız Federasyon Başkanı Bıçakcı, Terim’i çoktandır düşünüyor.

Göreve geldiği ilk günlerde Bıçakcı ile konuştuk. Yanal’ın bu işi götürecek kapasitede olmadığını söyledi. ‘Yerine kimi düşünüyorsun?’ diye sordum.

‘Terim’ dedi. Ancak kafasında değişik bir plan vardı.

Yanal’ı görevden almayacak ama üzerine Genel Koordinatör olarak Terim’i getirecekti.

‘Bunu Fatih Hoca ile bir konuşsana’ dedi.

Terim’i aradım ve düşünceyi aktardım. Güldü. ‘Komik olmasınlar. Olur mu böyle şey’ dedi.

Ancak bu teklif kendisine yine de yapıldı. Terim kabul etmedi.

Konu kapandı.

Ancak son 1 aydır Terim adı yine gündemdeydi.

Pazartesi akşamı Fatih Hoca ile buluştuk. ‘Milli takım için sana gelecekler. Ne yapacaksın?’ diye sordum.

‘Beni tanıyorsun. Prensibimi biliyorsun. Bir takımın başında bir hoca varken, ben o takımla konuşmam. Ersun Hoca orada olduğu müddetçe bu konuyu görüşmek için randevu bile vermem’ dedi.

‘Ersun Hoca’yı yolladıktan sonra gelirlerse görüşür müsün?’ diye sordum.

‘Bak adaş’ dedi, ‘Milli Takım’ın başına Ersun’u getirdikleri zaman da ben buradaydım. Kimse bizi düşünmedi. Hatta Haluk Ulusoy sonradan bir açıklama yapıp yukardan istemediler diyerek göndermelerde bulundu. O yukardaki kim bilmiyorum ama ben istenmediğim yerde hayatım boyunca olmadım. Allah’a şükür buna ihtiyacımız da yok.’

‘Ama bu milli görev’ diye ısrar ettim.

‘Benim ağzımdan söz bir kere çıkar’ dedi. ‘Hatırlıyor musun, Galatasaray’dan ayrılırken bir toplantı yaptım. Orada bir daha Türkiye’de takım çalıştırmam dedim. Bir muhabir arkadaş buna milli takım dahil mi diye sordu evet dedim. Ben sözümü yutmam’ diye ekledi.

‘Ama bu milli takım’ diye ısrar ettim.

‘Ben sana milli takımı çalıştıracak 50 hoca adı sayarım. Merak etme milli takım hocasız kalmaz’ dedi.

20 küsur yıldır tanıdığım Terim kararlıydı.

Ama bence milli takım için tek seçenek o.

Keşke bu kadar kararlı olmasaydı.
 


DefectoR

Bence federasyon iyi etmedi, şimdi ne olacak biliyormusunuz? Eğer terim bu takımın başına geçerse inşallah yanılırım. Bu milli takım için pek iyi olmayacak...
 

schweppes

Üye
bende terimin gelmemesinden yanayım
 
Roy

Roy

Üye
Futbol eskisi gibi değil hadi koçum hadi aslanım taktiği yok artık günümüzde o yüzden terim gelsede başarılı olamaz.
 

the_patriot

Üye
lucescu 3.5 milyon dolar istemiş senelik milli takım için
 

schweppes

Üye
aylığı yaklaşık 400 milyarmı yapıyor
yuh
 

DefectoR

Ve terim teklifi kabul etmiş. Neyse kendimizi daha kötü günler hazırlayalım.
 

Kuzen

Originally posted by DefectoR@Jun 24 2005, 09:59 AM
Ve terim teklifi kabul etmiş. Neyse kendimizi daha kötü günler hazırlayalım.
[post=94750]Quoted post[/post]​

Arkadaşlar nedir bu felaket tellallığı.Bence çok kötü yanılacaksın be Terim Hoca başarılı olacak
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
;;) bence terim gelirse çok iyi olur
 

schweppes

Üye
o italyan havaları yok mu
 

DefectoR

Originally posted by Kuzen®+Jun 24 2005, 01:32 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(Kuzen® &#064; Jun 24 2005, 01:32 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-DefectoR@Jun 24 2005, 09:59 AM
Ve terim teklifi kabul etmiş. Neyse kendimizi daha kötü günler hazırlayalım.
[post=94750]Quoted post[/post]​

Arkadaşlar nedir bu felaket tellallığı.Bence çok kötü yanılacaksın be Terim Hoca başarılı olacak
[post=94858]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]
kuzen inşallahyanılırım kardeş ;;)
 

delimakina

Üye
terim gibi türk teknik adam mı var arkadaslar fatih hoca basarının bi anahtarı olabilir bence
 
sanane

sanane

Üye
fatih terim e gicik oldugum kadar baska birisine gicik degilimdir.
 
Quattro

Quattro

Üye
İyi olmasını dilemekten başka yapacak birşey yok sonuçta başarılı olacak olan TÜRK milli takım nede olsa herşeyden üstündür.
 

wincih

Üye
Gönderilme biçimi çok ama çok yanlıştuı Ersaun yanalın iidir kötüdür onu tartışlmıyorum ama milli takımıda italyadan ve gs den kovulmuş ve bu olaylar sonrası özgüveninin yitirmiş birine teslim etmekten yana değilim :)
 

DefectoR

Originally posted by wincih@Jun 25 2005, 07:33 AM
Gönderilme biçimi çok ama çok yanlıştuı Ersaun yanalın iidir kötüdür onu tartışlmıyorum ama milli takımıda italyadan ve gs den kovulmuş ve bu olaylar sonrası özgüveninin yitirmiş birine teslim etmekten yana değilim :)
[post=95514]Quoted post[/post]​
Vay be :wacko: ilk defa senle bi konuda anlaşacaz kardeşim be ya :artı:
 
DoKuZuNCuKaPI

DoKuZuNCuKaPI

Üye
Kovulmuş ha Terim&#39;in elde ettiği başarılar ve karakteri yeter milli takımın başına gelmesi için. Ersun Yanal krediyi fazla bile kullandı daha erken bileti kesilmeliydi üstelikte yunanistan maçı hakkında 30 kere izledim benden iyi kimse bilemez demiş e ozaman çözseydin takımıda bizim takımı ona göre oynatsaydın şimdi bu durumda olmasaydık. Bende Nba,Avrupa ve çeşitli liglerdeki basketbol takımlarını 1000&#39;lerce kez izledim az buçuk antrenörlük eğitimimde var gideyim Ülker&#39;in veya efes&#39;in başına geçeyim yok öyle yağma. Demekki izlemekle olmuyormuş.
 

wincih

Üye
Originally posted by DoKuZuNCuKaPI@Jun 25 2005, 05:40 PM
Kovulmuş ha Terim&#39;in elde ettiği başarılar ve karakteri yeter milli takımın başına gelmesi için. Ersun Yanal krediyi fazla bile kullandı daha erken bileti kesilmeliydi üstelikte yunanistan maçı hakkında 30 kere izledim benden iyi kimse bilemez demiş e ozaman çözseydin takımıda bizim takımı ona göre oynatsaydın şimdi bu durumda olmasaydık. Bende Nba,Avrupa ve çeşitli liglerdeki basketbol takımlarını 1000&#39;lerce kez izledim az buçuk antrenörlük eğitimimde var gideyim Ülker&#39;in veya efes&#39;in başına geçeyim yok öyle yağma. Demekki izlemekle olmuyormuş.
[post=95752]Quoted post[/post]​


2 terşim dönemşinde gs nin oynadığı korkak futbola bak öyle konuş biz burada ersun yanalın gönderiliş biçimi kötüdür diyoruz iyi yada kötü demiyoruz kş
 

slayer

Üye
ne tartışıyoz bunları önemli olan milli takımın başarısı kişiler önemli değil
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt