Yahoo sanal kütüphane kuruyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Yahoo sanal kütüphane kuruyor
Google’la rekabet içerisinde olan Yahoo yüz binlerce kitap ve akademik çalışmayı tam metin olarak internette yayımlamayı planlıyor.
Kullanıcılarının ücretsiz olarak faydalanacağı hizmet sayesinde Yahoo’nun, aynı konuda benzer bir projeyi henüz hayata geçirmeyi başaramayan Google’a büyük darbe vuracağı belirtiliyor.

Kitapların, akademik çalışmaların, görüntü ve ses kayıtlarının dijital versiyonlarını sağlamak üzere, birçok kuruluşun da Yahoo’ya destek verdiği kaydediliyor.

Yahoo’da tam metin olarak yayımlanacak malzemeler arasında, telif hakları yayıncılar ve yazarlar tarafından gönüllü olarak verilen yayınlar da bulunacak. Yahoo’nun sanal kütüphane kurma projesindeki diğer ortakları arasında ise Adobe Systems, Hewlett-Packard, Internet Archive, O’Reilly Media, California ve Toronto üniversiteleri de yer alacak.

Yahoo, bu yayınlara ulaşılmasını sağlamak için “ sitesine bir arama motoru koyacak, ancak yapılacak listeleme ve endeksler sayesinde, bu sitedeki bütün yayın ve kitaplara, Google da dahil olmak üzere diğer arama motorları aracılığıyla da ulaşılabilecek.

Yahoo’nun, yayıncısı ya da yazarı tarafından açıkça telif hakkı verilmemiş hiçbir eseri yayımlamayacağı belirtilirken, Google’ın da Harvard, Stanford ve Michigan üniversiteleriyle işbirliği içinde, telif hakkı için 1 Kasım’a kadar itiraz edilmemiş milyonlarca kitabın endekslerini yayımlayacağı kaydedildi. Telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle uzun zamandır hukuki sorunlarla karşı karşıya bulunan Google hakkında, son olarak 8 bin civarında yazarı temsil eden Yazarlar Birliği tarafından dava açılmıştı.

Google ise endekslerinde kullanıcılarına sadece kısa özetlerin verildiğini ifade ederek, bunun telif haklarını ihlal etmediği savunmasında bulunmuştu.
 


teenwolfx

Üye
bakalım açılsında görürüz nasıl birşey olacağını.....haber için teşekkürler
 
MagNum

MagNum

Üye
olsa guzel çalışma olur ve ilgi artar
 
Caine

Caine

Üye
bencede yahoo süperrr ;;) adamlar googleyi geçebilmek için neler yapmiyorlar nelerrrr :ehe: daha neler yapacaklar allah bilir ya ama iyi oluyor :artı:
 

slayer

Üye
zamanında yahoo! ; google'ın bu kadar büyüyebileceğini ve kendisinin yetişmeye çalışacağını düşünüyormuyduki??? YAZIK YAHOO!...
google bu konudada yahoo'yu geride bırakacak...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt