Xiaomi Mi 6, Büyük Ekranlı Mi 6 Plus Modeli ile Birlikte Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Xiaomi Mi 6, Büyük Ekranlı Mi 6 Plus Modeli ile Birlikte Geliyor
Xiaomi'nin heyecanla beklenen yeni amiral gemisi Mi 6'nın daha büyük ekranlı Mi 6 Plus versiyonu ile birlikte detaylı tüm teknik özellikleri internete sızdırıldı.




Çinli dev üretici Xiaomi'nin heyecanla beklenen amiral gemisi Mi 6 hakkında aylardır sayısız haber internette yer almıştı. Ancak bugün ilk kez bu cihazın daha büyük ekranlı versiyonu olan Mi 6 Plus modelinin detaylı özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Mi 6 Plus hakkında sizlerle paylaştığımız ikinci haberimiz ve Mi 6 Plus'ın ilgi çekici özellikleri arasında dual arka kamera da yer alıyor.

Bugün ortaya çıkan Mi 6 Plus özellikleri arasında telefonu phablet segmentine yerleştiren 5.7 inç büyüklüğe sahip ekran da yer alıyor. Bununla birlikte ekran boyutu ciddi oranda büyük olsa da çözünürlük tarafında 1080P korunuyor. Bu da batarya kullanım performansına önemli oranda olumlu yönde etki edecektir. Haberin kaynağı tüm Mi 6 Plus versiyonlarının 6GB RAM’e sahip olacağını iddia ederken daha önceki sızıntılarda 4GB ve 8GB RAM seçeneğinin de olacağı belirtiliyordu. Mi 6 Plus'ın depolama alanı seçenekleri arasında 64GB ve 128GB UFS 2.0 bellek özellikleri bulunuyor.



Görünüşe göre tüm Mi 6 versiyonları Snapdragon 835 yonga setine sahip olacak. Snapdragon 821 yonga setinin kullanılmayacak olması iyi bir haber olabilir. Mi 6 Plus'ın kamera özelliklerine gelince Sony IMX362 sensöre sahip 12MP dual arka kameranın kullanıldığını görüyoruz. Mi 5S Plus ise Sony IMX258 sensöre sahip 13MP dual kamera yer almıştı. Mİ 6 Plus'ın teknik özellikleri arasında diğer dikkat çekici noktalarda ise 8MP ön kamera, Çift SIM desteği ve çıkarılabilir olmayan oldukça büyük 4,500 mAh batarya yer alıyor.

Xiaomi Mi 6'ya geri dönersek, 1080p 5.15 inç ekran ve Snapdragon 835 yonga setinin korunduğunu görüyoruz. Xiaomi Mi 6 4GB RAM'e sahip bir versiyona da sahip olacak bu nedenle depolama alanı seçenekleri arasında 32GB bellek de yer alıyor. Mi 6'nın ana kamerası 19MP çözünürlükte ve Sony IMX400 sensöre sahip. Batarya tarafında ise 3.200 mAh kapasiteli bir batarya kullanılıyor.

Nihai ilginç bir not olarak Mi 6 Plus'ın Android 7.0 Nougat tabanlı MIUI arayüzü ile çalıştığı görülürken, küçük kardeşin ise Android 6.0 Marshmallow tabanlı işletim sisteminde çalıştığını belirtelim. Görünüşe göre Xiaomi, Apple'ın yaptığı duyuru ile birlikte güncel ürün sayfasını hizmete alacak.

Xiaomi Mi 6'nın 11 ya da 16 Nisan tarihinde resmi olarak gün yüzüne çıkması bekleniyor. Ancak büyük ekranlı versiyonu Mi 6 Plus'ın aynı etkinlikte tanıtılıp tanıtılmayacağı merak ediliyor.


Xiaomi Mi 6, Büyük Ekranlı Mi 6 Plus Modeli ile Birlikte Geliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı


Üst Alt