Xiaomi Mi 5, Qualcomm’un 3D parmak izi teknolojisi içeren ilk akıllı telefon olabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Xiaomi Mi 5, Qualcomm’un 3D parmak izi teknolojisi içeren ilk akıllı telefon olabilir
Qualcomm’un yeni nesil parmak izi teknolojisi, Xiaomi’nin amiral gemisinde yer alabilir.


Çin’de sayısız akıllı telefon üreticisi bulunurken, özellikle bazı isimler daha fazla ön plana çıkıyor. Bu isimler arasında da Xiaomi yer alırken, firma bu sene içerisinde yeni bir çok model sunmuş ve son olarak da 200$ fiyat etiketi ve dikkat çekici donanım özellikleri içeren Xiaomi Mi 4c’yi duyurmuştu.



Firmanın şu sıralar yeni nesil amiral gemisi Xiaomi Mi 5 üzerinde çalıştığı yönünde bilgiler gelirken, henüz bu yeni model hakkında resmi bilgiler bulunmuyor. Yeni akıllı telefonun ayrıca ne zaman sunulacağına ve de fiyatının ne olacağına dair de bilgi yer almamakta.

Xiaomi Mi 5 hakkında gelen iddialara göre bu yeni cihaz Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 820 ile sunulacak. Bu yonga seti ile bu akıllı telefon 2015 sonlarında belki de gün yüzüne çıkabilir.

Şimdi de Çin’den gelen yeni bir iddiaya göre Xiaomi Mi 5, Qualcomm’un ultrasound parmak izi tanıma teknolojisini kullanacak olan ilk akıllı telefon olabilir. Hatırlanacağı üzere Qualcomm geçtiğimiz Mart ayında yeni parmak izi tarayıcı sensörünü kullanırken, bu teknoloji ile kapasitif sensör kullanma zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

Qualcomm Snapdragon Sense ID 3D Parmakizi Teknolojisi olarak adlandırılan bu yeni teknoloji, parmağın 3D haritasını çıkartıyor. Ayrıca ıslak ya da kirli parmaklarla bile mükemmel şekilde çalışıyor.

http://www.maxicep.com/cep-telefonl...eren-ilk-akilli-telefon-olabilir-h207472.html
 


Üst Alt