Xbox One ve Playstation 4 arasındaki mücadele tüm hızı ile sürüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Xbox One ve Playstation 4 arasındaki mücadele tüm hızı ile sürüyor
Oyun dünyasında son dönemde PC oyunculuğu gerileme yaşarken, sadece oyun odaklı olan oyun konsolları ise yükselişe geçti. Büyük ve önemli oyunların çoğunlukla sadece oyun konsollarına gelmesi bu platformun daha da değer kazanmasına neden oldu. Ancak yine de her ne kadar direk olarak rakip olmasalar da akıllı telefonların ve tabletlerin gelişimi de sürüyor.



Oyun konsolu pazarında iki isim ön plana çıkıyor. bunlardan birisi Microsoft olurken, diğeri ise Sonyolmakta. Her iki şirkette benzer zamanlarda benzer donanım özelliklerine sahip oyun konsollarını pazara sunuyorlar. Daha önce Xbox 360 ve PS3 ile uzun süre birbirlerine rakip olan Sony ve Microsoft geçtiğimiz 2013 senesi Kasım ayında da PS4 ve Xbox One oyun konsollarını pazara sundular.

Daha önce IBM'in CELL teknolojisi oyun konsollarında yer alırken, Yeni PS4 ve Xbox One ile birlikte x86 mimarisine geçiş yapılmıştı.

Bir çok kez her iki oyun konsolunun satış rakamları hakkında da bilgiler gelmekteydi ve toplam satışlara bakıldığında PS4'ün Xbox One üzerinde satış rakamları oldukça iyi ve genellikle aylık satış rakamlarında da Sony daha yüksek satış rakamlarına ulaşıyor.

Ancak bazen dengeler de değişebiliyor. Gelen bilgilere göre Xbox One geçtiğimiz son dört ayda Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok satan oyun konsolu olurken, geçtiğimiz iki ayda da Avustralya ve İngiltere'de en çok satan oyun konsolu oldu.

Xbox One ve Playstation 4 arasındaki mücadele tüm hızı ile sürüyor
 


Üst Alt