Wp'ye geçmeyi düşünüyorum lumia920&820 ,,

Sponsorlu Bağlantılar

Dejavuex

Dejavuex

Üye
    Konu Sahibi
Wp'ye geçmeyi düşünüyorum lumia920&820 ,,
evet android'den wp'ye geçmeyi düşünüyorum android çok iyi bir sistem geniş özgün fakat uygulamaları androidi yavaşlatıyor
820 ve 920 düşünüyorum arasındaki fark nedir ? donanımları aynı yani çok aşırı bir fark görmedim ben kameralarda aynı.
öğrenci olduğum için kendim ödicem onun için fiyatlarında düşmesini bekliyorum mesela eylül'de lumia920'ler ne kadar düşer ?
2.ellere baktım 900-950tl aslında iyi fakat ben sıfır almak her zaman mantıklı geliyo bana
sizce napmalıyım fiyat konusunda düşüş olur mu ? 1020de çıkıcak zaten.
 


komando04

komando04

Üye
1250-1300olur herhalde
 
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
820 ile 920 arasında kamera farkı var. nokia'nın kameralarındaki kalbi olan prueview teknolojisi 920de var, 820de yok. kablosuz şarj teknolojisi dahili olarak 920de var, 820de yok. 820 için sonradan kapak alman lazım.
920nin fiyatı eylülde ne kadar düşer bilemicem ama önümüzdeki haftalarda 925in ülkemize geleceğini düşünürsek ve 1020nin sonbaharda geleceğini de varsayarsak evet hatrı sayılır derecede düşecektir. ama samsungun galaxyleri gibi bir düşüş bekleme :) nokianın lumia modellerinin fiyatları genelde sağlam kalıyorlar.
 
mesutcinik

mesutcinik

Üye
920'nin kamerası 820'den daha iyidir. dahili hafıza olayı da önemli bir nokta, 820'de 8gb iken 920'de 32gb dahili hafıza var. İlerde uygulama yüklemende sorun olabilir.
 
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
evet dahili hafıza önemli. malum WP henüz hafıza kartlarına uygulama yüklenmesine izin vermiyor!
 
RihannAşktır

RihannAşktır

Üye
dolara bağlı düşerse ucuzlar ama hafiften
 
dakamon

dakamon

Üye
Geçme arkadaşım geçme boşver paran varsa iphone al bak bu gün başıma gelen şeyi söylim şifremi beş dakka önce kabul eden telefon kabul etmemeye başladı her yanlış girdiğinde 4 8 16 32 64 böyle böyle artan dakikalarla seni bekletiyor yanlış mı girdin 32 dakak bi daha yanlış girdin 64 dakka bekletiyor şifrenin doğruluğuna adım kadar da eminim. Hard reset attım bakalım yarım saat beklicem tekrar şifre girmek için. Nokia teknik servisi aradım sizin suçunuz o yüzden 30 tl nizi alırız diyo halbuki forumda bulutsuzgece nin de başına gelmiş hard resetten sonra düzelmiş. Demekki yazılımsal. Ben senin yerinde olsam bir sene 2 sene daha beklerim öyle wp li bir telefon alırım.
 
Dejavuex

Dejavuex

Üye
    Konu Sahibi
820 kullanan bi arkadaşım var çok memnun,onun tavsiyesi üzerine wp düşünüyorum zaten s3,s4,xperia zlere baktım nokiayi kat kat geçiyo fakat androiddeki en büyük sıkıntı uygulama buda telefonu hantal yapıyo kim ne derse desin öyle yani .
lumia 920 alman daha mantıklı anlaşıldı
 
PureFood

PureFood

Üye
820 kullanan bi arkadaşım var çok memnun,onun tavsiyesi üzerine wp düşünüyorum zaten s3,s4,xperia zlere baktım nokiayi kat kat geçiyo fakat androiddeki en büyük sıkıntı uygulama buda telefonu hantal yapıyo kim ne derse desin öyle yani .
lumia 920 alman daha mantıklı anlaşıldı

Ben Lumia serisini çok seviyorum. Ama şu an için iphone 4 almak daha mantıklı. Sıfırı Turkcell 999'a düşürdü. Rahat edersin bence.
 
umutgidik

umutgidik

Üye
920 al rahatına bak. Güncellemelerden sonra epey iyi olacak
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben 1 haftalık s3 deneyimimden sonra tekrar n8 kullanıyorum.sevemedim,alışamadım.üstüne üstlük s3 gibi bir cihaz 3-5 uygulama yükleyince ram krizi çıkıyorsa o sistem bana göre değil.bu yüzden bende yakında lumia almayı planlıyorum.özellikke 920 düşünüyorum
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Wp güzel sistem ancak uygulama var diye telefon değiştireni de ilk defa görüyorum doğrusu :) Yüklemezsin olur biter. Öğrenci adamsın kendini sıkıntıya sokma derim evet android stabilite konusunda pek iyi değil ama bu senin elinde yüklemezsin sıkıntı olmaz. Ama düşün wpde birşey yüklemek istersin bulamayabilirsin. Tabiki tercih senin kamera internet sağlamlık diyorsan tabiki l920 iyidir.
 

blackss

Üye
İphone 5 kullandım ama beğenmedim Lumia 920 ye geçtim yani burda iphone 4 ile bu telefonları nasıl kiyasliyorsunuz he şu anda htc one kullanıyorum ama ileride tekrar wp8 kullanacam
 
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Windows Phone telefonların değerleri android telefonların değerleri gibi birden pat düşmüyor ne yazık ki. Mesela s4 2000 lira ile piyasaya girmesine rağmen şu an telefon 1500-1400 bandında dolanıyor. Lumia 920 çıkışından aylar sonra (ben diyeyim 5 sen de 7) daha yeni indirim gördü ki bunun birşeyleri anlatması gerekir. O nedenle fiyatın birden tabanı görmesini beklemek biraz hayalcilik olur gibime geliyor. Ama 820 de isteklerini fazlasıyla karşılayacaktır. Donanım olarak 920 ile aynı ancak kamera özellikleri biraz gerisinde diye biliyorum yanlış birşey varsa düzeltirseniz sevinirim iyi forumlar :)

- - - Eklendi - - -

Ekstradan şunu da söylemekte fayda görüyorum bende androidten geçtim wpye beni en çok zorlayan mağaza oldu. Şunu söyleyeyim androidteki çeşitlilik wp de yok. Ama şu da bir gerçek androidte bulunan uygulamalardan daha kaliteli uygulamalarda yok değil. Ama şunun garantisini veririm uygulamaların birinde dahi virüs yok bu hem senin güvenliğinden hemde telefonun hızından birşey kaybetmemeni sağlıyor. Çöp uygulama bulamazsın (pornografik içerikli, casus yazılımlı boş uygulamalar gibi) telefon hızlı rahat edersin ben wpye sırf bu nedenle geçtim ve çok memnunum senin de memnun kalacağına eminim androidin stsbilizasyon sıkıntılarından sonra ilaç gibi bir sistem. Önümüzdeki ağustos eylül ve ekim aylarındaki güncellemeleri (ki özellikle wp Blue yu bekliyorum) herşeyi daha güzel yapacak gibime geliyor. Neyse bakıp göreceğiz. Ama şunu da diyeyim android üst düzey telefonlarının performansı bu telefonun performansı yanında halt etmiş demek içten değil her konuda
 
  • Beğen
Tepkiler: ceza87
sekajmer

sekajmer

Üye
Paran yetiyor ise 920 eğer ona yetmiyor ise 820 pişman olmazsın 820 iyidir ;) 900tl ye bulabilirsin
 
Dejavuex

Dejavuex

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar dediğim gibi stabillik ön planda oyun kolik birisi değilim internet,ve sosyal ağ twitter whatsapp ağırlıklı kullanıyorum şuan elimde wonder var kendi kurduğum ayarlarla harika çalışıyo fakat yetmiyo yani :D bu bi gerçek uzun zamandır bakıyorum alternatif olarak xperia z eklenmişti listeme fakat ses sorunu varmış doğru çünkü su geçirmez olduğu için ses boğuk çıkar direk eledim.
lumia 820 kullanan yakın arkadaşım var kendisi memnun fakat genel olarak sorduğum kişilerde lumia iş görmez deniliyo bu hep kafamı karıştırıyo şimdi gider 1.200 1.300 lira verip memnun kalmazsam pişman olmayım diyorum ondan herkesden tek tek yorum alıp araştırıyorum :/
 
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Mmm evet iş görmez diyen çok ama neye göre iş görmez. Bana kalırsa bayağı iş görüyor android bir telefondan olan beklentin ne ise aynı beklentinin karşılığını verecektir. Hayır iş görmez derken bir telefondan ne beklenebilir? Anında ütü makinası olması bir uygulamayla arabaya dönüşmesi, acil durumlarda hızla teleport edebilmesi gibi bir işse haklısın Lumia görmeyecektir ihtiyacının tamamını. Hatırlatmakta yarar var bu bir telefon arkadaşlar :) İş görmez diyen arkadaşları bu konuya davet ediyorum bakalım hangi yönlerden iş görmüyor WP telefonlar :)

- - - Eklendi - - -

Çok komik gülüyorum ya her defasında. Çalıştığım yerde benden yaşça büyük abim var teknoloji bilgisi kulaktan dolma. Adam Lumia almaya gitmiş Turkcell'e orada çok bilgiç müthiş bir adam aynen "iş görmez :naughty:" demiş adam Lumia ya küfrede ede geliyor. Geçen telefonumu gördü yine başladı :D bende durur muyum. Hayırdır yakup abi dedim madem bu kadar kötü telefon yeni aldığın telefonla bir gün değişelim (iphone 4) dedim. Adamı biraz zorladım kabul etti. Hay yarabbim iphone la Lumia kıyaslanır mı be arkadaş :D adam Lumia bilen gözü açmış akıllı çekim zart zurt derken abicim sen neredeydin ya dedi adam. Abicim dedim kullanmadan sen neden başkalarının sözleriyle hareket ediyorsun derkene böyle bir anı yaşamış oldum. Çok değil 1 hafta oldu bu ya :) Velhasıl kelam dostum ağzı olan konuşuyor. Ben Androidten WP ye geçerken çok laflar okudum burada anlatamam. O kadar korktum ki ama yok öyle şeyler :D Telefondan nasıl bir beklentin olabilir Allah aşkına da bu kadar küçültüyorlar Lumiaları Wpleri. Ben o yorumlara rağmen radikal bir seçim ile Lumia aldım memnunum pişman değilim. Önümde eğer telefon değiştirirsem yine bir WP alırım gibi şu an için. O yüzden sende benim gibi düşünüyorsan ki öyle gibi gözüküyor o radikal kararı al ve kendin karar ver. Alt tarafı telefon ömürlük kullanacak değilsin ki 2 sene sonra değiştirirsin zaten. Hemde WP keyfini daha tadamadım dememiş olursun :good:
 
  • Beğen
Tepkiler: Dejavuex ve BrahimOkumus


Üst Alt