WP Multisite kurmak var olan siteyi sıfırlar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Cuneyt47

Cuneyt47

Üye
    Konu Sahibi
WP Multisite kurmak var olan siteyi sıfırlar mı?
selamun aleyküm..
Halihazırda bir wp sitem var içerikleri de az değil... Multi site kurmaya karar verdim fakat wpmu kurunca da varolan sitenin sıfırlanacağından korkuyorum böyle bir şey var mı yok mu söyleyecek bir bilen olsa?
fikri olan yok mu?
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Wordpress ücretsiz ve günümüzde kullanımı en yaygın olan site tabanıdır. Wordpress siteler hem kullanım açısından hem de kolay indirilebilme açısından kullanıcılarına çok büyük faydalar sağlayabilmektedir. Wordpress siteler günümüz teknolojisinde insanların çok rahat anlayabilecekleri ve çok rahat uyum sağlayabilecekleri bir sistem olduğu için günden güne yaygınlaşmıştır. Wordpress sitelerinin her geçen gün farklı bir sürümü önümüze çıkmakta ve değişmektedir. Wordpress sitelerinin günümüz teknolojisinde yaygın olarak kullanıldığını söyledik bu siteler dışında birde Wordpress multi site türü var. Multi site dediğimiz kelime anlamı çoklu site anlamına gelen bu sistem birden fazla blog kurmak isteyenlere uygun olarak tasarlanmıştır ayrıca bu sistem kategorileri sub- domain’e çevirmek isteyenler içinde oldukça faydalı bir sistemdir.

Wordpress multi site dediğimiz bu sistem sayesinde birden fazla blog kurma şansına sahip olabilir ve ayrıca bu blogları tek bir panel üzerinden yönetme şansına sahip olabilirsiniz. Wordpress multi site uygulamasını kurduktan sonra Wordpres’te süper admin olacaksınız yani şu anki Wordpress adminden daha fazla yetkiye sahip olacaksınız. Wordpress multi site kurulumu şu şekildedir ancak kurulumu anlatmaya başlamadan önce web sitenizin yedeğini panelden vb. yerden bir şekilde alın ve veri tabanı yedeğinizi alın. Öncelikle asıl Wordpress siteniz ana dizinde kurulu olmalıdır. Ardından ikinci kurulumu yapmanız için bir alt domain’e sahip olmanız gerekmektedir.Wordpress siteler günümüz teknolojisinde insanların çok rahat anlayabilecekleri ve çok rahat uyum sağlayabilecekleri bir sistem olduğu için günden güne yaygınlaşmıştır. Wordpress sitelerinin her geçen gün farklı bir sürümü önümüze çıkmakta ve değişmektedir. Wordpress sitelerinin günümüz teknolojisinde yaygın olarak kullanıldığını söyledik bu siteler dışında birde Wordpress multi site türü var. Multi site dediğimiz kelime anlamı çoklu site anlamına gelen bu sistem birden fazla blog kurmak isteyenlere uygun olarak tasarlanmıştır ayrıca bu sistem kategorileri sub- domain’e çevirmek isteyenler içinde oldukça faydalı bir sistemdir.

Kurulu olan sisteminizde bulunan config dosyasını açıyoruz ve yazıya /*multisite*/ kodunu ekliyoruz ve mevcut olan config doyası ile değiştiriyoruz ardından sistemimize giriş yaparak araçlar ve ağ ayarları sekmesine geliyoruz. Gelen pencerede yönetici mail adresi ve bir yönetici ağı belirliyoruz bu işlemleri tamamladıktan sonra ekrana bir kod çıktısı gelmiş olacak. Ekran çıktısı olan kodları elimizde mevcut bulunan config dosyamızın yazısının üstüne ekliyoruz ve kodları htaccess dosyasının altına ekliyoruz. Buraya kadar olan bölümleri tamamladıktan sonra geriye kalan sitelerim bölümünden yeni site seçeneğini işaretlemektir. Wordpress multi site kurulumu aşamalarını ayrıca web sitelerinden, bloglardan, Wordpress dersleri veren web sitelerinden de kolaylıkla bulup uygulamasını çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Kurulum böyle yapılırsa veriler gitmiyormuş. Ancak dışa aktar yöntemiyle verilerinizin yedeğini alıp yeniden içe aktar yöntemiyle yayınlayabilirsiniz.
 


Üst Alt