Windowsla ilgili birkaç yararlı bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quitac

Üye
    Konu Sahibi
Windowsla ilgili birkaç yararlı bilgi
''Windows Firewall Açık konum yapılması'''
Windows XP firewall iinternette sörf esnasında bilgisayara başkaları tarafından girilmesine bilgi çalınmasına mani olur.Firewall aktif hale getirmek biz internette iken çalışmasını sağlamak için Control Panel , click Network and internet Connections icon , click Network Connections .Açılan sayfada dial-up, DSL, veya cable connection bilgilerini görürsünüz.internete bağlantı yaptığınız connections sağ tarfına status sütununa bakınız burada halen internete bağlı olup olmadığınızı ve firewall varmı yokmu görürsünüz.. " firewall " yazısı varsa firewall çalışıyor ,yoksa çalışmıyor demektir.Çalıştırmak için bağlantının üzerine right click , click "advanced " tab ve "internet connection firewall "önündeki check box'ı işaretleyip okeyleyin.





Sabit Diskinizi "Hafifletin"
Sabit diskinizde birkaç mb boş yer daha ister misiniz? İşte size 7 mb'a kadar boş yer kazandıracak bir yol.
Windows Gezginini açın ve Windows\Help klasörüne geçin Görünüm*Simgeleri Yerleştir*Türe Göre komutlarını çalıştırın ve \help klasöründe hlp uzantılı dosyaları uçurun.
Sonra Windows'in sabit diskinize kurmuş olabileceği AVI dosyalarını aratıp teker teker silin. Eğer Windows'i uzun süredir kullanıyorsanız bu dosyalara hiç mi hiç ihtiyacınız yok.



''Bazı arkadaşlarımın bilgisayarlarında görüyorum. Dosyaları tek tıklama ile açabiliyorlar. Bunu kendi bilgisayarımda nasıl başarabilirim, yani ben de tek tıklamayla dosyaları nasıl açabilirim? ''
Bunun için önce MY COMPUTER simgesine çift tıklayın. Ekrana gelecek olan klasör penceresinde VIEW menüsünden FOLDER OPTIONS komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun GENERAL bölümüne gelin. Burada sağ alt taraftaki SETTINGS düğmesine basın.
Ekrana yeni bir diyalog kutusu gelecek. Burada alt tarafta SINGLE CLICK TO OPEN AN ITEM seçeneğini ve hemen altındaki UNDERLINE ICON TITLES ONLY WHEN I POINT AT THEM seçeneğini aktif hale getirin. OK düğmesine basın ve diyalog kutusunu kapatın. Bundan böyle siz de dosyaları tek tıklama ile açabileceksiniz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt