Windows 8'den bomba haber!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8'den bomba haber!



Microsoft'un henüz üzerinde çalıştığı Windows 8'in cep telefonlarına da gireceği ortaya çıktı.

Microsoft'un gözde mobil işletim sistemi Windows Phone 7 henüz çıktı ama görünüşe bakılırsa Intel'in gözü oldukça yükseklerde. Intel CEO'su Paul Otellini, Intel'in bu hafta gerçekleştirdiği mali konferansta Windows 8'i mobil telefonlarda kullanmayı düşündüklerini söyledi.
Intel gerçekten de Windows 8'le çalışan bir cep telefonu meydana getirmeyi düşünüyor. Tam bir işletim sistemini mobil cihazda çalıştırmanın önündeki tek sorun ise şimdilik pil ömrü olarak görünüyor. Intel, Windows 8'de en düşük güç tüketimine sahip işlemciyi kullanabileceğini şu sözleriyle açıklamıştı:
"Windows 8 veya 'yeni jenerasyon Windows' ile çalışan en düşük güce sahip Intel işlemcilerimizi mobil telefonlara yerleştirebiliyoruz ve bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz."
Microsoft'un Windows 8'in ARM işlemcileri dahil olmak üzere farklı işlemcilerle çalışacağını açıklamasının ardından, Windows 8'in 'her yerde' çalıştırılabilmesi gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.
Microsoft'un taşınabilir cihazlarda Windows 8 kullanımına dair nasıl bir politika izleyeceği ise hala belli değil. Windows 8, tablet bilgisayarlar için önemli bir gelişme olabilir ama Microsoft gerçekten Windows 8 çalıştıran cep telefonları yayınlamak isteyebilir mi?
Windows Phone 7 henüz çıktı ve Windows 8'in çıkmasına hala bir yıldan daha fazla zaman var. Bunları düşündüğümüzde yeni bir işletim sistemi bize çok şey kazandırmayabilir, ancak belki Windows 8'in 'hafif' bir sürümü çift işletim sistemli olarak telefonlarda kullanılabilir...
 


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Windows aştı ya :D
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
aynen :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt