Windows 7 Vista kadar güvenli değil

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
franklinda

franklinda

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 Vista kadar güvenli değil
Her ne kadar pazarlama gereği aksini söylemek isteseler de, Microsoft çalışanları bile Windows 7’nin Vista’nın biraz geliştirilmiş bir çeşidi olduğunu kabul ediyorlar. Windows 7’yi sevilen bir işletim sistemi yapan etmen, Windows Vista ile ilgili sinir bozucu özelliklerden arındırılmış olması. İşte Trend Micro adlı güvenlik şirketinin yöneticisi Raimund Genes’in yaptığı açıklama da burada önem kazanıyor.
Genes, Microsoft’un kullanıcıların istediği gibi bir işletim sistemi yaratmak adına bazı güvenlik özelliklerinden vazgeçtiğini vurguladı. Özellikle de kullanıcı hesabı denetimi (UAC – Vista’da insanı en sinir eden özelliklerden birisiydi) konusunda bazı yanlışların yapıldığını söyledi. The Register’a yaptığı açıklamanın tam metnini gelin beraber okuyalım:
“Windows 7’nin açıklarla dolu olduğunu söylemek istemiyorum fakat şu aşamada Vista güvenlik açısından daha iyi görünüyor.Windows 7 yüklü bir makineyi ilk incelediğimde Vista’daki gibi anti-virüs yükleme uyarısı görmediğim için tedirgin oldum. Ayrıca uyarıların altında hiçbir dosya uzantısı da yok. Bir anti-virüs yükleseniz bile programın veritabanının güncel olmadığı yönünde uyarı bile vermiyor.Windows 7 kullanım itibariyle Vista’dan daha üstün olabilir ancak güvenlik notu daha yüksek değil. Microsoft’un programcıları güvenlik veya kullanışlılık söz konusu olduğunda her zaman kullanışlılığı ön planda tutuyorlar.”

scorpion11

scorpion11

Üye
microsoft security essential kullanıyorum(hani şu microsoft un ücretsiz antivirüs programı).baya iyi yani.win 7 ultimate kullanıyorum.ben daha güvenlik açığıyla karşılaşmadım.2 aydır kullanıyorum....

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
"Vista sp2" şimdiye kadarki en iyi işletim sistemi bana göre.Vista kadar hiç bir işletim sistemi bu kadar yerden yere vurulmadı.Pentium işlmecili 1. ghz saat hızlı 512 mb ramlı sisteme vuruyorlar vistayı sonra başlıyorlar saydırmaya.Arkadaşım o makinanın hakkı xp niye inat edip diretiyorsun ? tamam minumum sistem gereksinimi 800 mhz olarak açıklandı ama adı üzerinde minumum verim bekleyemezsinki.Ama Windows 7 çıktıgında bu eleştirmenler çark etti hemen hemen aynı sistemi tüketen kullanan Windows 7 yi yere göğe sıgdıramadılar ama şimdi homurdanıyorlar şöyle böyle diyeBir yerlerde okumuştum Microsoft Vistayı ismini gizleyerek test yaptırmış ve çoğu kişinin memnun oldugu beğenildiği işletim sistemi olarak nitelendirilmiş.Windows 7 Vistayı ezdiğini söyleyemeyiz Şuan için Vista SP2 ile Windows 7 nin ham hali kafa kafaya.şuan bios modlu ilacı milacı olmadan sertifikalı windows 7 kullanıyorum bence vista sp2 daha oturmuş bir sistem.Ha adam akıllı sp1 paketi çıkarsa ezer geçer.Şunu unutmayın window8 çalışmaları başladı 2012 yılında piyasada olması bekleniyor o yıla gelip hala 512 mb ram ile windows 8 kullanmaya çalışanlar bugun Vistaya yaptıklarının aynısını windows 8 kodlu işletim sisteminede yapacakalr kimsenin kuşkusu olmasın bundan

franklinda

franklinda

Üye
    Konu Sahibi
yeni bir işletim sistemi ama bazı özellikleri es geçmeleri sistem güvenliğini tehlikeye sokuyor. Microsoft güncellemelerini bile uyarıyordu yüklerken. Ben bir güncelleme yükledim kasım 25 i ne ait sanırsam çünkü yükleme tarihi oydu. Ne zaman çıktı bilmiyorum. Trend micro hata var yükleme dedi. Kaspersky yükledim sorun çözülsün diye birde ne göreyim. İzin falan gerekmeden yüklemiş. yani microsoft kaynaklı update dosyalarına izin veriyor. Sistem kararsızlaştı şimdi eset e temizlettikten sonra güncellemeyi kaldırılamaz özellikteki sistem biraz düzeldi ve trend micro atınca da düzeldi ve bir daha sitesinde bile aratsam göstermiyor zararlı diye. O nedenle uac önemli ve lazım uyarırdı yüklenirken engellerdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...