Windows 7 İpuçları (2)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows 7 İpuçları (2)
Hızlı Başlat menüsünü Windows 7 de kullanma

Hızlı başlat (Quick launch) menüsünü Windows 7 de kullanmamız mümkün. Hızlı başlat menüsünü görev çubuğuna getirmek için aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz:

1.Görev çubuğuna sağ tıklayalım ve araç çucuklarından Yeni araç çubuğu seçeneğini seçelim.

2.Açılan pencerede klasör seçim alanına Hızlı Başlat (Quick Launch) klasörünün yolunu girelim.
Bu klasöre %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch yolundan ulaşabiliyoruz.
Bu seçimden sonra Hızlı Başlat kısayolunun masaüstüne geldiğini göreceğiz.
İstersek hızlı başlat kısmına sağ tıklayarak "Metin" ve "Başlık" özelliklerini kapatark hızlı başlat simgelerini küçük simgelere dönüştürmemiz mümkün.

Sorun giderme araçları

Sorun giderme araçlarına ulaşmak için Başlat menüsünü açın ve "Sorun" yazın. Çıkan listeden ilk sıradaki "Sorun Giderme" bağlantısına tıklayın. Sol kısımda "Tümünü görüntüle" seçeneğini kullanarak bütün araçları listelemeniz mümkün.

Renk kalibrasyonu

Windows 7'nin bir başka özelliği olan renk kalibrasyonu aracını çalıştırmak için ise Win +R tuşlarına bastıktan sonra açılan kutucuğa "dccw.exe" yazıp Enter'a basmanız yeterli.

Sistem geri yükleme ve birim gölge kopyası

Bu iki hizmet bilgisayarınız çöktüğünde veya dosyalarınızda bir sorun olduğunda bazen hayat kurtarabilse de çok fazla yer kaplamakta.
Eğer bu özelliklerin kullandığı alanı kısıtlamak istiyorsanız komut satırını açın ve "vssadmin resize shadowstorage /For=C: /On=C: /Maxsize=10GB" komutunu girin. Bu sayede birim gölge kopyası depolama sınırını "C" sürücüsü üzerinde 10 GB'a kısıtlamış olacaksınız.

Sistem geri yükleme

Sistem geri yükleme gerçekleştirmek istiyorsunuz fakat önünüze gelen listede aradığınız program yok. "Etkilenen programları tara" diyerek sistem geri yükleme veya Windows güncelleştirmelerinden etkilenen yazılımı bulmanız mümkün.

Güvenlik duvarı

Windows 7 ile birlikte Microsoft, Güvenlik Duvarını da elden geçirerek giden paketleri de kontrol edebilme özelliği ekledi. Özellikle de çevrimiçi oyunlarda sürekli uyarı pencereleri ile uğraşmak istemiyorsanız giden paketlerin kontrol edilmesini devre dışı bırakabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak Denetim Masası'ndan Windows Güvenlik Duvarı'nı açın ve sol kısımdaki "Gelişmiş Ayarlar" seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede aşağıda yer alan "Windows güvenlik duvarı özellikleri" bağlantısına tıkladıktan sonra karşınıza çıkan pencereden "Giden Bağlantılar" seçeneği karşısındaki listeden "İzin ver" seçeneğini seçip "Tamam" demeniz yeterli.

Klasörler için kişisel sembol

Diğer Windows sürümlerinde olduğu gibi Windows 7'de de klasörlere istediğiniz simgeleri atamak mümkün.
İlk olarak simgesini değiştirmek istediğiniz klasöre sağ tıklayın ve "Özellikler" deyin. Açılan pencereden "Özelleştir" sekmesine gelin ve Simge değiştir seçeneğine tıklayın. Artık tek yapmanız gereken galeriden bir liste seçmek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
254
ömer talat katı
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
256
ömer talat katı
ömer talat katı
Diğer Windows İşletim Sistemleri Windows XP İçin Dock Programları
Cevap
0
Görüntüleme
343
ömer talat katı


Üst Alt