Wifi Güçlendirici

Sponsorlu Bağlantılar

koberoy

Üye
    Konu Sahibi
Wifi Güçlendirici
Android wifi güçlendirici bildiğiniz iyi bir uygulama var mı?
 


temp542

temp542

Üye
Wifi güçlendirici diye bi uygulama olamaz.O telefonu donanımı ile alakalı :). ama modem için bazı arttırma yöntemli var işe yarıyor mu bilmiyorum ama mantıklı geldi;


Kablosuz modeminize bağlanmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Sürekli kopuyor ya da 1-2 çubuk gibi zayıf sinyaller mi alıyorsunuz? Dizüstü bilgisayarınızdan vazgeçmeden ya da neredeyse modası geçmiş kablolu bağlantıya dönmeden önce makalemizi okumalısınız.

Sorunu gidermeden önce, sorunun nelerden kaynaklandığına göz atalım. Zayıf kablosuz bağlantının belli başlı birkaç sebebi vardır. Öncelikle kablosuz modemlerin birçoğu size 60-70 metreden daha uzak bir mesafeden bağlantı şansı sunmaz. Öte yandan, çoğu evde bulunan sıvalı ve pürüzlü duvarlar, kablosuz olarak gönderilen sinyali, alçıpan (ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, düzgün yüzeyli plakalar) duvarlara göre daha çok bloke ederler. Bu yüzden sinyal size ulaşana kadar zayıflar.

Bu problemin çözümü ise sadece pahalı modemler ya da dağıtıcılar değildir. Makalemizde bir servet ödemeden nasıl çözüme ulaşacağımıza dair birkaç ipucu bulacaksınız. İlk iyi yöntemin maliyeti ise sıfır.

1 – Modeminiz İçin Uygun Bir Nokta Belirleyin
Öncelikle problemi çözmek için masrafsız olan yollardan başlayalım. Eğer zayıf sinyal alıyor ya da hiç bağlanamıyorsanız yapmanız gereken ilk iş modeminizin yerini kontrol etmek. Unutmayın, kablosuz modeminiz WiFi sinyallerini her yöne eşit olarak dağıtır.

Aşağıdaki resimde, evin köşesine konumlandırılmış bir modemin bütün evi besleyemeyebileceğinin bir örneğini görebilirsiniz.

Eğer modeminizi, ağa bağlanmak istediğiniz yerlere göre daha merkezi bir yere konumlandırırsanız, istediğiniz yerlerden daha rahat bağlanabilirsiniz. Hemen evin ortasını düşünmeyin, önce hangi odaların kablosuz bağlantıya ihtiyacı olduğunu gözden geçirin.

Modeminizin kablo ya da telefon hattınıza bağlı olduğunu da hesaba katmalısınız. Bu hatlara bağlı kalmak zorunda olmanız, modemin yeri konusunda muhtemelen sizi kısıtlayacaktır. Eğer modeminiz için daha uygun bir yer bulduysanız ve telefon ya da kablo bağlantısı tarafından kısıtlanmayan bir nokta ise, hemen deneyin. Eğer probleminiz çözülmediyse üzülmeyin, diğer yöntemleri de uygulayabilirsiniz.
2 – Windows 7 İle Sanal Erişim Noktası Yaratın
Microsoft’un Konukçu Ağ (Wireless Hosted Network) olarak adlandırdığı bu özellik Windows 7 ile beraber geliyor ve sanal bir dağıtıcı yaratmanızı sağlıyor. Bu özellikle, başka bir ağa bağlı olsanız bile kablosuz adaptörünüzü sanal bir dağıtıcıya çevirebilir ve diğer WiFi kullanıcılarının sizin sanal dağıtıcınız üzerinden internete bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yöntem ile kablosuz sinyalin kapsama alanı dışında kalan bir bilgisayar, sanal dağıtıcıya sahip bir bilgisayar aracılığıyla internete bağlanabiliyor. Eğer Windows 7 işletim sistemine sahip ve bağlantı problemi olmayan bir bilgisayarınız varsa, kapsama alanı dışındaki bilgisayarları bu yöntemle internete bağlayabilirsiniz. Eğer uzaktaki bilgisayar için tam performans istiyorsanız, en iyi yöntem bu değil ama denemeye değer.

Yöntemin nasıl çalıştığına dair bir gösterim:








Bu yöntemi uygulamak için, öncelikle Windows 7 işletim sistemine sahip bilgisayarınızdan kablosuz ağınıza bağlanın. Daha sonra, sanal dağıtıcınızı oluşturun. Bu işlemi komut sistemiyle yapılabileceğiniz gibi, benzeri bir araçla da yapabilirsiniz. Bu adımdan sonra, kapsama alanı dışındaki bir bilgisayar ile modem yerine, oluşturulan sanal dağıtıcıya bağlanın.


3 – Kablosuz Ağda N Standardına Geçin
Diğer bütün teknolojiler gibi WiFi teknolojisi de gelişmeye devam ediyor. Gelişen teknoloji ile birlikte, WiFi ürünleri daha fazla hız ve daha fazla kapsama alanı sunuyor. Hemen hemen hepsi IEEE tarafından üretilen belirli bir standardı kullanıyor. İlk geliştirilen standart 802.11b olarak adlandırıldı. Sonra, daha hızlı ve kapsama alanı daha geniş olan 820.11g geliştirildi. Şu an ise hepsinden çok daha üstün teknolojiyle geliştirilen 802.11n standardı mevcut.

Eğer hala 802.11b ya da 802.11g kablosuz standardını kullanıyorsanız, 802.11n standardına geçme zamanı çoktan gelmiş. Aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, 802.11n standardını kullanan modemlerin çoğunda birden fazla sayıda anten var. Sadece yeni standarda geçerek bile kapsama alanını probleminizi çözebilirsiniz.


D-Link Modem

Maksimum performans ve kapsama alanı için, modeminizin ve kablosuz adaptörünüzün aynı standardı desteklemesi gerekiyor. Bu sebeple modem için 70 – 130 Lira arası, her bir bilgisayar için ise 40 – 80 lira arası masraf yapmanız gerekiyor. Eğer daha fazla kapsama alanı istiyorsanız, bu iş için özel olarak üretilmiş, yüksek kazançlı antene sahip özel dağıtıcılar mevcut.
4 – Daha Güçlü Bir Anten Kullanın
Bütün antenlerin sinyal dağıtma gücü eşit değildir. WiFi modem satıcıları genelde ucuz antenler kullanılırlar ve bu da kapsama alanının düşük olmasına neden olur. Eğer daha iyi bir kapsama alanı istiyorsanız daha güçlü bir anten satın alabilirsiniz.

Alışveriş yaparken akılınızda bulunması için küçük bir bilgi, antenlerin sinyal alma ve gönderme gücü dBi ile gösterilen bir birimle ölçülür. Genellikle, bir antenin dBi değeri yükseldikçe, kapsama alanı da genişler.

Bunun yöntemi uygulamak için yapmanız gereken, üreticilerin web sitelerine bakıp sizin modeminize ya da bilgisayarınıza uyumlu, daha güçlü olan anteni belirleyip satın almak. Belirlediğiniz antenin aynı zamanda kullandığınız kablosuz standardını da desteklemesi gerektiğini unutmayın.


D-Link Anten






Yeni anteni satın aldıktan sonra yapmanız gereken çok basit. Eğer dizüstü bilgisayarınız için bir anten aldıysanız, çoğunlukla USB ile bağlandıklarından yapmanız gereken tek şeyi anten kablosunu USB portuna takmak.

Eğer masaüstü sisteminiz için bir anten aldıysanız o zaman iki senaryo var. Eğer anten ile birlikte yeni bir adaptör aldıysanız, yapmanız gereken sistemin içini açıp aldığınız adaptörü PCI yuvasına takmak. Fakat eğer USB bağlantılı bir adaptör aldıysanız işiniz çok daha kolay, yapmanız gereken tek şey adaptörü USB girişine takmak.
5 – Kapsama Alanını Tekrarlayıcı İle Genişletin
WiFi kapsama alanını genişletmenin bir diğer yöntemi ise, bir tekrarlayıcı kullanmak. Tekrarlayıcı kullanmak, prensip olarak daha önce bahsettiğimiz “Windows 7’de sanal erişim noktası oluşturmaya” benziyor. Bir adet kablosuz tekrarlayıcı satın alıp, modeminiz ile kapsama alanı dışında kalan bilgisayarın arasına konumlandırın. Bu şekilde bilgisayar, kablosuz olarak tekrarlayıcı bağlanacak, tekrarlayıcı da kablosuz olarak modeminize.








Bu yöntem performans açısından çok kullanışlı değil. Modeme direk bağlanan bir bilgisayara göre, modeme tekrarlayıcı üzerinden bağlanan bir bilgisayarın internet performansı neredeyse yarı seviyede. Eğer sadece internette sörf yapıyorsanız büyük bir problem değil ama eğer online oyun oynuyor ya da yüksek miktarda indirme yapıyorsanız aradaki fark can sıkabilir. Fakat internete hiç bağlanamamaktan iyidir diyorsanız, bu yöntem probleminizin çözümü olabilir.

USRobotics ya da Linksys’nin tekrarlayıcılarını Türkiye pazarında bulmak mümkün.
6 – Elektrik Hattı Ağı Oluşturun
WiFi teknolojisi, ev ağlarının tek kablosuz çözümü değil. HomePlug Powerline Alliance tarafından standart haline getirilmiş Elektrik Hattı Ağı oluşturma teknolojisi de mevcut. Bu teknolojiyle veriler, evinizdeki elektrik tesisatı üzerinden aktarılıyor ve herhangi bir elektrik çıkışını ağ portu ya da kablosuz erişim noktası haline getirmek mümkün.



Ağınızı elektrik hattı adaptörleriyle genişletmek, genellikle tekrarlayıcıya göre daha yüksek hız ve performans sunar. Fakat, ağ performansınız evinizdeki elektrik tesisatının kalitesine, tesisata bağlı olan diğer elektronik aletlere ve kullandığınız elektrik hattı adaptörünüze bağlıdır. Bu yöntemin getirisi ise, evinizdeki kablo kalabalığından kurtulmak.








Birçok üreticinin elektrik hattı adaptörlerini ülkemizde bulmak mümkün. 100 ila 300 lira arasında değişen adaptörlerden size uygun olanını seçip satın alabilirsiniz.
7 – Bir Modem Ya da Dağıtıcı Daha Kullanarak Ağınızı Genişletin
Bir adet daha modem ya da dağıtıcı kullanarak ağınızın kapsama alanını iki katına çıkarabilirsiniz. Eğer ilk birkaç öneri probleminizi çözmediyse ve siz, ağınızı minimum performans kaybıyla genişletmek istiyorsanız bu seçenek tam size göre. Yapmanız gereken şey ise, sonradan aldığınız modeminizi ya da dağıtıcınızı, ana modeminize bağlamanız. Diğer önerilerin bazılarından daha karışık olmasına karşın, önerilerimiz arasında en ucuz olanlardan biri.








Bu yöntem için, evinizde kullandığınız modeme benzer bir modem ya da dağıtıcı almanız gerekiyor. Bunun yanında, iki modemi birbirine bağlamaya yetecek uzunlukta Ethernet kablosuna ihtiyacınız olacak.

Ekstra modeminizi kurmadan önce, kablosuz ağ seçeneklerinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Satıcınızın verdiği CD’deki ya da web sitesindeki dökümanlar bu ayarları yapmanızda yardımcı olacaktır. Ek olarak aldığınız modeminizi ana modeminizden farklı bir kanala ayarlayabilirsiniz fakat unutmayın, iki cihaz da aynı ağ adına sahip olmalı. Eğer bir erişim noktası kullanıyorsanız, IP adresini otomatik olarak alması için DHCP’yi aktif etmeniz gerekiyor.
(not:alntı)


 
  • Beğen
Tepkiler: soyupakhasan, Samet.25 ve ali.clay

Bahoz47

Üye
Ne alaka?
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Guclendirici degilde cekim gucu artirici var network booster var
 
GHOST_O.R.J

GHOST_O.R.J

Üye
ole bı uygulama yok donanımla alakalı dedıgın
 
  • Beğen
Tepkiler: soyupakhasan ve Samet.25

Samet.25

boyle bi uygulama yok var diyen yalan soyler haa bu ad altinda dolu uygulama var ama hepsi yalan dolan
 
  • Beğen
Tepkiler: soyupakhasan ve GHOST_O.R.J

gungor17

Üye
Wifi hızı ve bağlantı gücü tabiki donanımla ilgilidir yanlız yazılımsal olarak ta fark yaratabilir mesela farklı rom yüklediğim zaman internet hızında artış yada düşüş oluyor bu bizzat gözlemlediğim bi olay yazılım yüklendiğinde donanım değişmiyor sadece donanımı daha iyi kullanılabilir bi hale getiriyor yani demek istediğim tek başına donanımla ilgili değil sinyal düşüklüğü onu destekleyecek yazılım da önemli dir
 


Üst Alt