WhatsApp’taki o tehlike geri döndü!

Sponsorlu Bağlantılar

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
    Konu Sahibi
WhatsApp’taki o tehlike geri döndü!
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın belalı sahte uygulaması WhatsApp Plus geri döndü. WhatsApp ile hiçbir alakası olmayan WhatsApp Plus’ın virüs kaynadığı ve telefondaki tüm bilgileri çaldığı ortaya çıktı.



WhatsApp mesajlaşmada zirveyi temsil ediyor desek yeridir. Neredeyse herkesin akıllı telefonunda yer alan WhatsApp’ın başı, her popüler yazılımın başına geldiği gibi sahte uygulamalarla dertte. Bu uygulamalardan biri daha önce de adını duymuş olabileceğiniz WhatsApp Plus.

WHATSAPP PLUS KİŞİSEL BİLGİLERİ ÇALIYOR

MalwareBytes istihbarat analisti Nathan Coller, 2017 yılından beri WhatsApp üzerinden ekmek yiyen WhatsApp Plus hakkında daha önceki raporları doğruladı. Raporlara göre WhatsApp Plus, Android telefonlarda etkisini gösteren Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB kodlu bir virüse sahip. Bu virüs sayesinde WhatsApp Plus, fotoğraflardan tutun rehbere kadar telefondaki her kişisel bilgiyi üçüncül kişilere aktarıyor.



EN BÜYÜK TEHLİKE ANDROİD’TE

WhatsApp Plus şu andan itibaren kötü amaçlı yazılım olarak işaretlenmiş durumda. Bu tür virüsler özellikle Google, Android ve Google Play Store tarafında etkisini gösteriyor. Google Play Store üzerinde WhatsApp, Facebook, Instagram ve Messenger gibi popüler uygulamaları taklit eden uygulamalar oldukça yaygın.

WHATSAPP PLUS VİRÜSÜ NASIL SİLİNİR?

Bu taklitlerden sakınmak için Google Play Store dışında güvensiz bir yerden uygulama indirmemek gerekiyor. Google Play Store’da tam güvenli olmadığı için uygulamanın bilgilerini kontrol etmek, orjinalliğini teyit etmek şart. En önemlisi telefonunuza virüs bulaştığını düşünüyorsanız bir antivirüs programı ile kendinizi güvene alabilirsiniz.

Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve TheNightMare.


wrongroad

Üye
Hata falan verdiğini görmedim. Tarama sonucu birşey de bulunmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ByJoker33
ByJoker33

ByJoker33

Üye
Kaynak milliyet yazıyor
Yalan haber
Adamların google'da 100.000 yakın takipcisi var bu zamana kadar hiç sıkıntı veya sorun yaşayanı görmedim
Yıllardır kullanıyorum bende hiçbir sıkıntı yaşamadım
 

wrongroad

Üye
Bir aralar ekleyenler vardı o virüsü. Şimdi daha çok reklam eklemeyi tercih ediyorlar.
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
Şahsen kullanmadım şu zamana kadar ama kullanmamak için bir nedenim yoktur dikkatli olmak anti virüs anti spyware yazılımlarını sürekli güncel tutmak gerek. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: wrongroad
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Bilinçli kullanicilar bu tur tuzaklara düşmez.
 
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
ne işe yarıyor ki peki
 
ersinbakar

ersinbakar

Üye
milliyetin neyi doğru ki buda doğru olsun ben kaç yıldır plus kullanırım google android kullanıyorsun bilgilerinin çalınmadığına güveniyorsun kaldı plus :D yav he he
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


Üst Alt