WhatsApp ücretli oluyor yalanına dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
WhatsApp ücretli oluyor yalanına dikkat
Akıllı telefon kullanıcılarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıktığını söyleyebileceğimiz WhatsApp uygulaması üzerinde bu büyük tehlikeye dikkat edilmeli.


Öyle bir güne geldikki, insanlara ıssız bir adaya düştüğünde yanında götüreceğin üç şeyden biri nedir sorusunu sorduğunuzda WhatsApp cevabıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Her yeni günde çok daha popüler bir hale kavuşan ve günümüzde global pazarda milyonlarca insanın tercihi olmayı başaran uygulama, bu nedenle kötü niyetli birçok kişinin hedefinde yer almayı başarıyor.



Bir dönemler tamamıyla ücretsiz olarak kullanıma sunulmayan bu uygulamayı ilk 1 yıl kullanmak ücretsizken, 1 yıl sonrasında ise 0.99 dolarlık bir ücretin ödenmesi gerekiyordu. Ancak kullanıcıların yoğun tepki göstermesi nedeniyle WhatsApp bu belirlenen ücreti kaldırırken, artık tamamen uygulamanın ücretsiz olarak telefonlarınıza yüklenebileceğini belirtmişti.



Uygulamanın popülerliği ve aktif kullanıcı sayısından yararlanmak isteyen kötü niyetli kişiler tarafından kullanıcılara gönderilen mesajda, artık WhatsApp'ın ücretli olacağı belirtiliyor. Tıpkı WhatsApp Inç. tarafından gönderilmiş gibi taklit edilen mesajda “Aboneliğiniz sona erdi. Hesabınızı doğrulamak ve 0,99 dolar karşılığında ömür boyu abonelik almak için bu bağlantıya tıklayın.” deniyor.



Eğer bu bağlantıya tıklarsanız güvenliğinize olumsuz bir şekilde etki edebilecekken, bu link üzerinden herhangi indirilebilecek olan dosya ile birlikte tüm kişisel bilgilerinize erişilebilecek.
WhatsApp ücretli oluyor yalanına dikkat
 
  • Beğen
Tepkiler: yeumyang ve vedat1966


Üst Alt