Walkmanin dönüşü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Walkmanin dönüşü
Japon elektronik devi Sony, önümüzdeki ay piyasaya süreceği Walkman markalı iki MP3 çalarını tanıttı. 6 ve 20 GB kapasiteli MP3 çalarlarla Sony, taşınabilir müzik çalar piyasasının hakimi iPod'u tahtından indirerek, eskiden hükmettiği bu piyasada yeniden yükselmeyi planlıyor.


Sony'nin, 1979'da ilk Walkman'i piyasaya sürmesinden bu yana uzun bir zaman geçti. Bu zaman boyunca (özellikle 80'lerde) Walkman markası altında piyasaya sürülen bu taşınabilir kaset çalarlar, kısa sürede tüm dünya tarafından benimsendi ve Sony'ye ticari bir başarı kazandırmasının yanı sıra popüler kültürde de büyük bir iz bıraktı.

Fakat Walkman markası, 1990'lı ve 2000'li yılların başında; dijital teknolojinin hızla yayıldığı bir zamanda, giderek popülaritesini kaybetti. Bunun sebeplerinden birisi olarak MP3'ün kendisine sağlam bir yasal zemin hazırlamakta geç kalması ve dolayısıyla Sony'nin bu piyasaya girmekte tereddüt etmesi gösterilebilir.

Sony, tanıttığı son MP3 çalarlarla kaybettiği zamanı kazanmaya niyetli olduğunu gösteriyor. Walkman markasını (daha önceki başarısız girişimleri saymazsak) tekrar taşınabilir müzik çalarlarına taşıyan Sony ayrıca, tanıttığı yeni MP3 çalarların nitelikleri göz önünde tutulunca, iPod'un başarısından da bazı sonuçlar çıkarmış gibi gözüküyor

Güzel ve zeki

Sony tarafından tanıtılan MP3 çalarların ilk göze çarpan yönü, iPod gibi çekici görselliği ve tasarımları. Yumuşak hatlara sahip olan NW-A1000 ve NW-A3000 takma isimli MP3 çalarlar pek çok değişik renge sahip. Bu renkler arasında menekşe, gümüş, mavi ve pembe bulunuyor. Ürünler üzerinde 1.5 ve 2 inçlik ekranlar bulunuyor.

6 ve 20 GB'lık olan MP3 çalarların kullanışlı fonksiyonları da iPod'un zekasını aratmıyor. Örneğin kullanıcının depoladığı şarkılar favori sırasına veya yıl sırasına göre çalınabiliyor. Şarkılar favori sırasına göre çalınmak istendiğinde ilk 100 şarkı listelenerek sırayla çalınıyor. Kullanıcı tarafından belirlenen bir yıl doğrultusunda da o yıla ait tüm şarkılar çalınabiliyor.

Taşınabilir müzik çalar piyasasında Sony'nin en büyük silahları olacak olan bu aygıtlar için çeşitli aksesuarlar da geliştirilecek. Bunlar arasında uzaktan kumanda, taşıma çantaları, hoparlörler ve bağlantı istasyonları bulunuyor.

Sony yaptığı duyuruda iki ürünün de Ekim ayında piyasaya sürüleceğini belirtti
 


Gokhan43

Gokhan43

Üye
Sony yine müzik dünysını kasıp kavurmaya devam ediyor. :)
 

Fransuvain

Üye
Sony Rekorları Alt Üt Ediyor Helal Valla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt