Vücut Direncini Arttıran Bitkiler ve meyveler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vücut Direncini Arttıran Bitkiler ve meyveler
Narenciye Türleri: C vitamini deposu olarak bilinen
portakal, mandalina, limon ve
greyfurtu kış aylarında bol bol
tüketmenizde fayda var. Özellikle
limon tüketmeye özen
göstermelisiniz. Çorbanıza ve salatalara bol miktarda limon
sıkmalısınız. Su içine de limon suyu
sıkarak içebilirsiniz. Okaliptus: Solunum yolları için okaliptüs iyi bir
antiseptiktir. Özellikle balgamlı
öksürükte okaliptüs çayı faydalıdır.
Piyasada çeşitli şekillerde okaliptüs
çayları hazır olarak satılmakla birlikte
kendiniz de evde hazırlayabilirsiniz. Okaliptüs çayı şöyle yapılır: Bir
bardak sıcak suya 3-4 yaprak
ufalanarak konur. 20 dakika süzülür,
günde 2-4 bardak içilir. Nane: Nanenin içerisinde bulunan mentol,
midenin normal çalışmasını sağlar ve
mide yanmasını geçirir. Ayrıca
vücuda giren grip mikrobuna
karşıda savaşır. Nane çayı, baş ağrısı,
grip, stres mide yanması gibi hastalıkar için faydalıdır. Kekik: Dezenfekte edici ve balgam
söktürücü özellikleri olan kekik de
faydalıdır. Öksürük ve üst solunum
yolları iltihabında kekik çayı ya da
gargarası kullanabilirsiniz. Adaçayı: Adaçayı da dezenfektan ve mikrop
kırıcı özellikleriyle gribe karşı
yardımcınızdır. Günde birkaç bardak
içmenizde fayda vardır. Salep: Soğuk kış günlerinin sıcak
içeceklerinden olan salep de öksürük
keser ve balgam söktürür. Mahlep: Mahlep ağacının tohumları süt veya
su içerisinde kaynatarak
kullanılabilinir. Ya da ezilerek balla
karıştırılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş
mahlep tohumları simit, kurabiye gibi
şeylere katılabilinir. Kandil simitlerinin has kokusu mahlep kokusundandır. Sarımsak: Sarımsağın antiseptik ve bağışıklık
sistemini güçlendirici etkisi çok
eskiden beri bilinmektedir. Salgın
hastalıklara karşı koruyucu özelliği
vardır. Gün içinde 3-4 diş sarımsak
yemek yeterlidir. Karanfil: Karanfilin de koruyucu etkisi vardır.
Komposto ve çorbaların içine 1-2
adet karanfil atabilirsiniz. Salgın
hastalıklar zamanında içme sularının
içine 1-2 adet karanfil atılır. Karanfili
ağzınıza atıp çiğnemek de ortamdaki mikroplara karşı koruyucu
etkisinden faydalanmanızı sağlar. Zencefil: Zencefilin de direnç arttırıcı özellikleri
vardır. Toz haline getirilmiş zencefili
yiyeceklerin üzerine serpebilir veya
içerisine katabilirsiniz, örneğin
hamur işleri için una kataılabilinir.
onur. Zencefil çayı da faydalıdır. Anason: Günde 5 gram gibi az miktarda
alınacak anason da faydalıdır. Uzun
süre ve yüksek dozda anason
almamalısınız. Anason çayı da sizin
için faydalı olabilir: Biberiye: Biberiyenin yaprakları ve
çiçeklerinden yapılacak bitki çayı
faydalıdır. Biberiye esansı ile masaj
yapılabilinir. Defne: Grip ve ateş nöbetlerinde defne çok
faydalıdır. Özellikle et yemeklerinde,
soslarda ve sebze çorbalarında
defne kullanabilirsiniz. Ihlamur: Solunum yollarındaki mikropları
temizlemek için kış aylarında eskiden
beri evlerimizden eksik olmayan
ıhlamur çayını deneyebilirsiniz.
Öksürüğü keser ve gribi iyileştirir. Bir
bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur yaprağı konulur
ve 10-15 dakika sonra süzülür.
Ihlamur çayı içine bir miktar bal
katarak içilir. Kereviz: Kerevizin de solunum yollarını
temizleyici özelliği vardır. Öksürüğü
keser. Kerevizin sapı, yaprağı ve
kökünü kullanabilirsiniz. Salata
olarak tüketebileceğiniz gibi
yemeğini de yapabilirsiniz. Maydanoz: Çiğ olarak tüketilen maydanozun da
koruyucu etkisi vardır. Vanilya: Vanilya kendine has kokusu ile
genelde pastalarda ve keklerde
kullanılır. Bu güzel kokulu vanilyanın
solunum yollarını temizleme ve
öksürüğün kesilmesine yardımcı
olma özelliği bulunmaktadır.
 
  • Beğen
Tepkiler: .Murat.


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
bilgi için :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim ahmet
 
x-scarface

x-scarface

Üye
Teşekkürler emeğine sağlık.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sağolun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt