Vivo Xplay7, Gerçek Tam Ekran ve Ekran Üzeri Parmak izi Tarayıcı ile Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Vivo Xplay7, Gerçek Tam Ekran ve Ekran Üzeri Parmak izi Tarayıcı ile Geliyor
Akıllı telefonlarda bu yılın trend olayı çerçevesiz ekran oldu ancak görünüşe göre Vivo Xplay7, ekran tasarımı ile çerçevesiz ekran tasarımını yeni bir boyuta taşıyacak.



Akıllı telefon meraklılarının heyecanla beklediği tekboloji nihayet hayata geçiyor. Ancak beklenildiği üzere Samsung veya Apple tarafındsn değil, OnePlus'ın kardeş şirketi Vivo, gerçek tam ekran ve ekran altına gizlenmiş parmak izi tarayıcıya sahip bir akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor. Aslında Vivo, bu yıl bir Xplay6 prototipinde bu teknolojinin ilk işaretlerini vermişti. Şimdi ise sızdırılan şirket için slaytlara göre Vivo Xplay7, önümüzdeki yılın başlarında gerçek bir inovasyon sayılabilecek bir tasarımla gelebilir.



Vivo, Qualcomm'un ultrasonik parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanıyor bu teknoloji, Apple ve Samsung'un iPhone ve Galaxy S serisi akıllı telefonlarda kullandığı Synaptics çözümü kadar ayrıntılı değil. Vivo bu nedenle, daha akıllı bir tercih yapmış olabilir. Vivo Xplay7, önümüzdeki yıldan önce piyasaya çıkmayacak. Bu nedenle MWC 2017'de sergilenen prototipin parmak izi tarayıcısının oldukça yavaş olduğu eleştirilerine çözüm üretmek için de yeterince zaman kazanmış olacak.



Ancak, ekranın altına gizlenen bu parmak izi tarayıcınıb bir önemli avantajı da ekran gövde oranını son derece önemli bir şekilde yükseltmesi oluyor. Vivo, bu cihazın ekran gövde oranına %100 olarak tanımlıyor ancak bazı sensörler ve ön kamera için küçük de olsa çerçeveleri olduğu görünüyor. Bu nedenle %100 ekran gövde oranına sahip olmasa da Vivo Xplay7'nin oldukça yüksek bir ekran gövde oranı olacak gibi görünüyor.

Vivo Xplay7'nin 4x optik zoom yeteneğine sahip Sony sensörlü çift kamera kurulumu, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 8GB RAM ve gerçek uçtan uca çerçevesiz bir ekranla gelmesi bekleniyor.
Vivo Xplay7, Gerçek Tam Ekran ve Ekran Üzeri Parmak izi Tarayıcı ile Geliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: bilisimler


Üst Alt