Vişne Şurubu Tarifi

  • 16 Nisan 2011
  • 369 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. MALZEMELER
    1.5 kg toz şeker
    1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)


    HAZIRLANIŞI
    Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın..
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
20/09/2018 - 20:24