Vişne Kurusu Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Vişne Kurusu Reçeli
VİŞNE KURUSU REÇELİ

Bir kilo kuru vişneyi iyice ayıkladıktan sonra tencereye koyarak 1 kilo adi su içinde kaynatınız. Vişneler kabarıp yumuşayıncaya ve suyu tamamen çıkıncaya dek haşlayınız. Suyunu süzüp 15 kilo şekeri su ile kestiriniz ve tanelerini de içine atınız. Ateşte kaynatınız. Reçel kıvamına gelince 1 limon suyu ilavesiyle bir kez karıştırıp ateşten indiriniz.

Not: Bunu hazırlarken dikkat edilecek nokta kaynarken renginin iyice çıkması ve tane vişnelerin iyice pişmesi ve yumuşamasıdır. Bu duruma dikkat edilmezse taneler şekere atılınca sıkışacağından tencere ateşte ne kadar kaynarsa kaynasın ne suyunu verir ne de yumuşar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
664
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
712
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
707
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
463
Haydar


Üst Alt