Virüsten elektirik üretimi gerçekleşti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Virüsten elektirik üretimi gerçekleşti
Amerika’lı bilim adamları bir ilke daha imza atarak belkide gelecek için önemi büyük bir projenin ele alınır ilk deneylerini kamuoyuna sundular. Genelde korkutucu ve lüzumsuz bulduğumuz virüslerden elektrik enerjisi üretme projesi yapılan deney ile olabilirliğini kanıtlamış bulunmaktadır.
Hastalık yapmayan bir tür virüs kullanılarak yapılan deneyde çok hızlı çoğalan çubuk şeklindeki virüslerin evrimleşmesi sağlandı. M13 olarak isimlendirilen bu virüs bakteri yiyen virüsler grubuna girmektedir. Mantığı tam olarak paylaşıma sunulmasa da tamamen biyolojik şekilde kağıt inceliğinde bir jeneratör elde edildi. Bu jeneratör çalışma mantığını hızla üreyen virüslerin yaptığı basınç ile elektrik enerjisi elde etmesi sağlandı. Sıvı kristal ekrana yani günümüzde sıradan hesap makinelerinde kullanılan ekran tipi olan bir sisteme “1″ yazısı yazılması için gereken enerji elde edildi ve sistem çalıştı. Her iki ucu altın olan elektrotların ince jeneratör sistemle birlikte dokunulduğunda etkilenerek çalışması ve bir pilin 1/4 ü kadar enerji üretmesi deneyin ve projenin olumlu sonuçlanması için bir ışık oluşturmaktadır.
Virüsler yardımı ile oluşturulan bu elektrik bilim dünyasında piezoelektrik olarak bilinen elektrik enerjisi ile aynı türdendir. Yapılan bu deneyde tam ölçümler ile 400 milivoltluk enerji kaydettiklerini söyleyen araştırmacılar bu sistemi cep telefonlarında ve diğer küçük, taşınabilir elektronik eşyalarda kullanmayı planlamaktadırlar. Uzun vadeli olarak düşünüldüğünde, enerji bakımından sıkıntılı dönemlere girileceği düşünülürse aslında çok önemli bir buluş olduğu açıktır. Berkeley Üniversitesi ve bazı ulusal araştırma laboratuvarları bu sistem için, gerekli titizlikte geliştirme çalışmalarına devam etmektedirler.
 


esokmen

esokmen

Üye
Helal olsun ne diyelim :) adamlar asti gidiyor

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi
 

hepar92

Üye
helal valla
 
paradox07

paradox07

Üye
Göreceğiz bakalım ne kadar uygulanabilir olduğunu :)
 
seyfipasa

seyfipasa

Üye
harika bir sey mobil cihazların bi enerji kaynagına bagımlı olması cok acayip
 
MrTech

MrTech

Üye
:hmmm fena degil
 
Mufche

Mufche

Üye
ilerde nolur acaba :hmmm
 
71fatih

71fatih

Üye
adamlar yapıyo
 
larten123

larten123

Üye
helal:alkis:
 
foreverthe

foreverthe

Üye
Bizde böyle şeyler yapsakta başka ülkelerin eline bakmayı bıraksak..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt