Ve söz büyük kaptan da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AntiTuk

Üye
    Konu Sahibi
Ve söz büyük kaptan da
"Arasalardı bulurlardı"

"25 yıldır Florya'da oturuyorum. Evimin, eşimin ve yazlığımın numarasını biliyorlar. Konuşmak isteyenler bana ulaşmayı başardı." Cim Bom'un unutulmaz "Büyük Kaptan"ı, Bülent Korkmaz işte bu sözlerle özetliyor kırgınlığını. Ömrünün 24 yılını verdiği, uğruna kan ve ter akıttığı G.Saray'dan kopuşu canını acıtıyor. Şimdi söz sırası Büyük Kaptan'da... Ucuz kahramanların çok bulunduğu Türk futbolunun en kariyerli adamında; gerçek işçisinde...

Değişmeyi hiç düşünmedin mi?
Ben başkaları mutlu olsun diye öyle yaşamadım. Bu benim karakterimdi. Oda arkadaşım Ergün farklı bir yapıdaydı ama çok iyi anlaşırdık. Antrenmanda dahi kazanmak isterim. Hiç mutsuz olmadım. Defans oyuncusuydum. Rakibin en iyi adamlarını tutardım. Bilirdim ki rakip taraftar bana hem kızar hem de benim gibi oyuncuları olsun isterdi. Milli Takım'da zaten hepimiz bütündük.

"En başarılısı Terim"

Türkiye'nin ve Galatasaray'ın son 24 yıldaki tüm başarılarında imzan var. Ama gidişin ve ayrılışın sanki 3 ay önce transfer olmuş da gerekeni veremediği için gönderilmiş birininki gibi...
Ben Galatasaray'a asla kızamam, küsemem, kırılamam... Beni ben yapan, dünyaya sunan bu camiaya sevgi, saygı ve minnettarlığım var. Birey olarak bazı istenmeyenler yaşanmış olabilir. Ama bu herkesin hayatında var. Kol kırılır ama yen içinde kalır.

Sana ulaşamamışlar. Telefonun kapalıymış.
(Gülüyor) 25 yıldır Florya'da oturuyorum. Evimin, eşimin, yazlığımın numarasını biliyorlardı. Arayanlar buldu beni.

Kulüplerinde sembol olmuş isimler ilk defa Ankara'da teknik adamlığa soyunuyorlar. Fatih Terim ve Samet Aybaba Ankaragücü'nde. Sen Gençlerbirliği'nde. Bunlar tesadüf mü?
Futbol oynarken duyardık ama şimdi yaşıyorum. Gençlerbirliği saygın bir kulüp. Galatasaray'dan başka kulüp görmemiştim. Ama anlatılırdı Gençlerbirliği... Mesut Hoca'nın teklifiyle buraya geldim. Doğru yerdeyim. Sabırlı bir insanım. Çıktığım bu yolda yeni tecrübelerim olacak.

Ersun Yanal'ın sadece yanında oturtmak için aldığı bir adam mıydın?
Ersun Hoca yeni bir jenerasyon devreye sokmak istedi. Her şey bir anda olamazdı. Bende değişim noktasındaydım. Yeniden yapılanma çabuk olmaz. Bu süreçte benim gibi ağabeylere gerek duyulur.

Fatih Terim senin için ne demek?
Futbolumuzu bugünlere getiren insanlar içinde en başarılı olmuş teknik direktör. Futbolumuzu geliştirdi. Futbol yaşantımın bu kadar uzun sürmesinde büyük katkısı var.

Milli Takım'da hâlâ oynamak ister miydin?
Gerçekçi bir insanım. Şimdi hocalık yapıyorum. Ama Milli Takım ulusun birliktelik ortamıdır. Dünya Kupası'ndan döndüğümüzde insanların bizi bağrına basışını unutamam.

Sebat-Kayseri ve G.Saray-Trabzon maçları var ya. Hani şu Gökdeniz'i 10 ay sahalardan koparan olaylar... Dedikodu dünyasında senin de adın geçiyormuş? İnanmıyoruz ama...
(Şaşırıyor ve üzülüyor) Yok be abi. Öyle bir şey yok. İlk defa senden duydum. Benim öyle işlerle işim olmaz. Ben gerçeklerle yaşarım.

Sende iz bırakan hocalar kimler?
Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Feldkamp. Ama bana hayatımın çizgisini veren Salih Bulgurluoğlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımın yeri ayrıdır.

"Hagi vedalaşmalıydı"

Ya futbolcular?
Ergün Penbe ve Yusuf Altıntaş.

Hakan Şükür için ne diyeceksin?
Türk futboluna ve Galatasaray'a çok büyük hizmetleri oldu. Simge olmuş bir kişi. Ödüllendirilmesi lazım.

Sence Ersun Yanal, Hakan Şükür'ü neden Milli Takım'a almadı?
Bir değerlendirme olayı. Ersun Yanal, orada kendi takımını seçti.

Hagi, Galatasaray'dan ayrılırken Siyaset Meydanı'na çıktı. Ve Ali Kırca'ya, "Benimle bir tek Bülent vedalaşmadı" dedi. Sence bunu neden söyledi?
Son maçta yine takımı sahaya çıkardım. Saygı duyduğum Hagi'nin istifa edeceğini tahmin etmezdim. Duyumlar alıyordum ama. Bence bu kararı bizimle paylaşmalıydı. Vedalaşmalıydı. Bu düşüncede olduğunu bilmiyordum.

Galatasaray'dan ayrılırken "Futbol oynayacağım" dedin. Ama şimdi hocasın. Bu çelişki değil mi?
İsteseydim zaten bir yerde oynuyor olurdum. Ama futbolu Galatasaray'da bırakmalıydım. Öyle de yaptım.

"Bana sormalılardı"

Peki ya jübile?
Bana kimse sormadı. Basından duydum. 24 yıldan sonra bana sormalılardı.

Tekrar Ersun Yanal'a dönelim. Acaba seni Galatasaray'ın tepkisini hafifletmek için mi kadroya aldı?
Yok öyle bir şey. Olaylar çok farklı yorumlandı.

En beğendiğin hakemler kim?
İsmet Arzuman, Cem Papila, Metin Tokat ve Serdar Tatlı. Oğuz Sarvan'ın yeri ise çok farklı.

Yöneticiler?
Adnan Polat'ın bana bakışı çok farklıydı.

Yarınlarda G.Saray...
Galatasaray ile yolumuz birgün mutlaka kesişecek. Nerede, ne zaman ve nasıl olacağını bilmiyorum ama bu olacak.



Kaynak: Sabah
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yazık.. :eksi:
 

CisSe

Üye
Bilemiyorum :(
 
Caine

Caine

Üye
bence türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük 3-4 kaptanından biriydi ve futbol tarihimizin geçmişi en parlak futbolcusuydu ve ayıp edildi kendisine :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt