Uygun giyim sırları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Uygun giyim sırları
UYGUN GİYİM SIRLARI
28.07.2009
“Ben Ne Giydiğimi Biliyor muyum?” giyim kültüründe uygunluk konusu üzerine Türkiye’de ilk kez kaleme alınmış bir kitap.

“Yer: Aya İrini
Etkinlik: İstanbul Müzik Festivali açılış ve ödül töreni.
Manzara: Eşi smokin, kendisi yere dek uzanan siyah tuvalet giymiş hanımlar. Eşi jeanli, kendi atlet, altına çingene eteği tabir edilen türden kat kat ve desenli, yerleri süpüren bir etek ve ayaklarında parmak arası terlik olan hanımlar.”
Yer: Bodrum Maça Kızı Oteli, sıcaklık 35 derece.
Manzara: Engebeli yollar ve merdiven-lerden aşağı yüksek ökçeli takunyalarla, makyajlı, son model altın lüks saatler, parmaklarında tek taşlarıyla plaja inenler.
Yer: Çırağan Sarayı.
Etkinlik: Liderlik Zirvesi.
Manzara: O da ne! Smokinli biri!”
İşte tüm bu gördükleri ve daha fazlası Türkiye’nin ilk imaj ve iletişim danışmanı Özlem Çakır’a bir kitap yazdırdı: “Ben Ne Giydiğimi Biliyor muyum?”. Geçen ay Epsilon Yayınevi’nden “Her Ortama Uygun Giyinme Rehberiniz” adıyla yayınlanan çalışma ilk kez “nerede, ne zaman, nasıl giyinilmeli sorularına cevap vermeyi ve giyim kültürü konusunda eksik bilgileri olanlara kılavuzluk etmeyi” hedefliyor.
“Ben Ne Giydiğimi Biliyor muyum?” giyim kültüründe uygunluk konusu üzerine Türkiye’de ilk kez kaleme alınmış bir kitap. Çakır, sade üslubu ile bir rehber niteliği taşıyan kitapta, bir parçası olduğu iş hayatında, sosyal ortamlarda, kendi katıldığı etkinlik ve davetlerde gördüklerinden yola çıkarak giyim kültüründe özellikle uygun giyim konusunu ele aldı.

Uygun giyim sırları
Kitapta, profesyonel iş yaşamı için uygun giyimden, iş yemekleri, iş seyahatleri, iş davetleri için uygun giyime; televizyon programlarında uygun giyinmekten, mahkeme ve cenazelere, yazlık mekânlardaki düğünlerden, kışın kapalı mekânlardaki giyime; sinagog düğünlerinden, mezuniyet balolarına, uygun plaj ve tekne giyiminden, protokolün olduğu davetlere, yurtdışı seyahatlerinde Çin’den Amerika’ya, İngiltere’den, Arap ülkelerine kadar uygun giyimin çerçevesi çiziliyor.
 


mhmtozturk

mhmtozturk

Üye
yararlı.
 
catalfleg

catalfleg

Üye
qzL..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt