Unutulmaz Maç

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ibrahim539

ibrahim539

Üye
    Konu Sahibi
Unutulmaz Maç



Aradan 5 yıl geçti, ama unutmak mümkün değil. Kolay mı; Kadıköy'de son 16 dakikayı kalecisiz oynayan Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 4-3 devirip, tarihi bir zafere imza atmıştı. İşte bugün, o zaferin yıldönümü...

100 yılı aşan bir rekabetin mimarları defalarca karşılaştılar, kazandılar, kaybettiler... Ancak yakın tarihte oynanan bir maç var ki, unutmak mümkün değil. Tarihler 17 Nisan 2005’i gösterirken Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Beşiktaş’ı ağırlıyordu. Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş’tı, Tümer Metin’le öne geçen Kartallar Luciano’nun golüne engel olamıyordu. John Carew’le skoru 2-1’e taşıyan Kartallar’a yanıtı Alex de Souza’nın veriyordu: 2-2... Rıza Çalımbay’ın öğrencileri vazgeçmiyor, İbrahim Akın’ın müthiş vuruşuyla bir kez daha öne geçiyordu. Ne olduysa 81. dakikada oldu. Tuncay ile Cordoba’nın mücadelesinde hakem penaltı noktasını gösterdi, bu kararı beğenmeyen Cordoba’a da protestoları nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Sorun şu ki, Beşiktaş 3 değişiklik hakkını da yapmıştı. Elini kaldırıp, “Ben kaleye geçerim” diyen Daniel Pancu, efsaneler arasına adını yazdıracak ilk adımı atmıştı.

Pancu kurtardı, Koray attı
Verilen 8 dakika uzatmayla birlikte tam 16 dakika kalesini koruyan Pancu, daha ilk pozisyonda Alex’in penaltısına karşı koyamadı, ancak gerçekten inanılmaz kurtarışlar yaptı. Uzatmalarda sahneye çıkan bir isim daha vardı: Koray Avcı. Ali Güneş’in pasında cezaalanı dışından çok sert bir vuruş yapan Koray, tarihi maçın skorunu belirlemişti: 4-3.

Bu tarihi karşılaşmanın, yarınki derbiye yakın bir tarihe denk gelmesi de ilginç bir rastlantı olarak dikkat çekti. Beşiktaşlı taraftarlar forumlarda bu maça gönderme yaparak, “Yine tarih mi yazacağız” yorumlarını yapıyor.

Fanatik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
348
DiaBLoS
phasan
Cevap
2
Görüntüleme
490
phasan
@Safak
Cevap
0
Görüntüleme
553
@Safak


Üst Alt